icon

Ako riešiť šikanu v práci počas skúšobnej doby?

12. jan 2024

Mam v praci skusobnu dobu,mozem teda dat vypoved kedykolvek. V praci mam obrovsku sikanu (od šefa) a ti, kt.sikanovani nie su,tak donášaju a sonduju aby sikanovani neboli.
A) dat vypoved? Odist a zachovat si dostojnost?
B) ist na pn? Im bude jasne,ze uz nepridem,celkom mozne,ze mi vypovedat daju oni (maju na to pravo pocas pn v skusobnej dobe).
Manzel nas utiahne i sam, neušporime sice nic, ale prezijeme, rezervu nejaku mame tiez. Nova praca sa črta, ale neviem kedy.. Mame doma 3 školakov.

Strana
z2
queen_mary
12. jan 2024

Ked si tam vydrzala vyse roka, tak vydrzis aj do konca skusobky. Potom pn. A tu by som natiahla potom podla potreby.

ukulela
12. jan 2024

@martinkatinka ale toto nie je fiktivna PNka, lebo "som tehotna a nebozem vykladat jablka z kyblika, tak idem na PN/nemozem pracovat s detmi, idem na PN/nemozem sediet pri okne, tak idem na PN) ... moze to byt v pohode zlcnik a kamene, alebo oci, alebo hlasivky, ... ziadna vymyslena DG. normalny problem. zamestnavatel zaplati prve 2 ci tri dni PN (naozaj nevoioem, ako to je, necerpala som ani raz) a ona docerpa zvysne 2 tyzdne, ci kolko ju nechaju. hotovo. ak medzi tym zamestnavatel ukonci pracovny pomer, pojde sa prihlasit na UPSVaR.
je tam nespokojna, je tam sikana, nevymysla falosne dg. ozaj v tej operacii nevidim nic zle.

basulaak
12. jan 2024

B) a prichodom do prace z fleku A). S usmevom. Ked robi sefiňo zle, zle sa mu deje spat. A ty si povybavujes co konecne treba. Win win

martinkatinka
13. jan 2024

@ukulela pridala vysvetlenie.

cacianka
13. jan 2024

Ženy halooo, počas skúšobnej doby sa nedáva výpoveď ale oznámenie o ukončení PP v skúšobnej dobe, spravidla a zo slušnosti aspoň 3 dni vopred.
Neviem dokedy máš skúšobnú. Ale ak firma po roku praxe ti nedá riadnu zmluvu bez skúšobnej doby, vládne tam šikana a mrcha medziľudské vzťahy, tak jednak načo si zostala, a druhak - vybavím si zdravotné problémy a odídem. V novej práci už nebudeš musieť riešiť a odkladať

eva8
13. jan 2024

Do skusobnej doby sa ti PN nerata. Chod na operaciu, zamestnavatel ti preplati prvych 10 dni, potom poistovna. Po PN odid z prace, kde ta sikanuju v ramci skusobnej doby.

Nevedela som o tom, dostala som sa necakane v ramci skusobnej doby na PN, zamestnavatel ma nechcel potom pustit ani na vlastnu ziadost, tak som sa este trapila 2 mesiace, nastastie som mala na dobu urcitu. Doteraz sa so mnou zamestnavatel nevysporiadal, sudit sa nechcem, ale uz mam pravnika, ktory mi pomoze, ak budem mat este problemy

Strana
z2