Ako sa býva v Rudníku pri Myjave?
Potrebujem poradiť máme možnosť o pridelenie 2izboveho podkrovneho bytu v Rudníku, keďže sme neni ani jeden odtial moc to nepozname máme malo času rozhodnuť sa ani nevieme v akom stave to tam je ako vyzerá ten byt, či je tam výťah a všetko.. Nie je tu niekto kto tam býva alebo pozna to? Je vlastne v Rudníku MŠ a ZŠ?
a ešte niečo druhá možnosť je kupiť si u nas v meste byt zobrať požičku a tak no a priatelova mama ma znameho ktorý by celu požičku vybavil za nas že mu k tomu stačí len jeden podpis a on ževraj vybaví to najlepšie ale my mu musíme zaplatiť 800€ čo sa mne zdá byť až moc penazí a cele to nechápem aka je vyhoda toho človeka.
Potrebujeme sa rozhodnuť čo skor ale sami nevieme či ostať u nas v mini meste blízko našich alebo ist sami do dediny kde nikoho nepozname ..
Myslíte že ked si zavolam na ten urad poskytli by mi neake foto a to by dosť pomohlo v rozhodovaní..
@petulatqo nie som sice odtial, ale pobliz mame chalupu ... je to relativne dost "roztiahnuta" obec ... ma aj skolku, aj ZS ... neviem, odkial si, ale do mesta Myjava je to cca 5 km .... do Starej Turej cca 7 km ... pobliz je aj priehrada Dubnik ....
co sa tyka toho uveru, tak za jeho vybavenie dost pyta ten clovek, a neverim, ze to bude ciste, ked potrebuje len vas podpis ... na vybavenie uveru/hypoteky predsa treba aj prijmy ziadatelov .... a ta odmena mi pride pochybna ....
tu mas link na obec rudnik, pokukaj, pripadne sa tam chodte pozriet, ak nie ste nejako velmi daleko, urobte si tam vylet ... pripadne si chodte ten byt pozriet
Ahoj, určite to stojí za malý výlet 😉 - nemôžeš sa predsa rozhodovať takto od stola a aj keby ti žienky tu na MK akokoľvek dobre radili, aj tak tam budete bývať vy a čo jednému vyhovuje inému nemusí. Celkom ti nerozumiem - ja som vždy taká zvedavá, že by som to išla pozrieť aj miesto teba 😀 . Šup cez víkend na jednodňový výlet - pozriete byt, okolie, nenápadne 😀 presondujete obyvateľov - či tam nie sú nejakí neprispôsobiví, či spolu vychádzajú, taká tá atmosféra v dedine,....Dohodni si kľúče od bytu s niekým kto to má na starosti, aby ste si to mohli riadne poobzerať.
Ak vám to miesto neučaruje, tak potom skúste ten byt cez úver - ALE v žiadnom prípade nie cez toho pánka. V dnešnom svete niekomu platiť 800 eur za to, že vybaví úver ????? Kde žijete ? A s tým podpisom - ak ste zatiaľ nemali problémy, tak potom ako niekomu takéto niečo podpíšete, tak máte o "zábavu" postarané na poriadne dlho. VY budete splácať úver, tak si ho aj VY vybavte - nie je to nič zložité 🙂 - vyberte si 3 banky, ktoré sú najvýhodnejšie na trhu (stačí vygoogliť alebo zadať otázku sem na MK či iné fórum), tam zájdite - poviete čo chcete (majte so sebou už doklady o príjme) a ony vám vypracujú ponuku a povedia čo ešte potrebujete vybaviť. Vyberiete si tú, ktorá bude mať najlepšie podmienky a potom vás čaká zopár vybavovačiek, ale nie je to nič strašné, nepoznám človeka, ktorý by niekomu inému zaplatil 800 eur za vybavovačky na cca 1-2 dni dokopy (aj keď to nie sú dni v celku, ale napr. maximálne 4-5 dopoludní vybavovačiek).
Zarobíš za 2 dni 800 eur, ak áno, tak kľudne zaplaťte tomu pánovi - aj keď - v živote si ho nevidela a chceš mu zveriť také dôležité rozhodnutie, ktoré vy s manželom budete splácať do dôchodku ? Len preto, že tvoja mama povedala, že vybaví ten najvýhodnejší - a ak áno, tak pre koho ? Asi len pre neho - vy mu dáte 800 eur a banka, ktorú má už vopred dohodnutú (a ktorej naháňa naivných klientov) mu po uzatvorení úverovej zmluvy s vami zaplatí druhých 800 eur ako províziu - veď to napokon aj tak zacvakáte vy z úrokov. Nebuď hlúpa.
Držím palce, aby ste to poriešili ako rozumní ľudia.
@petulatqo Opravujem chybičky 🙂 - po pozornejšom prečítaní - nie tvojho manžela, ale priateľa a nie tvojej mamy známy ale priateľovej mamy známy. No nič to nemení na situácii - je úplne jedno, koho mamy známy je tak "ochotný". To, či ste zosobášení zohráva istú úlohu - najmä pri poskytovaní úveru.
Ozaj - bývanie je jedna vec, ale práca je takisto dôležitá (ak nie dôležitejšia). Máte v Rudníku prácu alebo v tom mini mestečku kde bývate? Za prácou sa dá aj dochádzať, ale treba si zvážiť časovú náročnosť a to, či to príliš nezasiahne do vášho rozpočtu (prevádzka auta, resp. cestovné)?
A napokon otázka vzťahov - chcete ísť ďalej od rodiny alebo naopak je potrebné, aby ste boli blízko seba (vzájomná výpomoc, ....)? Aj to zohráva nemalú rolu...
Je toľko vecí o ktorých nepíšeš a ktoré sú pritom veľmi dôležité, že by bolo najlepšie, aby ste si s priateľom večer nezapli telku, ale si spolu pekne sadli za stôl a aspoň zopár hodín zvažovali všetky PRE a PROTI každej alternatívy.
Denisa
rudnik je kludna dedinka,je tu MS aj ZS ,vytah tu urcite nieje ked ze je to 2poschodova bytovka v ktorej je 8rodin

my sme tam dvakrát boli pracovne. a boli sme očarení 🙂 neviem,či ti zrovna tento príspevok pomôže... úžasné okolie, pravidelne robia tie košikárske stretnutia (závisť), myslím, že majú moc šikovného starostu a zdalo sa mi, že ja tam taká príjemná atmosféra medzi ľuďmi... MŠ, ZŠ majú a viac o vybavenosti nájdeš na ich webe http://rudnik.sk/. A určite zavolaj na obecák!
Pôžičku by ti mal vybaviť aj finančný poradca (ak nie priamo iste ochotná pracovníčka v banke), tiež vedia človeka odbremeniť a neplatí ich klient, ale priamo banka. Aj tak všetky potvrdenia musíte vybaviť vy, to za vás nespraví nikto! S postupom,aký popisuješ, som sa už dlhšie nestretla...nebrala by som...