icon

Ako rodičia prehliadajú krádeže detí v obchodoch?

14. jan 2025

Ahojte, dúfam že ma tu neukamenujete . Dlhšiu dobu si všímam v obchodoch prázdne krabičky od detských hračiek (bábik, autíčok a postavičiek) buď vidím v regáloch prázdne roztrhané krabičky kde chýba hračka (postavička) alebo aj väčšie sety kde je poškodená krabica a niečo tam chýba. Je mi jasné že dospelý človek by to nekradol. Preto sa chcem spýtať ako je možné že keď ste s dieťaťom v obchode tak si nevšimnete že domov odchádza s cca 10cm postavičkou alebo že otvára obal ?A prečo keď to zistíte tam buď tú hračku nevrátite alebo ju nezaplatíte ? Ak ste niekto niečo podobné videli naživo (kradnúť nejaké dieťa) budem rada keď sa podelíte o svoju skúsenosť. Dnes som znovu videla prázdnu krabičku od hračky tak už mi nedalo sa nespýtať (už 3 krát za tento mesiac ) .

Strana
z2
jamimo
15. jan 2025

@karolinakr áno výchova je kľúčová... V národe a genofonde je však veľmi rozšírené :Keď si neukradneš, nemáš... alebo Ak neokrádaš druhých, okrádaš vlastnú rodinu. 🤨 Aj keď možno na mikro úrovni, v národe to je 👆 Napr. - donesiem z roboty kancelársky papier, špendlíky, euroobaly, vytlačím prácu v kancelárii, a podobne 🙄 A robia to rôzne vekové kategórie. Neviem či sa tí ľudia nehanbia, robiť zo seba žebrákov... Ale to je už iná disciplína 🤦

estellas
Autor odpoveď zmazal
jana0412
16. jan 2025

Nejde len o hračky. Dieťa sedí vo vozíku. Rodič mu poda do ruky koláč alebo iné pečivo a kým nakúpia, tak dieťa to zje. Málokedy rodič pri pokladní povie, že zjedlo to alebo hento, aby to ešte pokladnička doblokovala. Raz jedná zákazníčka si zobrala nektarinku a otočila sa ku kamere chrbátom, aby nebolo vidieť čo je. Skratka kradnú aj dospelí. A ako tu už bolo spomenuté, tak kradnú hlavné taký na ktorých by ste to nepovedali. Raz aj kolegyňa jedného videla. Biela košeľa, viazanka a sako prehodene cez ruku a schoval si tam trojbalenie rybacích konzerv. Keď ho na to kolegyňa upozornila, tak bol arogantný. Hodil to tam a odišiel. Raz načapali jednú zákazníčku. Oblečený dráhy kožuch a pod ním štangla salámy.

jana0412
16. jan 2025

@jana0412 a bežné zákazníci robia aj to, že si niečo odvážia a potom tam ešte prihodia. Tým, že zvýšili finančnú sumu na 700,-€ ( a až potom je to trestný čin) tak sa zlodeji predávačkam, sbs aj policajtom smejú do očí.

Strana
z2