icon

Ako riešiť psa bez náhubku na ihrisku?

29. máj 2024

ahojte, chcela by som vedieť čo by ste robili, keby ste na ihrisku s deťmi a po ihrisku medzi deťmi behá a chodí cudzí väčší pes bez náhubku aj vodítka. Bez majiteľa ktorý sedí obďaleč na lavičke a občas ho zavolá. Je tam aj on s deťmi, ženou atď.. hovorím si keď sa po nom načiahnu deti že pohladkať alebo bežia okolo neho a vrazia do neho tak kto mi zaručí že ich nepohryzie? Bol to starší pes a behal okolo nás, ňuchal atd., asi pol hodky. Tak idem tomu mužovi povedať pekne ze nech ho tu nenecháva takto na voľno ze sa bojím aby náhodou nepohryzol deti a je to nepríjemne a on na mňa taký ze pes je úplne neškodný a aj jemu je nepríjemných veľa veci a škeril sa mi do tvare, ešte nahodil ton ze mam v pazi.. Toto som nečakala a zaskočilo ma to tak hovorím ze ci mam zavolať mestskú políciu a on sa smial a povedal zavolajte kludne. Hovorim ok. Zavolala som a prišli, hovorili im ze ho musia mat na voditku predsa a majitelia na mňa ešte takí arogantní : uz ste spokojná ? Bude sa vám ľahšie spať? plus skerenie s tónom provokačným,,, hovorím im ze a vám sa bude ľahko spať ked váš pes pohryzie dieťa ? Za vašu ľahostajnosť môže mať dieťa traumu, bolesť, a bude revať niekoľko hodín na pohotovosti? .. neviem, som jediná ktorej to tak vadilo ?

Strana
z2
syslik81
29. máj 2024

ja som mala psa ale nikdy som ju nnedala na ihrisko medzi deti ... jednak piesok ju lakal sa tam vycurat co je velke nie a jednak mozu byt deti alergicke,mohli by jej nieco spravit a ona chytit nervy-nikdy sa to nestalo ale mohlo ... zakon jasne prikazuje mat psa na vodzke takze si dobre spravila... nema co robit na detskom ihrisku .. takze si z toho nic nerob - zial su aj arogantny ludia medzi nami

mclissa
29. máj 2024

Dobre si spravila 👍

pietra
29. máj 2024

som psíčkarka, ale toto by vadilo aj mne. Pes na detské ihrisko jednoducho nepatrí. A ak v nejakom veeeeľmi výnimočnom prípade sa tam už musí ocitnúť, má byť v odložení a uviazaný. Ale to len z toho morálneho hľadiska. Inak sa mi zdá, že na všetky detské ihriská je vstup so psom zakázaný.

deti95060810
29. máj 2024

nedostal ani pokutu?
mne by to vadilo tiež , takže za mňa to je Ok ako si spravila
psa máme aj my....

lelelienka
29. máj 2024

Mne toto tiez neskutocne vadi, pes nema co robit na ihrisku! Nie ze tam nema byt navolno, ma tam uplny zakaz vstupu, riesia to prislusne pravne predpisy. Ale ludom nevysvetlis, bolo by treba zacat davat mastne pokuty, nie aby sa ti drzi psickari este vysmievali do tvare.

dzulli1980
29. máj 2024

Čo by som robila ja po reakcii majiteľa psa? ... volala by som policajtov, presne ako Ty ... psík môže byť dobrý, no stále je to zviera, čosi sa mu znepáči (hlavne pri deťoch, vieme, aké sú) a v sebaobrane zaútočí ... a nenechala by som ich len tak odísť, kľudne aj štátnych policajtov by som zavolala ... každý sa tvári "a veď o nič nejde" a potom plné správy toho, ako pes dohrýzol, zmrzačil dieťa ... žiaľ v dnešnej dobe je tá ľudská ľahostajnosť až desivá.

lelelienka
29. máj 2024

@pietra ano je a veselo sa ignoruje 🤷‍♀️ a co ma najviac prekvapuje, samotne mamicky tam vodia psov, to je uplny nonsens

autor
29. máj 2024

videla som ze aj ine mamicky museli zadrzat deti aby ho nehladkali a obzerali sa okolo ze kto je majitel, ale samozrejme sa neozval nikto.. este dokonca sa po mne par ludi zazeralo ze som zavolala policajtov kvôli psovi

reanda
29. máj 2024

urcite nie si jedina, ktorej to vadilo.. asi jedina co mala guraz to riesit.. dobre si spravila.. a opakovala by som to aj nabuduce, ked by mal panko chut sa znovu vyskierat

martinka13
29. máj 2024

Osobne psov milujem. Ale toto by som nikdy nespravila a tiež by mi to vadilo. Klobúk dole pred Tvojou gurážou. Spravila si dobre

denithestrange1993
29. máj 2024

Urobila si dobre a debil sa moze hanbit. U nas na ihrisku je tabula kde su zakazy a medzi nimi aj ti psy. Ale uz som tam videla aj psa ocikavat pieskovisko alebo fajciacich ludi. Ludia su poniektori riadni idioti.

ankare
29. máj 2024

Ja by som spravila to isté, čo Ty. Nikdy nevies, ako pes zareaguje, je to predsa len zviera. Volaj políciu vždy, keď príde k takejto situácii, snáď to ujo pochopí.

mandzula
29. máj 2024

Som psickar a nechapem, ako mozu byt ludia taki arogantni, ze si toto dovolia. Ja plne chapem a respektujem ludi, ktori psa nemusia alebo sa ho boja, preto svojho k nikomu len tak nepustam, este sa aj ospravedlnim, ked mi k niekomu nahodou zabehne. O sidlisku plnom psich hovien ani nehovorim. Vobec sa necudujem, ze psickarov maju mnohi v zuboch.

egonsk
29. máj 2024

je pravda, ze vela ludi je bezohladnych, ale je aj pravda, ze niektore veci v zivote sa aj precenuju. Kedysi sa jazdilo v meste 60tkou a ludia i deti vedeli, ze nemaju skakat autu pod kolesa, inak skoncia v nemocnici. Teraz ludia skacu v 30tke aj 50tke kludne pod kolesa, ved auto zabrzdi, lebo nejde rychlo... A rovnako so psami - kedysi ludia vedeli ci sa mozu/nemozu cudziemu psovi prihovorit, alebo chytit a tak nebol problem. Dnes psi musia byt na vodzke a mat nahubok a to este taky, aby neporanil ineho nahodou. Potom su tu arogantni majitelia, co maju nevychovane psi ( aj svoje deti) a nechavaju pobehovat volne svojich milacikov a tesia sa z pohladu vystrachanych mamiciek, ktore nemaju skusenosti s pristupom ku zvieratam, lebo nove generacie vyrastali v chranenej bubline.
Je to cele zle, kam ten svet u nas speje.

medda_beda
29. máj 2024

Mám psa, pes nemá čo robiť na ihrisku, ale zase si nemyslím, že pes má byť vždy a všade na vodítku.
Koľkokrát nezodpovední ľudia idú do blízkosti cudzieho psa a nepomôže ani vodítko.
Rozumný majiteľ vie kedy môže pustiť psa a detské ihrisko nie je práve najvhodnejšie miesto.

Ku deťom psa nepúšťam.Nevedia sa správať, takže pes môže reagovať akokoľvek.

nenne27
29. máj 2024

@syslik81 aky zakon prikazuje mat psa na voditku? Nerypem, pytam sa, preto, lebo u nas v meste bol na sidlisku taky problem, ze mamicky volali mestsku policiu, lebo pes nebol na voditku.policajti prisli a povedali, ze pes moze byt navolno a odisli.neviem, ci to neupravuje mesto, alebo obec.mozno niekto bude vediet...

bora0123
29. máj 2024

@nenne27 upravuje to samosprava

really8
29. máj 2024

Ano extremne mi vadi ked ide niekto vyvencit psa a dieta na ihrisko. Psov mam rada, nevadi mi aj syn hociakeho hladka, hra sa s nim ale detske ihrisko je no go.

andreatytler
30. máj 2024

Oj, dobre si mu dala, kreten jeden. Myslel si ze blafujes a nezavolas policiu, alebo ze policajti nepridu.
👍

jana_eyre_2
30. máj 2024

Ja mám dvoch psov a musím povedať že arogantní psíčkari, čo si myslia že si môžu dovoliť čokoľvek má vedia pekne nasrať.. navyše na ihrisku byť pes jednoducho byt nemá a sama som pár krát upozornila niekoho kto to nedodrzoval.. aj mne sa stalo že sme boli so psami vonku a deti v rámci prechádzky chceli ísť na ihrisko.. tak som sedela so psami na voditku pri bráne ihriská a čakala kým sa zabavia.. nebol to žiaden problém..

stanislavicenka
30. máj 2024

Na detskom ihrisku nema co povlbehovat pes. Ja som takto upozornila fajviarov, pretoze sa tam nema ani fajcit. Tiez boli arogantni.

slovenka753
30. máj 2024

dobre si urobila. mam vecsiho psa ale toto by som nikdy neurobila. vela ludi sa boji psov a fakt neviem kedy psovi s prepacenim prepne (mam vychovaneho psa) a nahodou niekomu nieco neurobi. pes ma byt na vodzke ! na volno len na miestach na to urcenych.

tamitamitami
30. máj 2024

Spravila si dobre 👍. Mne zvieratá nevadia aj na ihrisku stým za určitých okolností nemám problém ale extrémne mi vadí keď sú ľudia arogantný bez základou slušného správania. Dobre si spravila, konala by som rovnako už len za ten jeho prístup.

matullienka
30. máj 2024

Dobre si spravila, nabudúce by som sa ho už ani neunuvala upozorniť a rovno volala policajtov. Žiadny početný človek nepustí psa vybehať sa na detské ihrisko, a ti arogantní mi za konfrontáciu nestoja. Rovno volať políciu a vybavené
@nenne27 skús si pozrieť alebo zistiť na meste ako je to u vás priamo, možno sa policajtom len nechcelo doťahovať. Ideálne to mať písomne až sa viete brániť

amelie2017
30. máj 2024

Tak mne sa minule stalo, ze som potrebovala prejst uzkou ulickou medzi dvoma panelakmi na detske ihrisko. Na jednej strane ja, v strede mestsky policajt a pred ihriskom pan s obrovskym psom, ktory tam pobehoval ako splaseny, na majitela nereagoval. Zastala som a zakricala na neho, nech si ho da na vodzku..ze len cakaju zenu a idu do auta..policajt hp vyzval, nech si do ha na vodzku..len ho chytil za obojok. Policajt ho znova vyzval s pohrozenim pokuty. Presli sme na ihrisko, zisla dole zena a ze co robi pes na voditku..ze tuto panicka sa boji..
Vcera som tiez kricala na dalsieho, vedla ihriska maju obchod a psa maju stale pred nim, je to este stena, ale vacsie nez moj 3 rocny. Uz na mna raz vybehlo, mozno sa chce len hrat, ale ak by skocilo po malom, tak minimalne leti na zem..a tiez chlap otraveny..

deedaa
30. máj 2024

Mám psa, chodíme doobeda aj so synom na ihrisko. Pes je tam na voľno. Hádžem mu loptu a mám 100% pozornosť a poslušnosť vďaka lopte. Sme tam väčšinou sami, ráno tam nikto nebýva. Keď sa tam aj niekto objaví tak sa opýtam či im to nevadí. Okamžite by šiel na vodítko ak by komukoľvek vadil. Už len za tú aroganciu si zaslúžil dobre vyčistiť žalúdok.

simca06022011
30. máj 2024

No podla mna = pes nema co na ihriskach robit, volne pusteny a takto "bez dozoru", cize sedi niekto obdalec a neriesi. Nejakych hryzancov by som sa nebala a neriesila,a le aj z hygienickeho hladiska + su ludia co sa boja psov + ak je to kontaktny pes, co moj napr je, tak sa chce hrat a stiskat a co ja viem co s kadekym, kludne by niekoho mohol nechtiac zhodit (napr dieta urcite ), pooblizovat alebo nieco podobne, co by nemuselo byt prave po chuti danej osobe. Alebo v pripade deti = rodicom. Ale zase mame znamych co presne nosia takto psa, ako tento pan, vsade a tym by som nevysvetlila, ze pocujte priviazte si ho :DDD

monnci2226
30. máj 2024

ten pes by tam nemal co behat aj keby tam ziadne deti neboli! mne je uprimne zle ak niekto venci svojich psov pri detskych ihriskach! a to ze bol pusteny bez voditka - mas absolutnu pravdu a riesila si to dobre. riesila by som tak isto na tvojom mieste.

dadis
30. máj 2024

Ano, samosprava moze urcit len zony, kde pes musi byt na vodzke a tie zony musia byt riadne oznacene. Inak pes moze chodit bez vodzky. Kedysi samospravy mali odhlasovany generalny zakaz pre celu obec/mestsku cast, to vsak Ustavny sud oznacil ako neustavne a obce museli VZN upravit. Kazdopadne na detske ihriska je zakaz vodit psov, byvaju aj spravne oznacene, s vodzkou to nic nema.
@nenne27
@bora0123

titla
30. máj 2024

Dobre si urobila. Ja mam psov rada, ale pes na detskom ihrisku je non-go. A este pusteny... moze byt neviem ako vycviceny, raz je to zviera a deti vedia byt nepredvidatelne. Hlavne malicke.
Na ihrisko kde chodievam so synom chodi aj jedna mamicka s dcerou a psikom. ALE psika ma na voditku, uviaze ho pri lavicke pri vstupe na ihrisko, nebeha tam volne a ked pridu deti, ktore ho chcu pohladkat, tak zasadne pod jej dozorom. S tym nemam najmensi problem a povazujem to za zodpovedne jednanie.

Strana
z2