icon

Ako riešite, keď má niekto známy narodeniny?

klara7227
27. okt 2022

Ahojte, ako riešite vy, keď má niekto známy narodeniny, napríklad kolegina v práci atď? Kupujete darček, aj ak vás nepozve na narodeninovú oslavu a donesiete ho napríklad do práce? Alebo nekúpite nič a iba zablahoželáte? Mne sa už viac krát stalo, že som nevedela, ako sa zachovať, keď má niekto narodeniny a nerobí žiadnu oslavu alebo prípadne ma na ňu nepozval, že či mu mám len napísať blahoželanie alebo kúpiť darček a čakať, že ho stretnem alebo sa pchať k nemu domov a nosiť mu to... Keď je nejaká oslava, tak je prirodzené doniesť darček.

zmrzlinka2021
•
27. okt 2022

@klara7227
Vzdy blahozelam, bez ohladu, ci ma niekto pozve alebo nie. V praci ludia obvykle donesu nieco sladke, niektori aj vlastnorucne upecene.
A vzdy kupim aj darcek - mam taky svoj limit, max do 5 eur na osobu. Nieco mile, originalne, napr. korbaciky alebo lepšiu čokoladu alebo ananas 🙂

janai1
•
Odpoveď bola odstránená
•
januska12323
•
27. okt 2022

Ak je to nejaká bližšia známa tak darček ak len kolegyňa tak čokoláda, všetko najlepšie a hotovo.

deti95060810
•
27. okt 2022

my len potrasieme rukou a oslávenec donesie niečo sladké...

pribinak
•
27. okt 2022

V práci spolu zablahoželame a spolu dáme darček. Oslávenec robí pohostenie

Darček dáva sef a blahoželáme všetci.

danica2711
•
27. okt 2022

prečo sa mám vtierať do priazne darčekom niekomu, čo ma nepozve na oslavu? A kupovať darčeky všetkým kolegom? Ak ste firma do 10 ľudí a máte blízke vzťahy, dobre, ale vo väčšej firme osobný darček ozaj len priateľom. Ostatným max. prispejem, ak sa vyberá na spoločný darček

alex49
•
27. okt 2022

@klara7227 dávame čokolády, pivo a podobne. Darčeky sme dali iba kolegyni co išla na materskú. Robí sa pohostenie, ale nič veľké.

nikushka8
•
23. apr 2024

Ak je to niekto vyslovene blizsky, donesiem darcek, inak len zablahoželam napr s cokoladou. Casto sa sklada na 1 vacsi dar a oslavenec zvykne nosit obcerstvenie. Domov ani na oslavy sa nepcham. Kto planuje robit oslavu aj mimo prace, normalne pozve, ked sa mu poobede pride zablahozelat