icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

pia22
autor
5. feb 2010

Crca vitaj medzi nami 😉

blazka24
5. feb 2010

takže som sa dostala do stavu, že chceeeeeeeeeeeeeeem isť do práce, týždeň malý je chorý a nonstop plač, teraz po skončení choroby zase idú zuby a začína byť straaaaaaaaaašne uplakaný - už uvažujem že sa pôjdem opýtať na jasle 😕
vraj rok pred tým ako tam dieťa chceme umiestniť je dobré sa tam nahlásiť tak som zvedavá ako to dopadne 😝

jasmia
5. feb 2010

Crca všechny ženský s dvojčaty obdivuju, já se modlila ať mě se to vyhne 😀 .
Blazka u vás fungují jesle to já o žádných v našem okolí nevím a od kolika tam děti berou?
Holky co vaříte, mě už nic nenapadá, asi zítra budem o hladu 😀 .

pia22
autor
5. feb 2010

Blazka vydrz zena, vydrz😉 Ja by som tiez rada cim skor do prace, ale sa tam tak rychlo nedostanem.
Jasmia zvol nieco rychle a bezbolestne, ved si este marod😉

miluska.h
5. feb 2010

no ja som zasa opacny pripad, mne sa do prace vobec nechce 😎
maly spal na obed 2 a pol hodiny, co nie je zvykom, lebo spavai hodinu a pol, maximalne 2... ja som si s nim tiez schrupla hodinku a dobre mi to spravilo.

crca, vitaj 🙂 ako to zvladas s dvojickami? pomaha ti niekto, alebo si vacsinu dna sama?

vinifera
5. feb 2010

Tak ja mám dnes full house. Ráno som ledva rozlepila oči a už tu bola kamoška aj s malou Emou. Oni už boli rozbehnuté od 6 tej. Ja som rozlepila ledvo oči o 8.30 a o 45 min už boli u mna. Pred obedom odišli . Malý stihol pospať pol hodku ked sa dorútila suseda s fotkami so svadby kde sme vybavovali tie šaty. Tak sa malý zobudil. Potom došli aj jej decká 10 a 7 rokov. Suseda je už dávno doma decká ostali u mna Takže tu teraz mám 3 deti a dvoch psov. Ufffff. Ale stihla som viac ako ked som doma len s malým. Tá staršia 10 ročná dozrie na malého a ja sa zatiaľ môže osprchovať a vyložiť práčku a zložiť prádlo atd. Takže v podstate stíham viac ked tu mám 3 deti ako ked tu mám 1. Môjho psa už umordovali na smrt. Tak KO leží v pelechu ani obrvou nepohne 😀

jasmia
5. feb 2010

Tak přesně jak to popsala vinifera, to funguje u nás 😀,holky hlídaj a já funguju. Ono je výhoda mít kupu dětí 😀
vinifera už jsem si myslela,že tě ten tvůj divoch udolal 😀, že jsi se neozývala. Ale jak čtu jsi měla dost náročný program.

pia22
autor
5. feb 2010

Tak kocky, uz som tu v plnej nadhere😎 Kto sa dnes ako mal?

danysek27
5. feb 2010

já jsem už taky tady. Zvládla jsem uklidit, navařit, nachystat se na skříně, domontovali jsme botník a teď odcházím chcápnout do houští. 😔

miluska.h
5. feb 2010

caute 🙂
my sme sa pred chvilou vratili z nakupu, maly dostal papat a teraz sa spokojne hra v ohradke... odkedy som mu dala ohradku viacmenej do stredu obyvacky,kde ma vyborny rozhlad (aj na telku), tak sa tam vie zahrat aj hodinku vkuse. predtym bola ohradka pod oknom, moc tam nevydrzal, maximalne tak 15 minut.

vinifera, to poznam, ked je viac deti, tak sa vedia navzajom ustrazit... k nam chodia raz za tyzden dve deti mojho manzela, ktore ma z prveho manzelstva (chlapec 6 rokov, dievca 4 roky). oni strasne lubia Tomaska a ked su tu, tak sa mu 100% venuju 🙂

inak, ja ked sa potrebujem osprchovat, alebo nieco porobit, dam maleho do ohradky, viem, ze je tam v bezpeci...

kazdu chvilu pride muz z prace, okupkame maleho, pojdem ho uspat a potom zalahnut k telke 🙂

jasmia
5. feb 2010

Mě taky už padla, já vygruntovala byt a navařila na zítřek, víc jsem nestihla. Jo a před chvílí jsem se pohádala se svou pubertální dcerou, byla to celkem zábava. Vypadalo to u nás jako v nějakém zábavném seriálu 😀 .

vinifera
5. feb 2010

No jasmia je super ked to berieš takto športovo 😀

Nakoľko ja som pred svojím pôrodom deti vyslovene neznášala tak som s žiadnými do kontaktu ani neprišla. Radšej.

Nakoľko sa zmenila životná situácia a takmer všetky kamošky majú baby ak ak nechcem odstať ako nesocializovaný odľud musím si nájsť aj cestu k malým baby... No a samozrejme aj k tým väčším 😀

U nás ohrádka nefunguje. Teda funguje ak chcem malého vytočiť a rozručať do nepríčetna. Ked ho dám do postieľky tak ručí až omietka opadáva. Jak keby ste satana svatenou vodou pokropili 😀 No a hlavne ja mám na prízemí RD dve izby spálnu a obývačku a detskú atd. proste všetko v jednom v dvoch izbách a kúpelku a kuchynu na poschodí. Tak to nie je len tak na skok...

jasmia
5. feb 2010

Nic jiného než to brát s humorem mi stejně nezůstává, ale když si představím, že se to bude zhoršovat, tak se mi chce plakat 😢 .

susika
5. feb 2010

ahojte. teeda, vy ste tu toho napísali za ten čas, čo som tu nebola🙂))malá ma stale taký hlienový kašel. už 3-4 dni je davam sirup a asi neazberá. kvapky do nosa sme zmenili za spray a vyzerá, že zabral už dnes na druhý den.aj poavanie je lepšie aneziape tolko...v pondelok asi nabehnem k dokine, lebo už kašle 2 týždne aj niečo...na ATB to nevyzerá nemá ani teplotu a von chodíme, lebo doma by som sa zbvláznila aj ja aj ona. aj ked ju tam ledva dostanem, a potom nece ísť domov.dnes a tu riadne oteplilo🙂)

inak tiež cirkus pri odsavaní. nechce fukať do vreckovky zasranica..tak sa vyvrieska, vyobímame sa a je dobre.dnes pomohol spev, výnimočne. a večer boal ako anjel, mali sme návštevu a bola kao vymenená. kludná, ani nepípla. ani jednu basničku.kamoškin malý sa mal pochvaliť, čo sa naučil v školke, ale zistili sme, že na nu nemá🙂))tá bude školiť učitelky, ked tam pojde🙂)

miluska.h
6. feb 2010

ahojte, je tu niekto 🙂
maly spinka uz asi hodinu, ja zatial varim a nakukujem, co je nove... dnes ma oslavu moja neterka Emma, mala v jeden den meniny a na druhy den narodky... tak jej ideme gratulovat. dufam, ze Tomasko nebude mrzuty, lebo sa mi zda dnes nejaky uplackany... mozno je unaveny, ten fenistil mu dava zabrat...

baby, prajem vam pekny dnik 🙂 este sa ukazem

crca
6. feb 2010

Ahoj holky,s dvojkama se to dá zvládat(odpovídám na otázky,ale už si nepamatuju jméno a jezdit pořád šipkou nahoru.... 😀 ),jsem s nima sama celý den,manžel chodí s práce jak kdy,někdy kolem 15.00hod,někdy až o půl šesté,tchýně zaskočí skoro každý den aspoň na hodinu a můžu vám říct,že jsem si nemyslela,že jí budu takhle ráda vídat 😀 ,bydlí přes silnici,tak je to v poho,když potřebuju pohlídat,tak pohlídá.Když jsem byla na revizi dělohy,tak byl manža doma s obouma sám a taky to zvládl a když jsem byla s Matýskem v nemocnici 4 dny,tak si lebedil s holkou 😀 .naštěstí to zvládá a já tak nemusím mít strach,kdyby se něco dělo.Jinak nevím jestli jsem to psala,ale mám ty dvojáky po umělém oplodnění na 4 pokus,takže já jsem zase ráda,že to vyšlo takhle,protože nemusím jezdit pro druhé mimi 😀
Ale někdy je to teda fakt o nervy 😅 Rostou nám zoubky ale naštěstí jsou v "pohodě",bála jsem se toho,aby neměli horečky atd,ale jen jsou někdy protivní 😅

pia22
autor
6. feb 2010

Ahojte kocky🙂 tak som a som zvedava, kto je tu so mnou😉
Crca co je to revizia delohy? Inak, mas to doma dobre zorganizovane, klobuk dole😉

jasmia
6. feb 2010

Ahojte holky, už jsem se zas nepohodla s Adélou, stává se z toho večerní rituál 😀, asi ji pošlu i s ranečkem do světa.
Crca tchýni závidím, ta naše je nehlídací i když bydlí kousek od nás a maminku už nemám, tak jsme na ty naše darebnice sami.
Pia co malý, dneska byl andílek?

pia22
autor
6. feb 2010

Ahoj jasmia🙂, dnes to s nim celkom islo, manzilek je vikendy doma, tak je to poznat. Adelka je vo forme, co?😅 Skus zmenit taktiku, moment prekvapenia zabera😉

crca
6. feb 2010

Pia-revize dělohy je-byla jsem po císaři a pořád ve mě byli kousky krve nebo placenty,tak jsem musela na vyčištění-vlastně ti vyčistí dělohu 😉
Jasmia-taky už maminku nemám ☹ a to se tak těšila na vnoučátka ☹ Tchýně je v pohodě,teď mě zrovna volala,že zítra udělá králíka se zelím a knedlíkem 😀
Před chvíli se spustil alarm u holky ☹ ,ale dobrý.Ze začátku se jim to spouštělo docela často a te´d byl dlouho klid,tak jak jsem si odvykla,tak mě to pěkně zase vyděsilo 🙄 snad se to nebude opakovat v noci 😅

pia22
autor
6. feb 2010

Crca uz som v obraze😅 Mate problemy s dychanim?

jasmia
6. feb 2010

Je to s ní těžké, rozčiluje se kvůli všemu,je jak malé rozmazlené děcko, řekne se jí ne a je zle. Ale ono je to zábava nás pozorovat, má dost dobré hlášky a já když jí domlouvám, tak se u toho řehtám jak kůň 😀 .

pia22
autor
6. feb 2010

Pubertaci musia mat istotu, ze ma rodic stabilny pohlad na veci a pokial to rodic nezvladne, aj smiechom, uz maju vyhrane😉

crca
6. feb 2010

Pia nemáme,ale občas asi usne tak tvrdě,že se zapomene nadechnout 😅 ,vzhledem k tomu,že toho moc přes den nenaspí 🙄 ,ale naštěstí to byli vždy jen plené poplachy,ona taky strašně cestuje po postýlce,zase jsem jí našla,úplně na druhé straně na špriclích a to je nepřikrejváme,když je dáváme spát aby se uvelebili,takhle se mě vždycky zamotali do peřinky a budili se,teď je nechávám na volno jen v pytlích a jelokož tam stejně vždycky ještě jdeme než jdeme spát,tak je přikrejváme potom 😀
Jasmia,to máte doma spoň veselo 😀 Já se musím smát,když jim taky říkám nene a oni na mě kouknou těma kukadlama,natož až budou i odmlouvat 😀

danysek27
6. feb 2010

Ahoj holky.
Nestíhám, tak jen krátce. Dnes jsme lítali po obchodech a Matýskovi vyklubal kousek zoubku, tak je chudinka dost protivný. Proto k našim jedeme až zítra. Návrat plánujeme na středu - tak se do té doby neozvu - ale bude se mi stýskat 😔
Zatím se tu držte - ať vás dětičky moc nezlobí.

pia22
autor
6. feb 2010

Danysek stastnu cestu, drzkaj sa a oddychni si😉 A Matyskovi blahozelam k zubku😅

jasmia
6. feb 2010

Danysek gratuluju k zoubku, to by si malej zasloužil sladkou odměnu 😀.
Pia lehko se to řekne a hůř udělá 😀 .

pia22
autor
6. feb 2010

Jasmia ja viem, ved to je to😀 Vyrok ktory sa mi straaasne paci: Vnucata su odmenou za to, ze sme nezabili svoje deti 😉😀

jasmia
6. feb 2010

Tak to je trefné, už aby to bylo. Já se vždycky rozčilovala, když mamka rozmazlovala holky a dovolovala, co já zakázala, ale teď ji chápu. Ona prostě se mnou měla starosti a s vnoučaty je jen radost 😀.

jasmia
6. feb 2010

Holky chtěla bych koupit nějaký golfky na cestování, nemůžete mi poradit, které jsou dobré, nebo které se vám líbí.