Ako riešiť šikanu v práci počas skúšobnej doby?
Mam v praci skusobnu dobu,mozem teda dat vypoved kedykolvek. V praci mam obrovsku sikanu (od šefa) a ti, kt.sikanovani nie su,tak donášaju a sonduju aby sikanovani neboli.
A) dat vypoved? Odist a zachovat si dostojnost?
B) ist na pn? Im bude jasne,ze uz nepridem,celkom mozne,ze mi vypovedat daju oni (maju na to pravo pocas pn v skusobnej dobe).
Manzel nas utiahne i sam, neušporime sice nic, ale prezijeme, rezervu nejaku mame tiez. Nova praca sa črta, ale neviem kedy.. Mame doma 3 školakov.
@martinkatinka ale toto nie je fiktivna PNka, lebo "som tehotna a nebozem vykladat jablka z kyblika, tak idem na PN/nemozem pracovat s detmi, idem na PN/nemozem sediet pri okne, tak idem na PN) ... moze to byt v pohode zlcnik a kamene, alebo oci, alebo hlasivky, ... ziadna vymyslena DG. normalny problem. zamestnavatel zaplati prve 2 ci tri dni PN (naozaj nevoioem, ako to je, necerpala som ani raz) a ona docerpa zvysne 2 tyzdne, ci kolko ju nechaju. hotovo. ak medzi tym zamestnavatel ukonci pracovny pomer, pojde sa prihlasit na UPSVaR.
je tam nespokojna, je tam sikana, nevymysla falosne dg. ozaj v tej operacii nevidim nic zle.
B) a prichodom do prace z fleku A). S usmevom. Ked robi sefiňo zle, zle sa mu deje spat. A ty si povybavujes co konecne treba. Win win
@ukulela pridala vysvetlenie.
Ženy halooo, počas skúšobnej doby sa nedáva výpoveď ale oznámenie o ukončení PP v skúšobnej dobe, spravidla a zo slušnosti aspoň 3 dni vopred.
Neviem dokedy máš skúšobnú. Ale ak firma po roku praxe ti nedá riadnu zmluvu bez skúšobnej doby, vládne tam šikana a mrcha medziľudské vzťahy, tak jednak načo si zostala, a druhak - vybavím si zdravotné problémy a odídem. V novej práci už nebudeš musieť riešiť a odkladať
Do skusobnej doby sa ti PN nerata. Chod na operaciu, zamestnavatel ti preplati prvych 10 dni, potom poistovna. Po PN odid z prace, kde ta sikanuju v ramci skusobnej doby.
Nevedela som o tom, dostala som sa necakane v ramci skusobnej doby na PN, zamestnavatel ma nechcel potom pustit ani na vlastnu ziadost, tak som sa este trapila 2 mesiace, nastastie som mala na dobu urcitu. Doteraz sa so mnou zamestnavatel nevysporiadal, sudit sa nechcem, ale uz mam pravnika, ktory mi pomoze, ak budem mat este problemy

Ked si tam vydrzala vyse roka, tak vydrzis aj do konca skusobky. Potom pn. A tu by som natiahla potom podla potreby.