Ako riešiť problém so susedmi?
Dobrý deň. Potrebovala by som vase rady ako mam reagovat. S manzelom a malým synčekom 3m bývame v bytovke. Priamo pod nami byva rodina dvaja mladí so 6 rocnym synom. Pointa je. Za jeden jediny den ta sibnuta blba zena odtiahne zaclonu naschvál cez celu izbu. Podotýkam maju kovovu garnizu. Robi to naschval, to sme zistili uz davno. Teraz,ked mame malinkeho a urobi to, maleho az strhava a zacne plakat. Uz som zufala. Dnes od cca 5tej rana to urobila uz asi 12x. Pride mi ako keby mala psychicke problemy. Ich syn ma 6 rokov a sprava sa ako mala opica. Vykrikuje, vydava divne zvuky a nie, nie je postihnuty. Chcela som tam ist zaklopat ale muz povedal, ze sa o to postará. Aly mate na to nazor? Ja som naozaj,naozaj zufala :(
nooo nemusi to tak byt...mne susedka pod nami chodila pravidelne sa stazovat a pytat sa preco moje dieta tak straaaasne place(mal silne koliky)...suseda nad nami povedala, ze absolutne nic od nas nepocut! Zalezi ako je na to clovek citlivy....Ked sa zacal plazit, suseda pod nami mi chodila vrieskat,ze moje dieta "dupe"!!! Ked som povedala, ze este ani len nestoji, tak isto nedupe, tak zas ze hadze hracky...Teraz ako padne 12ta hodina kedy chodi dieta spat pustaju na plne gule hudbu! Vsetko je o ludoch a tolerancii
@amarilka26 mne toto nepis,ja viem o čom je rec.Mne moje babatko spalo za deň dve hodiny!!!! Prečo ? Lebo susednej synovia robili schválne hluk keď som ju šla uspavat,lebo im vadila nasa chladnička ktorú mi ani nevníme a nejdem pokračovať...
@aceris pánečky, niektorí ludia su fakt hlúpi. Mna zaraza to, ze si oni dovoluju ako keby mohli vsetko a pritom clovek ked pozrie na nich, tak ...ako sociali. .. katastrofa.
@zuzkaz91 je to tazko na cinziakoch. V dnesnej dobe su ludia hrozne bezohladni. Vyrastala som na cinziaku, ale nikdy sa tam nedialo to, co sa deje teraz a ak este upozornite niekoho, tak Vam pomaly ide vlasy vytrhat ze co si to dovolujete, ved byt je ich a mozu si tam robit chcu. Tiez mam male dieta a obcas sa nevie vpratat do koze, ale vzdy sa ho snazim usmernit. Pod nami maju viac deti a teda je to vesele, nechapem niektorych ludi.
@amarilka26 ale chápeš že autorke vadí ako suseda odhŕňa záclonu?nad nami teda bývali jednu dobu cigáni, každý večer o desiatej zametali s takou tou cirochovou metlou😉bolo to rušenie nočného kľudu? nie...ano bolo to počuť ale tých 5minut kým pozametala sme ani neriešili.....len sme sa vždy zasmiali že zase zametá😉niektorí ľudia sú jednoducho precitlivení, ale treba brať ohľad aj na ostatných....pokiaľ nemá niekto naplno pustenú hudbu alebo pravidelne nehučí, tak neriešim - veď bývam na činžiaku a nie v rodinnom dome....
Ja ti tú šikanu verím. Ale druhým to ťažko dokážeš, lebo kto nezažil nevie. My sme úplne dole v bytovke, nad nami je to proste otras, jeden sused horší ako druhý. Nie všetci samozrejme. Hlavne ženské tu sú ako také, nechcem ani vravieť čo. Rady si vypijú, vyfajčievajú stále, vonku na schodoch pred dverami rozčapené posedávajú a ohovárajú. Do práce nechodia, sú iba doma. Ich problémové detičky nie sú o nič lepšie. Mohla by som za tie roky vyprávať všelijaké absurdné situácie so susedmi... Ešte šťastie, že najproblémovejšia rodina sa už odsťahovala.
@tripetta a najhoršie keď upozornis a ty si ta zla. Alebo ako moj muz, siel upozornit a naschval neotvorili dvere.
@mogaa ja ju chapem, u nas susedia trieskali dverami zo sietkou ked chodili na balkon, bolo to tresknutie ked isli tam a potom naspat, lenze to bolo kazdych 5 minut a aj v noci. Zo zaciatku sme mysleli ze pani nad nami je drevena a vsetko jej pada, no potom sme zistili odkial to ide a raz potom chlap vybuchol a je klud. Tiez neriesim niektore veci, ale ak by mi niekto pravidelne budil dieta, tak by mi to tiez prekazalo. Blbe je, ze si clovek vo vacsine pripadov nepomoze :( bud si musi zvyknut, alebo sa odstahovat. Na Slovensku zakony myslua len na tu druhu stranu, nie na slusnych ludi.
Jj, to poznám. Upozorníš ich a ešte sa to môže aj zhoršiť. Nad nami predtým bývala rodina, v noci som často počúvala, ako presúvajú nábytok, niečo ako stoly, alebo možno skrinky, alebo voľačo ťažké a vŕzgajúce po plávajúcej podlahe. No sila. Už len dúfaj, že sa raz odsťahujú.
A nechapem, ako mozu byvat so 6 rocnym synom v 1a pol izb. byte. No hroza, des.....
tak asi na väčší nemajú, žial ked ona má psychické problémy....ja neviem niektorí ludia nemajú kvapku pochopenia pre ludí trochu iných nie tak úspešných....tak skús byť na nu milá dones jej koláč a popros, či by si mohla dávať pozor na tú záclonu....ale kedže to bude pravdepodobne nejaký tyk upokojenia sa pre nu ked je uz tak psychicky chora a labilná ,neviem ci ti to pomôže....
Joj pockaj ked tvoj babatko vyrastie.😂😂Aby zas tebe neklopali sesedia.😊
A prečo jednoducho nedáš tvoje dieťa spat do inej izby?
ak som spravne pochopila, tak ani ty tvoj muz ste jej nic nepovedali?
raz tam muz siel, ale neotvorili. mozno sa hadali a nechceli otvarat dvere vo vypatej situacii?
cize ona vobec netusi ze ti nieco vadi a ty sa tu vylievas anonymne na internete.
a pritom by mozno naozaj stacilo len s usmevom a milo susedu poprosit.
@ktulik24 v inej izbe to iste robi.
Ved si napisala, ze ziju v jednoizbovom byte. Tak ako moze v inej izbe tiez suchat zaclonou? Prepáč, stracam sa...
@ktulik24 napisala som 1 a pol izbovy byt 🙂 citaj poriadne ;)

@aceris ja nerobim naprieky. Len ma to uz nebavi a nevladzem. Som prilis dobra a nakoniec takto. Nehovoriac o tom, ze jej muz, ked ma vidi je zo mna hotovy. Je to choré!!!!!