Ako riešiť vysťahovanie nájomcov bez zmluvy?
Ahojte, prosim vas o rady, kupujeme nehnutelnost, ktoru povodni majitelia prenajimali bez zmluvy. My tam najomcov samozrejme nechceme, no povodny majitel im slubil byvat do konca roka. Veci sa vsak zmenili, najomcom sme povedali, ze to kupujeme a maju cas do konca jula sa vystahovat. Oni sa vsak stazuju, ze nemaju kam ist a ze predosly majitel im slubil do konca roka a podobne. Zmluvu nemaju ziadnu.
Prosim kto mate nejake skusenosti s tymto, co im povedat, ako ich najucinnejsie odtial dostat? Nejako rozumne, aby to nepodpalili alebo podobne.
Rady ze to nemame kupovat nepotrebujem.
Vopred dakujem za odpovede k veci.
Nech to vybavi terajsi majitel. Povedz, ze vy to chcete volne, vypratane.
Nuž nepodpísala by som kúpnu zmluvu kým by nebol dom prázdny. Nech si to vyrieši aktuálny majitel
Musi to vyriešiť súčasný majiteľ. Inak jedine vypratať a vymeniť zámky . Pokiaľ su tam deti, bude problém. Určite by som takto zaťaženú nehnuteľnosť nekupovala
Ty nijako,tvoja nehnutelnost to nie je.Ak ju kupisms najomnikmi tak to bud3 hlupost na entu,ale budiš. Az potom mozes nieco robit a to by som bola faktvzvedava co ucinne sq da....
takuto nehnutelnost kupovat nemozes lebo ked bude tvoja nevies co ti s tym porobia. Musia to vyriesit sucasny majitelia. Policia ich nepojde vystahovat len tak. Zial ak nebudu spolupracovat, je to na dlhe lakte. Treba ich najprv pisomne vyzvat. Ak nepomoze, treba podat na sud zalobu o neopravnene uzivanie nehnutelnosti. Az s touto ziadostou od sudu tam moze ist policia. Ti im vsak tu ziadost od sudu len predaju. Nemaju pravomoc spravit to, ze ich vyvedu nasilim von. Ak su tam neplnolete deti je to o to horsie lebo ich chrani zakon, ktory hovori o prave na pristresie -neviem vsak presne cislo a znenie tohto zakona. Ak vypracu byt, treba vymenit zamky a az potom kupovat nehnutelnost. Skor nie.
Jedine ich písomne vyzvať a ak to nepomôže tak s políciou vysťahovať.
@3009 ziadna policia nikoho nevystahuje... ani so zmluvou...
@martinka13 deti nehraju ziadnu rolu... toto je urban legend, plati (hrozi) to len v jednom pripade pri prenajme podla obcianskeho zakonika na dobu neurcitu...
Rozhodne nech to vyriesi stary majitel. Vyhovorka, ze nemaju kam ist je trosku taka - no ... aj na konci roku by si asi nieco museli najst (ak necakaju na vlastnu nehnutelnost)... tak nech si hladaju iny najom...
Zakonne (rychlo) ich nemas ako odtial odstat...
tak keď nepotrebuješ rady o tom,že to kupovať nemáš,tak nechápem tvoju otázku.
My ich máme ísť vysťahovať alebo čo?
Urobil si chujovinu,žiadna rada na to neexistuje
Pokiaľ tam su deti bude problém ich vyhodiť.Nepište mi že nemám kúpovať a čo tak kúp daj peniaze majiteľ pôvodný bude rad že sa ich zbavil a čierneho Petra v rukách ostane tebe. Bez zmluvy do konca roka tam budu bývať jasne bez zmluvy medzi tým za rok žena nájomnička môže zostať tehotna a neodsťahuju sa. Ak maju malolete deti alebo žena by bola tehotna alebo že žije s nim človek v byte dôchodca starobný alebo invalidný tak tiež nie. Nemôžeš ani TY ani ON ich vysťahovať na ulicu. A cez súd príprav si kopec penazi a roky chodenia po súdoch. Takež MY TI tu radime nekupovať kúpiš na svoje riziko.
Inak nie sú to skorej squateri? Však keď sa niekto nasťahuje do cudzej nehnuteľnosti bez zmluvy...
nuz rutis sa do problemu co viac k tomu dodat
a čo je na tom byte take mega luxusne že neradte mi nekupovať.Tak to asi bude za malo a nádherní v dobrej lokalite a hlavne neskôr kopec problémov.
Opakovane ich musia pisomne vyzvat sucasni majitelia, odovodnit predajom a dať rozumnu lehotu, ale vy si dajte do zbz podmienku že nehnutelnost preberiete jedine vypratanu. Ale nemusí to stačiť na to, aby sa predislo natahovackam. Držím palce.
Dať do zmluvy, že peniaze vyplatíte, až bude nehnuteľnosť prázdna, je asi neskoro? Zohnať si kamarátov a ísť ich vysťahovať, ale ak sú schopní to i podpálil, neviem neviem. Chodiť si tam robiť nejakú rekonštrukciu, vŕtať, rezať a pod. 🤔 na to, že tam môžu byť do konca roka, ich treba poslať za pôvodným majiteľom, ty s nimi takú dohodu nemáš.
Absolútne nijako. Zákon vôbec nestojí na strane majiteľov. Ak sa proste zatnu a nebudú chcieť odísť, tak mas jednoducho smolu. Po nete koluje dosť veľa príbehov o tom, ze nájomníci takto vedia okupovat nehnuteľnosť kľudne aj niekoľko rokov a majiteľ si môže pískať.
Ak ste uz nehnuteľnosť kúpili s nájomníkmi a este takýmito, čo hovoria, ze nemajú kam ísť, tak si si zarobila na dosť veľký problém.
Jediný spôsob ako ich môžeš dostať von (ak keď asi nie legálny) je ze si zavoláš 5 veľkých a širokých chlapov, čo ich z toho bytu normálne vynesu (a ty medzitým dáš vymeniť zamok)
… akože prepáč, ale nemyslim si že niekto má skúsenosť s tým, že kúpi úplne dobrovoľne mega prúser … ten predajca Vám musí ruky nohy bozkávať alebo to predal za smiešne peniaze a vy ste sa chytili … tak ostáva Vám ich pekne poprosiť …
Absolútne nijako. Zákon vôbec nestojí na strane majiteľov. Ak sa proste zatnu a nebudú chcieť odísť, tak mas jednoducho smolu. Po nete koluje dosť veľa príbehov o tom, ze nájomníci takto vedia okupovat nehnuteľnosť kľudne aj niekoľko rokov a majiteľ si môže pískať.
Ak ste uz nehnuteľnosť kúpili s nájomníkmi a este takýmito, čo hovoria, ze nemajú kam ísť, tak si si zarobila na dosť veľký problém.
Jediný spôsob ako ich môžeš dostať von (ak keď asi nie legálny) je ze si zavoláš 5 veľkých a širokých chlapov, čo ich z toho bytu normálne vynesu (a ty medzitým dáš vymeniť zamok)
@ruxandra aký zákon? oni nemaju ziadnu zmluvu, teda v byte sú neoprávnene, ziadny pravny akt nebol uzatvoreny, normalne ich moze delozovať
@ruxandra aký zákon? oni nemaju ziadnu zmluvu, teda v byte sú neoprávnene, ziadny pravny akt nebol uzatvoreny, normalne ich moze delozovať
@mirola aj ustna dohoda je dohoda su tam obyvaju to nejaky cas zjavne so suhlasom majitela
zakon je na ich strane a delozovat ich ak nebudu chciet je narocne, ani sluzby im nevies obmedzit (elektrika voda a td) ani keby ich neplatili
to ze neni posomna zmluva ich dava este do lepsej pozicie ako keby bola
@martinka13 deti nehraju ziadnu rolu... toto je urban legend, plati (hrozi) to len v jednom pripade pri prenajme podla obcianskeho zakonika na dobu neurcitu...
Rozhodne nech to vyriesi stary majitel. Vyhovorka, ze nemaju kam ist je trosku taka - no ... aj na konci roku by si asi nieco museli najst (ak necakaju na vlastnu nehnutelnost)... tak nech si hladaju iny najom...
@zic no hrá. Minimálne emočnú. A z vlastnej skúsenosti viem, ze aj rodičia vedia vlastné deti držať ako "rukojemníkov " pri vyhadzovani z bytu
Teda akoze ja sa do toho moc nerozumiem, ale precitala som ai komentare a to vazne na takychto ludi nic neplati? Ved ked nemaju zmluvu ani nic, na zaklade coho tam akoze mozu byvat?
Tieto zakony u nas su uplne nedotiahnute, ved ked je raz niekto neopravnene na mojom pozemku, ci v mojom byte, tak co akoze sa ho nemam ako zbavit? Dan z nehnutelnosti platit, dan z prenajmu platit, to ano, ale ked potrebuje majitel pomoct, tak zakon je este proti nemu. CHORE
@zic no hrá. Minimálne emočnú. A z vlastnej skúsenosti viem, ze aj rodičia vedia vlastné deti držať ako "rukojemníkov " pri vyhadzovani z bytu
@martinka13 Emocny problem je cisto subjektivna vec... druhej casti nerozumiem... co s tym maju rodicia a ako drzia svoje deti ako rukojemnikov...
@zic Ú nás bolo toto iste som predávala byt nečakane a nájomcovia to nevedeli pochopiť, citové vydieranie a ja neviem co nepovolila som nakoniec teda ze si pohľadávku byt za 3 týždne boli preč, a to mi zatajili ze je žena znova tehotná atď atď ale aj tak som sa nedala časom by išli do väčšieho
Nech si to rieši bývali majiteľ…. Aby som ja, ešte čo kupuje byt sa mala naťahovať s nájomcami 🫣 prevzala by som iba vypratany byt bez nájomcov… ak kupujete cez realitku, ma to vybaviť so starým majiteľom ona. Nie vy sa chodiť doprosovať majiteľovi… ak ich nevie vysťahovať, jednoznačne nekupujem… tiež keď som kupovala byt, bola na byte nejaká tarcha. V realitke mi povedali, že už je to dávno vyriešené, len to svieti na katastri. Povedala, som, že pokiaľ to tam bude svietiť, nekupujem. Zrazu sa všetko dalo, keď mali prísť o kšeft…
Nech si to rieši bývali majiteľ…. Aby som ja, ešte čo kupuje byt sa mala naťahovať s nájomcami 🫣 prevzala by som iba vypratany byt bez nájomcov… ak kupujete cez realitku, ma to vybaviť so starým majiteľom ona. Nie vy sa chodiť doprosovať majiteľovi… ak ich nevie vysťahovať, jednoznačne nekupujem… tiež keď som kupovala byt, bola na byte nejaká tarcha. V realitke mi povedali, že už je to dávno vyriešené, len to svieti na katastri. Povedala, som, že pokiaľ to tam bude svietiť, nekupujem. Zrazu sa všetko dalo, keď mali prísť o kšeft…
@livsi … mne z toho vychádza že táto pani budúca majitelka je v poriadku s tým, že kupuje byt s nájomníkmi ktorí nemajú zmlúvu a je takmer nemožné ich vysťahovať … ona len chce radu ako ich odtiaľ slušne dostať 🙈
@livsi … mne z toho vychádza že táto pani budúca majitelka je v poriadku s tým, že kupuje byt s nájomníkmi ktorí nemajú zmlúvu a je takmer nemožné ich vysťahovať … ona len chce radu ako ich odtiaľ slušne dostať 🙈
@hellionka keď nemám problém, vyrobím si problém. O dva roky budú zakladat témy, že kúpili byt ale už dva roky tam nemôžu bývať, lebo tam ostali nájomci po bývalých majiteľoch 🫣🫣🫣 Ja neviem potom, asi nech im prenájmu iný byt a platia, keď chcú kupovať byt aj s nájomcami a chcú sa o nich postarať 😆
Daj potom vediet, kedy budes v relacii Obcan za dverami, pozriem si 😀
Ešte existujú rôzni neoficiálni vymáhači najmä z krajín východne od nás, a keby som chcel podporovať zločin, tak by som ich spomenul ako možnosť, ale radšej nespomeniem.
😈

Jedine ich písomne vyzvať a ak to nepomôže tak s políciou vysťahovať.