Ako relaxujete, keď prídete z roboty?
Dobré ráno. V poslednom období citim napätie a úzkosť. Vonku v záhrade už nerobím a neviem si nájsť " miesto". Ako relaxujete keď prídete z roboty? Nakúpim, navarím a stále mám cca 2 hod.času. Deti sú velké majú svoje zaujmy a ja mám krízu
@akvi inak teraz mi prebleskla tá flauta v hlave.... to nemusí byť zlé na začiatok. Vieš mi poradiť ako začiatočníkovi akú kúpiť a kde zobrať info ohľadne samouka?
@kvetinka75 no v tomto si fakt netrúfam radiť. Akurát čo vnímam, tak že tie úplne najlacnejšie flauty niekedy znejú falošne. Ale v klasických hudobninach ti určite poradia a nepredajú dáky paskvil. No a na začiatku ja vždy hrám najprv intuitívne, učím sa vyludit tón. Potom samozrejme noty a asi by som sa už ako samouk do ničoho nepúšťala, lebo chytis zlozvyky a tie sa potom ťažko odstraňujú. Takže radšej by som si už rovno zaplatila učiteľa. Ide to s ním spravnym smerom a oveľa rýchlejšie, ako samej.
Ja ti tak zavidim...
Ani deti nemam a nic nestiham..
Ale ked mam cas,skoncim väcsinou na nete.
Je tolko doku,filmov ,clankov...co ma zaujima.
A ako bolo spomenute,idem obcas aj na sv.omsu.
To je najlepsi relax.urcite lepsi ako joga..
Ale tak...nie pre kazdeho zase..
Bicykel, plavanie, beh?
Ja to mam naopak, mam cely deñ pre seba a do prace chodim o 17-18,00, koncim okolo 23,00 a idem rovno do postele, ale deñ si uzivam, okrem beznych cinnosti v dome robim nieco v zavisloti od rocneho obdobia, teraz je stale horuco (35º) a na bicykel sa neda, tak si uzivam bazen, takisto si pozriem nejake dokumenty. V zime ten bicykel, alebo sa len tak prejst k moru.
Pohyb je naj relax, urobis nieco pre svoje zdravie a budes sa citit ako "nova"
@osky ja na omše nechodím, pre mňa je relax prísť do prázdneho kostola a užiť si to ticho so svojimi myšlienkami
@akvi na začiatok určite nejakú zušku. Asi sa pôjdem aj tam spýtať na tie flauty, nech mi poradia. Ale nechám to až na koniec šk. roka, keď už bude mať dcéra po skúškach 😂. Tak a mám sa zase na čo tešiť.
Dakujem za odpovede. Tv ma nezaujíma, sem tam Netflix, ale ostatné veci skúsim. Doteraz som si totiž hovorila, že po 40 tke už sa mi neoplatí nič nové skúšam. Áno, blbosť....ale preživam aj nejakú osobnu, aj pracovnú krízu...
Prechádzka,ak niesi na sport
autorka ja som po 40 tke začala študovať úplne iný odbor a oplatilo sa. Tiež soom prežívala aj pracovnú a aj osobnú aj manželskú krízu, dlhé roky sa niečo ťahá. Teraz pred 50tkou zvažujem zase niečo. Možno si zoberiem ešte tú hudobnú a sem-tam nejaký kurz varenia alebo niečo iné, len tak pre seba. Inak sa venujem dlhodobo cvičeniu, joge a iným podobným veciam, čítam. A vždy sa dozviem niečo nové čo môžem využiť vo svoj prospech. Čo je 40tka. Nič. kariéru si už budovať nebudem, stačí, že robím to čo ma baví a zarobím na to, čo potrebujem a chcem (aj keď n ikdy to nie je dosť 😉) ale už len pre svoj vnútorný pokoj robím veci, ktoré ma naplňajú a udržujú pri zmysloch 🙂
A v škole alebo na rôznych kurzoch stretneš kopu ľudí, ktorí ti zase v niečom inom môžu poradiť a posunú ťa. Alebo získať nové priateľstvá.
teraz môžeš v podstate robiť to, čo mladí ľudia - hocičo, čo ťa baví, napĺňa. Nie si ničím obmedzovaná.
Ešte máš aj tú výhodu, že už nemusíš tak myslieť na budúcnosť ako oni - zháňanie bývania, práce, kariéra, čakajú ich rodičovské povinnosti. Ty si môžeš už len užívať.
Ja sa najviac zrelaxujem pri pletení, hackovani a samozrejme knihy, tie hlavne cez jeseň, zimu 😊zachumlat sa do deky s kávou alebo čajom a čítať, no nemusela by som pol roka z domu vyjsť keby som nemusela 😁

@missviolet mám takú blbú otázku, ja som technický antitalent pri počúvaní máš aj dáta pustené alebo sa dá nejako hudba stiahnuť do mobilu?