icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

crca
7. feb 2010

Čaje jsem nezkoušela,nevím jaké 😒 pila jsem před těhu kontryhel,ale ten mě měl právě způsobit,abych dostala měsíčky,jelikož jsem je měla hodně nepravidellné(no asi si to tělo rozmyslelo a teď to dohání 😀 )z 9,5 měsíce jsem nešpinila 1 měsíc 😀 ,ale v úterý už jdu na gyndu tak jsem zvědavá,třeba stačí nasadit jen nějaké hormony 😅
holka se mě zase budí co hodinu 😖 snad v tom nebude pokračovat do rána,já už se bojím jít spát,protože jakmile lehnu a začnu zabírat,tak jsou zase vzhůru 😖 to se pak už bojím usnout 😖 😠

pia22
autor
7. feb 2010

Jasmia bolesti mam praveze aj ja, ved preto beham po gyn. Mam ale odskusane super bylinky na krvacanie😉, s tym ma crca problemy. Navstevu svokrovcov opisem zajtra, aspon sa zasmejete. O com bol ten dokument? Prepla som to, ale uz je tam len Paroubek 😢

jasmia
7. feb 2010

B26 na kojence je tam diskuze Létání miminek a je tam odkaz, uvidíš sama.

jasmia
7. feb 2010

měla být běž

miluska.h
7. feb 2010

jasmi, to co robili tie miminka v tej reportazi? nevidela som to...

pia22
autor
7. feb 2010

Jasmia nenasla som. Neva😉
Crca zajtra ti poslem IP s tou bylinkou, musim najst cesky nazov a uz nemam sil hladat😝

jasmia
7. feb 2010

Pia musíš na cz koníka.
Miluska maminka chytla dítě za kotník a točila s ním ve vzduchu, dále s ním všelijak házela, prostě katastrofa, ještě teď mi je špatně.

miluska.h
7. feb 2010

to akoze zo srandy? ved to moze tomu babatku ublizit 😲

jasmia
7. feb 2010

To není ze srandy je to kurz cvičení, prý to odbourává strach. Neměla jsem sílu se na to dívat iakže mám trhaný informace, byla to fakt hrůza. Miminko plakalo a matka s ním točí ve vzduchu a instruktorka jí vysvětluje jak to dělat správně. Vždyť nikdo se zdravým rozumem nenechá mimino hlavou dolů, natož s ním točit a házet. Fuj zase se mi zvedl tlak.

vinifera
7. feb 2010

Tak ja by som to spravila s tou matkou. By videla ako by jej to odbúralo strach 😠

miluska.h
7. feb 2010

tak to je silne kafe 😲 😠

s babom sa nema natriasat, ani silno hopsat, je to nebezpecne, moze nastat opuch mozgu.... to nevedia? dobre, ze som to nevidela, lebo by ma porazilo 😠

nikollette
7. feb 2010

Vini, už aj ty si od nás emigrovala ☹

vinifera
7. feb 2010

Niki riešim IP čky s jednou kočkou. Už sa mi pomaly varí notebook. Nestíham všetko naraz 😀 Teraz som dožehlila a bola si ešte mrkvu ostrúhať. A malý zaspal len pred hodkou. Aj to je rekord 😉

jasmia
7. feb 2010

Jo je to silné kafe, já lituju, že jsem se dívala, asi budu mít špatné sny.
Vinifera souhlasím, matku bych pověsila za nohu, rozhoupala a ještě se u toho usmívala.
Holky jdu spát, dobrou a těším se zítra.

pia22
autor
8. feb 2010

Dobre ranko🙂, kedze som tu asi este sama, tak vam hodim opis vcerajsej navstevy svokrovcov. Tak som sa na nej dozvedela: ze mame doma prilis teplo, velmi vlhko a celkovo akysi zly vzduch, ze maly nema zaspavat, ked pride navsteva, mame ho pri zaspavani menej hojdat (to bolo aj s nazornou ukazkou), nedavat cumlik, ked ma studene ruky, dat mu vo vnutri rukavice, ked je nervozny nechat ho vyplakat, kotrolovat si ci sleduje ocami a reaguje na zvuk, ze sa chce hojdat, lebo sme ho prve mesiace pri kolike nosili na rukach a ze chce cumlik, lebo podvedome chce v pusine cicik, ktory nikdy nemal. A doniesli mu nohavice. Dievcenske. Asi sa svokre pacila vysivka. Ked odisli, tak som si uliala. Malinovice. A zistila som, ze zacinam byt imunna voci ludskej blbosti. No ved bolo nacase.

vinifera
8. feb 2010

Tak pia to ti gratulujem. Ja voči ľudskej hlúposti asi nebudem imúnna nikdy.... No a koľko nervov ma to stojí.... 😠
Juj mať takúto svokru tak sa zastrelím. 😝

pia22
autor
8. feb 2010

Vini ja mam okolo seba tolko ludskej blbosti, ze sa bud budem snazit, aby mi to bolo jedno, alebo skoncim v kazajke. A na kazajku je vzdy dost casu😉

jasmia
8. feb 2010

Dobré ráno děvčata,
pia taky gratuluju k tvoji imunitě, já bohužel patřím do druhé skupiny. Návštěva s takovým průběhem by u nás nedopadla dobře, asi bych pomalu začala zvyšovat hlas a při loučení už bych pořádně řvala. Něco podobného dělá moje babička a skončí to vždy velkým popraskem, takže s tebou soucítím a vlastně obdivuju, že to zvládáš.

pia22
autor
8. feb 2010

Jasmia ja to vobec nezvladam, ja sa len snazim nescvokatiet
😝😀 Koceny napiste nieco o sebe, nech sa trochu pozname, ked tu uz tak spolu fnukame
😉

miluska.h
8. feb 2010

ahojte 🙂

maly mi este spinka, ale o chvilu bude urcite hore 🙂 dnesna noc bola na figu, Tomasko sa stale mrvil a prevracal na brusko... on nie je zvyknuty na brusku spavat, ale odkedy mu idu zubky, tak len na brusku by bol. v noci som zistila, ze som mu zabudla dat na noc homeopaticky cipok Viburcol, tak preto zle spinkal.

pia, viem ta pochopit, ja tiez neznasam, ked mi niekto radi, ako sa starat o babo. sice mam prve dieta, ale viem velmi dobre, co je pre neho dobre a co nie. nastastie nie je vela ludi, ktori mi do toho kecaju...

vcera manzel dal inzerat, ze predame kocik a dnes sa mi uz jedna baba ozvala... som necakala, ze tak rychlo... chce sa prist pozriet, tak dufam, ze ho zoberie...

pia, no zacni teda ty nieco o sebe 😉

ahoj nikollette, ak chces, kludne sa k nam pridaj 😉 neboj nie sme az take zufale z materstva, to je len nazov temy taky... 🙂 ja osobne som spokojna, tak vlastne rozmyslam, ci vobec do tejto temy patrim 😀

crca
8. feb 2010

Ahoj holky,konečně chvíle klidu,dneska zase noc nic moc 😒
Pia,naštěstí mě taky nikdo nekecá do toho co mám a nemám,ale ze začátku to taky bylo 😠 tchýně má 4 kozy(ne ty její 😀 )a dělá sýry a prodává mlíko a jelikož jsme od začátku na UM,tak taky padali rady,jestli jim nedávat kozí mlíko 😲 ,že by nás to vyšlo levněji.takhle jsme dávali 4000kč měsíčně za jejich BEBU 😅 ,ale to jsem prostě zamítla,nejsem blázen 😝 ,ale utichlo to a naštěstíkdyž něco,tak se zeptá jestli může 😉
Tak teda něco o mě 😀 je mě 30 a 7 let vdaná a zbytek dopíšu až večer,nebo v průběhu dne,tyrani už jsou vzhůru 😀

susika
8. feb 2010

ahojte. crca- tak to ti moc nepospali🙂))ja som niekedy povedala, že už ked som si toho tolko preskakala, že či som už rovno nemohla mať dve a všetko už mohlo byť za mnou.ale keby som mala mať 2 takéto ,a ko je malá, tak ma asi rýchlo odvezu...
tema svokry ma zaujala🙂)moja malu videla rpvýkrrat až ked mala okolo roka.robila mimo SR a nejako si nenašla čas, ani ked bola doma a to je len o pár ulic dalej od nas. teraz je už na tom zdravotne dosť zle a o pomoci sa hovoriť nedá a našťastie sa ani nepokusa mi kybicovať do vychovy...a ani z mojej rodiny nikdy nič nevyšlo, ked mohli pomohli, ale v rámci normy...to skor od mojho chlapa stále počuvam, že to che iný systém an nu, ked neposlucha, je to výchovou, a bla,bla, stále je chyba vo mne. ako keb on vychoval 30 detí a pritom je toto jeho prvé a ani v rodine nemali také, že by ich vychvou zažil. ja som robila au-pairkua malého 3 ropčného jedoša som si zažila, k nemu aj 18 mesačné dieťa, ktoré, ked ho porovnám s mojou maloiu, tka bolo riadne poazdu a to moja bola riadne mrňo....no ale tatino to robí asi preto, že domov hcodí malo, robí mimo SR a tak nevie, ako sa veci maju, kým on nie je doma a hlavne ako sa menia....noa le jedoša som si velmi rýchlo získala, a rýchlo začal posluchať mna.čo štvalo jeho maminu...

pia-zuávidím ti tvoju imunitu voči takým veciam...mna to vždy rozháýdže a tiež zvyšujem hlas ako jasmia🙂)) a končí to riadnou výmenou názorov 😀

inak ja mám 32, nevydatá, žijeme spolu už 7,5 roka

miluska.h
8. feb 2010

no, tak ja teda tiez napisem nieco o sebe 🙂

mam 31 rokov a vydata som uz druhykrat. s manzelom sme sa vzali pred rokom po dvojrocnom spoluziti, to uz som bola tehotna. dietatko sme planovali, takze brat sme sa nemuseli, ale chceli sme. spociatku sme chceli mat svadbu az ked sa Tomasko narodi, ale rozmysleli sme si to... brali sme sa v siedmom mesiaci 🙂
od 18 rokov som pracovala, popri robote som si urobila vysku... pre mna bola materska uz vykupenim, lebo moja praca je dost narocna na cas a nervy... pracujem v jednej maklerskej firme... sefovi som povedala, ze sa vratim po dvoch rokoch, ale neviem... 😒 inak moj manzel pracuje v tej istej firme, takze sme aj kolegovia 🙂 sme stastna rodinka 🙂 to je tak v skratke asi vsetko... ak ma este nieco napadne, tak napisem

pia22
autor
8. feb 2010

No konecne som sa sem dostala😅 No teda, my sme tu same 30-tky, kocky v najlepsich rokoch😉 Takze ja mam 30 r., som 1,5 roka vydata, takze popri vas uplne ucho😀, Simi je nase prve dieta a pracujem ako Specialny pedagog na Specialnej zakl. skole 🙂.

jasmia
8. feb 2010

Tak jsem asi poslední, co o sobě nepsala. Takže je mi 30 r. a se svým jsme už 7 let, ale ještě jsme nestihly svatbu 😀. Máme spolu Nelču a Justýnku, Adélku mám z předešlého vztahu. Jsem vystudovaná zdravotní sestra, ale nikdy jsem tu práci nedělala. No už nevím, co víc napsat.

pia22
autor
8. feb 2010

Jasmia ja som tiez vystudovana zdr. sestra 😅 A kde si pracovala pred materskou?

jasmia
8. feb 2010

Dělala jsem ve fabrice na výrobu matrací a při tom jsem si udělala kurzy na účetnictví, kterému bych se chtěla věnovat dál. Chci si podat přihlášku na ekonomku, ale ještě popřemýšlím, nevím zda bych to zvládla.

pia22
autor
8. feb 2010

Jasmia to si sikulka🙂 Ja na cisla bunky nemam.

vinifera
8. feb 2010

Tak ja mám 25. S drahým máme taliansky vzťah už takmer 3 roky. Som povedala že si ho zoberiem až keď začne poslúchať (no neviem či to bude ešte v tomto živote 😝 Nie sme zobratí. Popri práci som externe vyštudovala VŠ. Pred nástupom na materskú som pracovala ako admin pracovník a predajca v autobazáre aj s drahým. (teda jemu moc nevyhovovalo že som mu za ritou a mám prehľad - ale jeho problém 😀 ) Tým nechcem povedať že by som bola nejaká stíhačka ale aspon som mala aký taký prehľad kde je a čo robí. Teraz už nemám žiadny - odíde ráno o 9 do práce. Večer okolo 20 sa príde najesť a vráti sa najskôr o 23....

pia22
autor
8. feb 2010

Kde ste vsetci🙂? Vini ja keby som pracovala s tym mojim, tak by to asi nerobilo dobrotu😉 Ale inak to mas dost drsne, ked byva tak dlho mimo.
Simi mal dnes zase zachvat placu, vzdy si poviem, ze budem nad vecou, ale zase ma rozbolel zaludok 😒