Ako sa brániť proti vandalom, keď poškodzujú novozateplenú bytovku?

ssisska
12. máj 2013

Mam jeden problem co ma uz trapi dlhsie,ide o novu bytovku kde som sa nastahovala a kupila byt.Lenze kym som bola prec vandali nas vchod poskodili sprejmi a zaspinili nam steny od topanok.Uz som aj volala policiu ale nic nepomohlo,boli taki drzi,ze sa vratili a zaspinili nam steny este viac.Ja som jednina co ma tento problem zaujma a chcem ho neako riesit,vyskusala som aj posypanu sol a nic nepomohlo.Som rozhodnuta sa odtial ostahovat,pretoze susedia su velmi lahostajni a navzajom nekomunikuju.Na schodzi sa hadali koli jednemu dvom eurom aby sa zaplatila upratovacka na vonkajsie upratovanie,ze vraj je to na mesiac drahe.Keby so vedela co mam za susedov a ze grafity na bytovke ich vobec nezaujmaju,nikdy sa tam nenastahujem a byt nekupim.Navyse domovnik je totalne neschopny a nedokaze riesit technicke problemy.Len administrativne sa do toho rozumie.Ale domovnik musi byt aj zrucny a musi ovladat zaklady remeselnickych prac.Uz mam toho vsetkeho dost.Nas vchod a okolie zametam len ja a druhi nemaju o upratovanie okolo vonkajsieho vchodu zaujem.Navyse robia rekonstrukcie v ich bytoch aj v nedelu a tym rusia nedelny klud.Co mam robit?

linda20111
12. máj 2013

@ssisska odstahovat sa. ak ti nevyhovuju susedia, tak inde mozno budu. a mozno ani tam nie. ale tych co tam byvaju nezmenis, ani oni nezmenia svoj pristup. inac k tomu nedelnemu kludu, pokial nerusia nocny klud tak s tym neurobis nic. pracovat na byte v nedelu nieje zakazane 🙂

ssisska
autor
12. máj 2013

Coze nie je to zakazane,a to kto povedal???Ja som zase pocula,ze v nedelu by sa nemalo vrtat ani pracovat s niecim na byte.Samozrejme ze sa ostahujem,je to skusenost a radsej si kupim dom a byt uz nikdy.

tin007
12. máj 2013

@ssisska Stavebne prace pocas vikendov a sviatkov upravuje zvycajne VZN (vseobe. zava. nariadenie) prislusneho mesta/obce,takze si to pozri, ako je to u vas a ak niekto robi v rozpore s VZN, tak ho upozorni slusne. Ak ta bude ignorovat, resp bude na teba sprosty, mozes zavolat mestku policiu (odporucam urobit "pre seba" nahravku, aby si mala dokaz)

ssisska
autor
12. máj 2013

@tin007
No ale co som zistila este to nie je vsetko,neaky idiot vyvalil dvere od pivnice,a uplne to vidiet ,ze boli opravovane,podla omietky.Je to s tymi susedmi dost tazke,ale poviem Vam ze do dvoch rokov sa im to vsetko vrati ci sa im to paci alebo nie,mozno si kupia byt alebo dom niekde inde a zacne im az potom vadit ked im bude niekto poskodzovat zamerne majetok a steny domu.Viem to lebo aj mne sa to vratilo,tiez som bola k mojmu prvemu bytu ktory som si kupila velmi lahostajna a nevsimava,susedom som sa vyhybala a nechodila som na schodze ale bozie mlyny melu..a ja som to pocitila na vlastnej kozi velmi citelne.Takze pozor aj lahostajnost a nevsimavost sa cloveku vracia ako bumerang,ked si nevazi co ma a nevazi si svoj domov.Uz coskoro sa aj im to vrati ani sa nenazdaju a budu prezivat problemy.