Ako sa brániť proti šikane matky voči učiteľke?
Ahojte, prosim, ako sa brániť, keď 2 roky šikanuje jedna matka kolegyňu. 2 roky neprišla do školy s ňou nič riešiť, odmieta akúkoľvek komunikáciu, rovno píše sťažnosti zriaďovateľovi. Ten prekračuje svoje kompetencie a rieši kolegyňu na stretnutiach v meste bez jej účasti. Je to normálne? Matka vyčíta kolegyni napríklad, že sa nepekne pozera na jej dcéru, že vyžaduje, aby sa pripravovala na hodiny, žiačka sa cez hodiny maľuje, nepracuje a taký začarovaný kruh.
Kolegyňa nech požiada vedenie, aby ju už nedali do tej triedy učiť. Niekto iný, psychicky odolnejší, si poradí. Ostatné deti nezatahovat do sporov rodic-ucitel-vedenie-zriadovatel.
neverim ze sa zriadovatel bavi o "priestupkoch" na stretnutiach typu skaredo sa pozrela na dceru, chce od dietata aby sa pripravovalo na hodiny.... toto mozes hovorit niekomu inemu, tam bude pravda niekde inde... nehovoris ju celu...
Neprijemna situacia, ale da sa toto nazvat sikanou? Tym neobhajujem ziackino spravanie, ak nie je korektne. Nepises, co bolo na zaciatku celeho tohoto incidentu. Preco matka nekomunikuje? Predtym komunikovala?
Bohuzial vyuziva ine toky na riesenie svojho problemu. Mne to pride zvlastne, ze by si zriadovatel robil cas na to, aby si sadol so ziackinou mamou a riesili, ci sa mlada maluje na hodine. Dotyka sa to nejak ucitelky? Sice sa to riesi za jej chrbtom, ale ak je to bez dosledkov pre ucitelku, tak by som to neriesila. Vsak nech sa mlada maluje, nech nepracuje, jej problem, bude blba. Ci nie? Nech si ju tvoja kolegyna nevsima.
Kolegyňa nech požiada vedenie, aby ju už nedali do tej triedy učiť. Niekto iný, psychicky odolnejší, si poradí. Ostatné deti nezatahovat do sporov rodic-ucitel-vedenie-zriadovatel.
@aurelia2000 prepáč, alw hovorim, matka je podnikatelka a jej dcére sa nic nedeje
Neprijemna situacia, ale da sa toto nazvat sikanou? Tym neobhajujem ziackino spravanie, ak nie je korektne. Nepises, co bolo na zaciatku celeho tohoto incidentu. Preco matka nekomunikuje? Predtym komunikovala?
Bohuzial vyuziva ine toky na riesenie svojho problemu. Mne to pride zvlastne, ze by si zriadovatel robil cas na to, aby si sadol so ziackinou mamou a riesili, ci sa mlada maluje na hodine. Dotyka sa to nejak ucitelky? Sice sa to riesi za jej chrbtom, ale ak je to bez dosledkov pre ucitelku, tak by som to neriesila. Vsak nech sa mlada maluje, nech nepracuje, jej problem, bude blba. Ci nie? Nech si ju tvoja kolegyna nevsima.
@lilitela, tlaci na to, aby ju riaditeľka vymenila a ucil v tej triede niekto iny
Ked ucitelka nema podporu vo vedeni, tazko s tym nieco.. jedine ze by sa ine deti postavili na stranu ucitelky.
@vanilkovazmrzka, ma a aj u rodicov, ale nepomaha to.
@aurelia2000, ano, ale je to spravne? Kolegyna bude mat mozno pokoj, ale matka nemoze predsa rozkazovať, ved to za chvíľu bude v kazdej triede, henva ma to, ako to proste je cele zle v školstve.
Zial co si Slovac dlhe roky voli tak to ma ( zial aj ludia opacneho nazoru).
Co znamena, ze dcere sa nic nedeje? Znamena to, ze ucitelka si ziackino nevhodne spravanie nevsima? Dcera aj jej matka si to vymyslaju? Preco? Ved by riskovali ze pride nejaka semetrika.
Co znamena, ze dcere sa nic nedeje? Znamena to, ze ucitelka si ziackino nevhodne spravanie nevsima? Dcera aj jej matka si to vymyslaju? Preco? Ved by riskovali ze pride nejaka semetrika.
@lilitela , matka vyvadza za kazdu znamku horsiu ako 2, ziacka sa vyhyba pisomkam, nepripravuje sa, ale je znama zriadovatelovi, preto to riesi takto! Je to nespravodlive.
Vobec si neodpovedala na moju otazku.
Vobec si neodpovedala na moju otazku.
@lilitela vsima, alw ked da poznámku alebo horšiu znamku ako 2 je peklo.
Ako to peklo vyzera? Konkretne co sa deje?

Ked ucitelka nema podporu vo vedeni, tazko s tym nieco.. jedine ze by sa ine deti postavili na stranu ucitelky.