Ako riešiť odmietnutie veľkej zásielky?
Ahojte, prosím Vás, ako by ste riešili túto situáciu. Pred cca 2 mesiacmi som si objednala leňošku (takže zásielka nie je úplne malá vec) cez eshop sconto, doručenie bol začiatok decembra. V polovici decembra mi oznámili, že zásielka bude meškať. Tri dni pred vianocami mi volala kurierska služba, že mi ju budú doručovať, čo pre mňa nebolo reálne, keďže sme mali ísť preč - dohodli sme sa na doručení na 8.1. A teraz k veci: na vianoce sme dostali takúto leňošku od rodičov, inú, krajšiu, lepšiu, drahšiu (ktorú som obdivovala v obchode, keď som bola s maminou, len stála toľko, že mi to prišlo dosť; nevedela, že máme už objednanú inú). Určite si necháme tú od rodičov. Čo mám prosím robiť s leňoškou na ceste? Ako by ste to vyriešili? Za iných okolností by som zásielku prevzala a potom v lehote vrátila, lenže tu sa jedná o naozaj veľkú vec (objednanie kuriéra k vráteniu, platiť to) a nie o malú sumu. Mám to riešiť priamo so scontom alebo s kuriérskou spoločnosťou, že zásielku nemajú doručovať, a tým pádom sa vráti k odosielatelovi?
Ďakujem.
Ja by som rovno zavolala do kuriérskej spoločnosti, že nemáte záujem prevziať balíček a žiadate o vrátenie odosielateľovi 🙂 nech sa s tým zbytočne nenatahuju.
A takisto treba informovať Sconto
skontaktuj sa so scontom ..vysvetlila by som situaciu s tym ze by som im uhradila aspon naklady na kuriera - oni za to nemozu ze si lenosku dostala od vasich. A potom by som kontaktovala aj kuriersku spoločnost podla toho ako sa dohodnes so scontom
Voči eshopu je korektne zásielku prevziať a následne to poslať späť na vlastné náklady.
Lebo takto bude eshop platiť cestu tam a späť..
Alebo im aspoň zavolaj - eshopu a dohodni sa na tom aby to zrušili, že zaplatíš cestu lenosky späť v preprave. Nie kuriérskej spoločnosti. Tej nech zavolá potom eshop.
@lenkakravcova samozrejme, v inom prípade by som to tak určite urobila.. každopádne leňoška mala byť doručená 2.12., prvý termín na doručenie bol 23.12., tým pádom sa omeškali o tri týždne. Rozumiem, že to nie je ich vina, ale tiež to nebolo korektné.
@katkaseiner
@kaca222
@zmrzlinka2021
Ďakujem, idem kontaktovať sconto. 🙂
Napis scontu ze chces zrusit objednavku,ved do 8.1.mas este kopec pracovnych dni.ak mas cislo na kuriera zavolaj rovno aj jemu a oznam,ze si objednavku zrusila,nech to nenakladaju a poslu spat.
Aha, tak to je iná situácia. Keď oni sami majú meškanie tri týždne, tak len im zavolaj, nech to ani nedorucuju.
Sconto kontaktuj, pokým nie je tovar v depe u kuriéra nemáš čo rušiť.Ved tovar musí prísť, prijať ho, zadelit soferovi
normalne im cim skor zavolaj/napis, ze chces zrusit objednavku, resp ze ju rusis. Oni si to stiahnu. Lepsie je to aj pre nich ako to potom riesit ako vrateny tovar.
@lenkakravcova taketo velke veci vobec nie. Uplne v pohode je to zrusit aj takto. Plus ak je dorucenie dohodnute na 8.1. tak to podla mna depo nema + skonto pouziva aj svoju dopravu, tak je dost mozne , ze to maju este aj na sklade u seba, nieco take by im kurierska spolocnost neskladovala dva tyzdne u seba
Online zruse ie alebo odstúpenie od objednavky
Baby, kuriér.spoločnosť ani sconto mi to nebrali 🤷🏻♀️ písala som mail, bez reakcie, dnes idem volať opať.. zjavne to ale už má kuriér
Tak to normalne neprevezmi..aj mne sa uz stalo ze som odmietla prevziat zasielku. Zavola ti kurier ze ti to ochvilu vyloži a normalne mu povedz ze to neprevezmes, ze to chces vrátiť a hotovo. Medzitym skusaj volat aspon to Sconto a ak nebudu dvíhať zanechaj im mail s tym ze si sa im pokúšala dovolať ale nebrali to a ze chces objednavku zrušiť na zaklade toho, ze objednavka mešká dlhšie než si predpokladala. Nemusíš vysvetľovať ( a ja by som ani nepovedala) ze kvôli tomu ze som ju uz dostala. Ved niesi ani prva ani posledna ktorá objednavku neprevezme 🤷♀️
A ešte otazka, snáď to mas na dobierku...aby si sa s nimi potom nenatahovala o vratenie penazi ked ti nedvihaju ani neodpisuju na maily..
@janqa27 áno, áno, takéto veci, kde je doručenie o niekoľko mesiacov, preistotu neplatím vopred
@janqa27 len mi bude blbe, že to už naložili, poslali sem kuriera, a ja mu poviem, že to nechcem.. 😏 ideal keby to z depa vracali
Kurier z toho nebude robit vedu neboj sa 🙂

Neprevziat zasielku a napisat sconto zrusenie objednavky.