icon

Ako riešite nákupy s deťmi v tejto situácii?

24. nov 2021

Mam dve deti, su ešte maličké a obe sú na mna naviazané. Nechcú byť ani s manželom keď tam nie som. Zahrajú sa so starými, ale musím tam byt aj ja. Proste náročné obdobie mame. Chcela som ist na väčší nákup, nemám ešte ani jeden darček. Chcela som zbehnúť do pepca, teddi aspoň pre nejaké maličkosti, kúpiť vianočnú dekoráciu. No lenže tam nemôžu deti ist... Covid ešte neprekonali, teda neviem o tom. Takže doklad o prekonaní nemáme, testovať by som ich nechcela dat len kvôli nákupom. Včera starká po strážila na pol hodku, kým som zbehla na Mikuláša co to po kúpiť, no ona vkuse revala za mnou. Nepripadá do uvahy všetko objednať cez net. Nie som ta, ktorá chodí casto nakupovať, možno 1x do mesiaca veľký nákup. Som z dediny, takže za všetkým musím cestovať. Normálne som znechutená, ze aj keď som očkovaná, deti nie sú, tak nemôžu ist somnou a tým pádom ani ja. Mate to podobne?

Strana
z3
1aduliatko1
24. nov 2021

nemôže nákupy robiť manžel?

bbebe
Autor odpoveď zmazal
beata_k
Odpoveď bola odstránená
autor
24. nov 2021

@1aduliatko1 pokiaľ ide o potraviny, spíšem co treba a kúpi. To nie je problém. Ide mi momentálne o vianočné darčeky, dekorácie. Možno pre niekoho hlúposť, viem ze Vianoce nie sú o darcekoch, ale predsa si nejaké drobnosti kupujeme a najhoršie je, ze ani neviem, co kúpiť. Preto som chcela ist popozerať, možno mi niečo padne do oka 🙂

evica17
24. nov 2021

Tak tento rok budes musoet poriesit poskromnejsie, ako aj my, tiez sa do obchodu nedostanem. Vianocnu vyzdobu si vyrobim vramci moznosti a darceky cez net, ale iba par veci.

elenka74
24. nov 2021

Treba niečo popozerať v Kauflande alebo v Tescu, tam môžu aj deti.

1aduliatko1
24. nov 2021

ja som to poriešila skôr, presne pre toto, tiež mám malé deti. potraviny rieši manžel, darčeky našťastie už máme, dačo sme kúpili v lidli, čo si deti vyhliadli a dačo som objednala cez net....
na tvojom mieste, by som už výzdobu nechala z min.roka a darčeky online.

simsalabim
24. nov 2021

No ja som asi macocha, lebo s mojimi som teda nikdy neriesila, ci chcu ostat s otcom. Proste som potrebovala odist, tak som sla. Ako si inak zvyknu? Takze - ja by som isla. Inak ti ostava iba nakup cez net.

autor
24. nov 2021

@1aduliatko1 práve toto, ze sme sa nedávno sťahovali od mojich rodičov, výzdoba samozrejme zostala im. My sme museli aj stromček teraz kúpiť

autor
24. nov 2021

@simsalabim keď boli menšie nebol problém, casto sme s manželom vypadli aj na niekoľko hodín. Odkedy sme boli v nemocnici je to strašne. Stále iba ja, ja. Neviem ist ani k zubárke.

paulinkaa2
24. nov 2021

Ja keď chcem ísť bez malej tak v obedňajšom spánku. Alebo skoro ráno. To mama jej povie ze som isla kuoit mliecko a pekne sa hrá. Keby idem že ma vidí odchádzať tak mame doma oceán vody

simsalabim
24. nov 2021

No co by si nevedela? Proste idem a hotovo.

hennyinnsbruck
24. nov 2021

Uplny suhlas s
@simsalabim 👍👍

nikusinka
24. nov 2021

Ake stare su deti? Kedze hovoris, ze ich uz musis testovat, tak musia mat nad 2 roky? V tom pripade su podla mna dost velke na to, aby ostali s manzelom alebo babkou. Ved za chvilu pojdu do skolky. Vyskusaj najprv na pol hodku, hodku a postupne skus natahovat cas. Alebo, ak to pre teba nie je schodne, nechat ich takto s niekym, tak skus zredukovat zoznam a co najviac nakupit cez internet.

canis_lupus
24. nov 2021

Ozdoby majú aj v Tescu a Kauflande, kde môžu ísť aj deti. Vianočné darčeky cez net. Ja som tento rok objednala seriózne cez net všetky a je to ešte aj lacnejšie ako v kamenných obchodoch. Alebo potom naučiť deti byť bez teba 😃 Tak či tak nie je dobrý nápad v tejto situácii ťahať deti po obchodoch.

michaela789
24. nov 2021

Deti majú otca. Však ich nechaj s nim, nie je predsa cudzí. A že su naviazané? No, tak aspoň sa budú môcť naviazať trochu aj na otca.
Starší syn bol tiež maminkár preveľký, ale ja som sa teda s ním nenaťahovala. Normálne som ho nechala otcovi a nech si poradia, jeden aj druhý 🤷‍♀️ keby sa mi niečo stalo tak čo? Umrú alebo ako?

lenkasarka
24. nov 2021

ak je toto tvoj jediný problém v tejto ťažkej situácii pre cely svet. Tak je zbytočne ti čokoľvek písať.

autor
24. nov 2021

@nikusinka nemajú ešte 2,5 roka. Včera sme skúsili, odišla som len do tesca na polhodinu. Celu tu polhodinu prerevala, az sa vyzvracala. Moja mama ju nevedela ukludnit, trápila sa s nou. Pritom som jej vkuse vysvetľovala, ze maminka musí ist preč a ona zostane s babkou. Pritom babku miluje, však 1,5 roka sme s nou zili, su na nu zvyknuté. Len proste ma mamickovske obdobie. S druhou sme nemali problém

autor
24. nov 2021

@lenkasarka škoda reči... Lebo vy nechodite na nákupy, vy nepotrebujete vypadnúť trosku z domu...

viestta
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
24. nov 2021

Áno chodíme,každý potrebuje jesť,ale ak sú jasne pravidla dane,že treba test pre deti od 2.r tak je treba to dodržať a dať dieťa otestovať čo ty nechceš. Tak buď,alebo..

ivik4
24. nov 2021

Boze prve co ma napadlo ked som si precitala prispevok bolo ze co je toto za sprostost. Vsak si ucis deti jak svoj cecok aby vyseli na Tebe. Musia sa naucit byt bez Teba . No tak si porevu a? Ci dokedy to chces takto riesit ze sama nikam nepojdes 😃?

nikusinka
24. nov 2021

Tak to skus tak, ze jej nevrav, ze ides prec. Nech pride babka, budte spolu a potom sa vytrat. Alebo ju jednoducho otestuj a za tie dva dni co je platny test s nou obehaj vsetky veci a mas pokoj. Chapem, ze asi ma nejaku traumaticku skusenost z nemocnice, ale skusila by som aspon na pol hodku ju pomaly zvykat, ze ty proste musis odist. Aby sa ti to nevypomstilo do buducna.

kiwi3
24. nov 2021

ved nech su s otcom, kym ty pojdes nakupovat, nie? ak ides kupovat detom, tak ajtak nemozes ist s nimi, ci? nerozumiem celkom problemu

simonah73
24. nov 2021

no tak hadam to tu hodinku ci dve s vlastnym otcom vydrzia...

autor
24. nov 2021

@ivik4 prečo sprostosť? Som s deťmi nonstop, jasne ze chcú byť len somnou. Ja si myslím ze takmer si každá prejde podobným obdobím, hlavne ak malo dieťa nedávno v nemocnici... A viac asi komentovať nemusim.. 🙄

maris5
24. nov 2021

Ja som bola s detmi v nakupnom centre. Pri dverach niktom. V sevte ma pytali covid pass - deti ma cakali na chodbe, to sok isla cielene., druhe papiernictvo nic, pepco aj s detmi, nic nepytali, maju zapaskovany nejaky tovar, kik absolutne nic. Posta nic.
Este musim ist reklamovat nejaku sluzbu do velkeho OC beriem 2 rocneho, lebo ho nemam kde nechat a ubidim co sa bude diat.

zuzanockamt
24. nov 2021

A keby si musela chodiť do práce? Mám takmer 2-ročného, už dlhšie pracujem, zvykol si. Keď potrebujem niečo vybaviť, tiež idem a hotovo. Niet inej možnosti.

vler
24. nov 2021

Suhlas s ostatnymi. Mas dalsiu prilezitost zacat navykat deti ze aj mamka ma potreby. Uz som to chcela napisat ked si vravela ze "nemozes" ist k zubarke. Aby som este aj vlastny chrup zanedbavala, to teda nie

akbara77
24. nov 2021

A akú chceš vlastne radu? Na všetko si si odpovedala. Kto chce, spôsob si nájde, kto nie, hľadá výhovorky.

Strana
z3