Ako rodičia a deti zvládali nahlásenie bomby?
Ahojte, istotne dnes viaceré maminky a oteckovia riešite nahlásenie bomby na škole kam chodia vaše deti. Zaujímalo by ma ako ste to zvládali, ako to emočne prežívali vaše deti. Či sa báli, plakali, prípadne ako sa zachovali v tejto situácii pani učiteľky.
Je to nová situácia asi pre väčšinu rodičov, tak poďme o tom slušne podiskutovať, čo to vo vás zanechalo.
PS: zaujíma ma táto situácia aj z profesného hľadiska, som detská psychologička.
@heln presne tak ale evakuacia prebieha - nesmies sa nicim zdrzovat, nic si zobrat, nedajboze sa este prezuvat a prezliekat, proste vstanes od stola, pustis vsetko z ruk a odchadzas unikovymi vychodmi z budovy na oznacene zhromazdisko. V praci nemate bozp skolenia, vypracovany evakuacny plan a pravidelny nacvik evakuacie?
@andrea1809 o čo teda ide?
@bluka2 Ako to mam vediet? Ale 1000 skol nebude o pisomke
@maciatkolulu zajtra je deň víťazstva nad fašizmom, to deti nejdú do školy, či ?
@taynee Treba citat s porozumenin. Toto nie je daky psychopat, co zavola (ten psychopat) na par skol. Zapor. Predtym sa tieto bombove zalezitosti riesili telefonatmi. Ja viem, ze to bolo mailom.
@sissy27 Realne? Rusko sa nedavno vyhrazalo kybernetickymi a teroristickymi utokmi po celej Europe. Jedna z moznosti. Niekto napojeny na Rusko, plateny Ruskom dokonca z Ruska. Netvrdim, ze to tak je. S nulovou sancou ho chytit. Ci skor ich, nemyslim, ze ide o jednotlivca. Ale tak Fico volici ti povedia, ze to PS🙂
@taynee Ale to nie je v nasich rukach. Ak budu kazdy den evakuovat skoly a napokon prejdu na distnacne, tak to nema so strachom nic spolocne, rozhodnutie nebude na nas
@andrea1809 Presne toho sa obavam. Policiu to prestane bavit riesit, vyriesia to zatvorenim skol, je to lacnejsie.
Uz teraz pripustaju zatvorenie skol do konca tyzdna a co s tym vyriesi? Nic. Pretoze nasi Sherlockovia nikoho nechytia ani zajtra ani v pondelok
@kopaskova Nečítala som diskusiu. Je to hrozné, keď si predstavím tých prváčikov (aj môj je), tak to musí byť pre nich hrozné. Ja si pamätám, keď som bola žiačkou ja, tak sme pravidelne mávali požiarne cvičenia. A aj keď sme tušili, že je to opäť cvičenie, tak aj tak som mala rešpekt. Vždy som sa bála, že mi tam zhoria veci a že čo ak nestihneme utiecť a už neuvidím mamu a tak ☹ Ešte pred týmto a tým minulotýždňovým hlásením mi moja kolegyňa asi 3 mesiace dozadu spomínala, že u nich na škole (iba u nich) bola nahlásená bomba. A že deti sa veľmi báli, že totálna panika. Vtedy som si svojimi deťmi o tom pohovorila, povedala som čo sa stalo na tej škole, čo robili deti (že museli rýchlo odísť zo školy, že si ani veci všetky nemohli zobrať). Tiež som povedala, že niektoré deti sa veľmi báli a plakali a že také sa môže stať aj na našej škole. Ale že aby sa nebáli, nepanikarili, že to býva iba poplach, ale že proste musia odísť rýchlo zo školy a prídu tam policajti. Ja sa len bojím toho, že to nikto už nebude brať vážne a raz sa naozaj dačo stane. Napríklad na škole mojej kamošky tiež bola nahlásená bomba a z vedenia im napísali, že bola nahlásená bomba, ale že obed bude zabezpečený. Ako fakt???????? ☹
Tak ja mám osmačku doma ich asi 8:30poslali domov pre nahlásenie bomby..veľa sa doma rozprávame takže to brala ok, ale nieje to pre nás nič samozrejmé ani príjemné...mám trochu strach teraz o deti...nemalo by sa toto diať 😢
@sissy27 ano, mame skolenia bozp a pravidelne robime cvicne poplachy, kedy nacvicujeme evakuaciu pri riziku realneho poziaru, kedy maju ziaci opustit internat bezodkladne, nebrat si ziadne veci a zhromazdit sa pred budovou.
ale tu bola situacia trosku ina, islo o udajnu bombu a maily boli rozposlane uz o siedmej rano, pricom mnoho skol, aj ta u nas evakuovala ziakov az o desiatej, takze si myslim, ze tam bol priestor na to, aby si decka hodili do skolskej tasky zosit a peracnik a z chodby sveter a do ruky topanky, mnoho skol ma "satnu" na prvom stupni pred triedami.
Môj bol v kine na film.Nam učitelia nevolali,že domov.A pritom bývame pri škole......išiel s ostatnými,a samozrejme ako 14rocni pubertiaci mali z toho srandu.takze evakuácia bola v kine.
@estellas hold v.rakusku idú...a myslím,že sa to dá z mojej odpovede pochopiť,že dieťa nechodí na sk...🤷
Paniku šíria najmä dospelí. Áno, aj u nás niektoré deti plakali. Syn (prvák) sa ma niekoľko krát spýtal, čo sa vlastne deje, že on tomu nerozumie, snažila som sa mu to čo najmenej znepokojujuco vysvetliť. Po tom, ako polícia školu prehľadala, sme do nej ešte išli, takže vie, že je to v poriadku. Na FB - Zavreta škola je vydaný výborný manual od IPečka, ako k takejto situácii pristúpiť.
Nič zvláštne nejak, keďže stále nejaké poplachy z bombami sú,, moja je 1.stupen zevraj niektorí plakali a ona sa rehotala ze sak aspoň sa neučíme iná pozitivita v hlave 😅 išla hneď domov ako som dovolala z učiteľku prišla za mnou do roboty