icon

Ako sa nám ťažko žije na Slovensku?

17. jan 2021

Ahojte idem napísať svoj príbeh napíšte ako sa vám žije? V októbri som si konečne našla prácu ale len na dohodu celý okt. Keďže opatrenia covid zacali15teho už sa mi skrátila prác. doba len na4h (z8 hodín) posledný týždeň bez práce. Keďže mi už zmluvu nepredĺžili ostala som na úrade. Stále som hľadala konečne 7.12 zmluva do 31.12 hoc len na 3h denne. 14teho som spadla a zlomila nohu večer. Ráno15teho mi vypísali maródku ktorú som odoslala firme. Na ďalší deň mi volala z úradu že firma mi dala výpoveď a potrebuje moju maródku. Čiže som ostala bez práce aj peňazí. Po mesiaci mi doktor dal dole sadru a predpísal ortézu (za ktorú sa doplacalo27e) teraz čakám ako ďalej keďže marodovat budem asi ešte minimálne mesiac aj viac. Keby že nemám manžela asi by sme s deťmi umrely od hladu. Mne sa zdá že u nás nás berú len ako počet a keď sa niečo stane každý dáva ruky preč. Viem že sú ľudia ktorý si na tom horšie ale ľudia urobme niečo aby sme sa už mali lepšie nájme v tejto situácii. Ďakujem za precitanie

Strana
z3
pribinak
17. jan 2021

Prepáč, ale toto je taký výkrik do tmy. Nič viac. Keď chceš zmenu, musíš začať od seba.
Vypracuj nejaké návrhy, oslov poslancov, urob si blog a veď nejakú odbornú diskusiu z toho urob zmenu
Tak začínali viacerí politici, ktorí to aj niekam dosiahli a iniciovali zmeny v zákonoch
Veľa šťastia

sasa1310
17. jan 2021

treba celý život odkladať, aby nás takáto situácia nezhodila na kolená. Aspoň niečo vždy odložiť. My doma sme na takúto situáciu pripravení. Aj teraz počas pandémie. Dokonca sa snažíme teraz ešte viac odkladať, ak sa dá. Pretože nikto nevie dokedy to bude trvať.

martul
17. jan 2021

Prepáč za úprimnosť, ale čo s tým má Slovensko v názve témy?! Bohužiaľ, zlomila si si nohu za to nikto nemôže, pracovala si málo veľmi, tak aké peniaze očakávaš. Či v zahraničí by ti koľko akože dali.
A to že manžel sa stará to je predsa normálne.

stanulienkat
17. jan 2021

Je mi luto v akej zložitej životnej situácii si sa ocitla, len sa mi to zdá scestne takto paušalizovať. A nadpis ako z ťažko sa vám žije na Slovensku je toez scestný. Sú ľudia všade na svete, kde je dobre, kde je zle, kde prácu majú, kde pracu nemajú. Kde je vzdelanie a kde vzdelanie chýba. Myslím si, že veľa krajín na svete by brali všetkými desiatimi pomery na Slovensku. Viem, že je teraz s prácou horšie, ale všetci musíme dúfať, ze Corona raz pominie a bude dobre. Takáto situácia je teraz v celej Európe. Nemysljm si,ze je tu horsie ako inde. A vela ludj je financne negramotnych. Mam kamosky,co zarabaju lepsie odo mna a stale placu ako nevyziju,ako je tu zle a nic nemaju. A ja si dokazem zo svojho platu aj odlozit na horsie casy, ktore prave prisli.
Treba viac zapojit manzela,deti a ubrat z narokov.

luccija
17. jan 2021

Mas zle obdobie....a celkovo je situacia na SK co sa tyka zamestania na SK zla.Co mali ti zamestnavatelia robit?jedine Ta hodit cez palubu, lebo sami sa potapaju.Cela korona mi dala jedno a to, ze clovek musi mat financnu rezervu a to vela ludi nema, lebo....lebo pozicky, uvery ved pride vyplata a vyplaty zrazu zrazu niet, lebo PN , urad prace a podobne...ja som cely mesiac PN kvoli tomu, ze sme ochoreli... muz takmer pol mesiaca a to bud rada, ze nie si nejaka kozmeticka, nemas restauraciu vsetci nejakym sposobom padli a nie vsetci sa z toho pozviechaju.vcera mi plakals do telefonu kamaratka, ktora si 10 r nieco budovala ma po 40 tke prevadzku uz asi neotvori znicene plany vsetko zarobene vacsinou vrazila do zveladovania nie iba ty sa mas zle

queen_mary
17. jan 2021

Hm. Na Slovensku je nam este velmi dobre.

nominativ
17. jan 2021

@queen_mary ale čoby, na Slovensku je najhoršie a ešte je aj najhoršie obdobie, čo kedy bolo. Malo čítaš internety. :D

mogaa
17. jan 2021

Uplne nerozumiem všetkému čo si napísala, ale na PN si mala mať zjavne nárok keďže si na nu išla v ochrannej lehote po skončení PP....a je uplne normálne že PN je platená z vymeriavacieho základu z ktorého platíš odvody, čiže ak viac zarobíš máš aj vyššiu PN....práca sa dá vo väčšine prípadov nájsť aj počas korony, to že niekomu nevyhovuje daná práca alebo príjem neznamená že práca nie je.....také reťazce ako Kaufland, Lidl, Tesco hladali stále predavačky alebo dokladačov tovarov, aj napr.v automobilkách sa dalo zohnať miesto či v rôznych skladoch, kdekoľvek v potravinárskej výrobe, tá fičí korona-nekorona a dokonca mali málo ľudí kedže veľa žien ostalo doma s deťmi.....k tomu aký ťažký je život na Slovensku len toľko v takej Afrike neplatíš žiadne odvody, ale neexistuje ani nič také ako PN alebo dôchodok.....pokiaľ sa ti na Slovensku nepáči, nie je problém nájsť si prácu v rámci EU a žiť tam.....

sissy27
17. jan 2021

Nuž keď na Slovensku je to také ťažké a zlé, tak treba ísť do zahraničia. V UK by ti s najväčšou pravdepodobnosťou dali na zlomeninu paralen, alebo na súkromnej klinike by si zaplatila majland. V USA by tvoju zlomeninu splácali ešte pravnúčatá... a o možnostiach uplatniť sa na trhu práce v cudzine radšej pomlčím, tiež potrebuješ buď naozaj niečo vedieť, alebo sa uspokojiť s pozíciou pomocnej sily a makať, makať, makať.

syslik81
17. jan 2021

Si myslis ze inde na svete je to lepsie? Od decembra som doma bez penazi.. slobodna matka bez rodiny v anglivku..skolu zqvreli do konca februara ale uz sa rokuje o dalsi mesiac ... pracu by som aj nasla ale nemam kam dat dceru... opatrovanie by mavyslo viqc ako zarobim... sme zavrete doma max sa prejdeme po okoli.... vsetko je drahe ucty isli hore.. ale ak mas pocit zebmam lepsi zivot ako ty zbal sa a pridi za nami ... ale ja si myslim ze momentalne by ti bolo zle vsade na svete lebo corona je uplne v kazdom state... miesto fnukania si vaz co mas a ze mas rodinunokolo seba

elizabet173
17. jan 2021

Ludia robme nieco. Co ako ocakavas? Ludia sa bezne snazia mat odlozene financie aspon na polrocny vypadok prijmu. Fajn je aj urazove poistenie, moj partnet dostal za natrhnuty sval na nohe 480 eur. Chapem, ze to teraz na teba dolieha, mad zdravotne aj existencne problemy, nie je to lahke. Ale neviem kde na svete by si to mala inac. Vsade sa o pracu musis snazit, nikde ti nepadne do lona. Vzdelavat sa, pracovat na sebe, aby si mala vacsiu sancu sa zamestnat. A v dobe, ked ste zdravi a obaja pracujete odkladat, kazdy mesiac

martul
17. jan 2021

@syslik81 vo vidíš a to ty potom čo máš povedať a to si ďaleko od rodiny a aj bez partnera. Držím palce

ivkazba
17. jan 2021

"ľudia urobme niečo aby sme sa už mali lepšie" nuž ja neviem, ale ja sa nesťažujem na život na Slovensku. Treba byť už od mladosti trochu uvedomelý, makať na sebe, snažiť sa zarábať, odkladať si a vytvárať si neustále dostatočnú rezervu. Áno, žiaľ niekto musí robiť aj tie menej platené práce, ale nemôžeš zo svojej situácie viniť Slovensko. V zahraničí sa má nižšia stredná a nižšia vrstva oveľa horšie ako u nás. Či myslíš že v iných krajinách ľudí štát živí? Ak si to myslíš, tak poradím ti... preber sa. Tak to nefunguje nikde. Všade sa dobre majú tí, ktorí na sebe pracujú, makajú, sú zodpovední a myslia aj na budúcnosť. Mne sa na Slovensku žije veľmi dobre a obklopujem sa ľuďmi, ktorí sú na tom podobne.

asia83
17. jan 2021

Keby som mala čarovný prútik, toto by som na Slovákoch zmenila. Sťažovanie sa. Večne sa na všetko sťažujú. Majú prácu? Sťažujú sa. Nemajú prácu? Sťažujú sa. Keď budete myslieť ako sa čo nedá, ako čo nemáte, budete sa ľutovať, skončili ste. S takýmto myslením ste si podpísali rozsudok “mizerný život”. Treba vstať, stále, a začať odznova.

sapetka
17. jan 2021

No suhlasim ze zivot na slovensku je tazsi... ale ! Treba si vytvarat rezervy presne pre taketo situacie.

leuchtturm
17. jan 2021

je to tazke v tak tazkej dobe. Ale mas manzela, ktory potiahne kasu, takže nemusis riesit hlad alebo vypnutu elektriku. Kto nema dostatok stastia, pre toho je to tazke vsade vo svete, nie len na Slovensku.

sasa1310
17. jan 2021

@asia83 veru. My sa nesťažujeme. Celý čas sa s mužom spoliehame len na seba, nie na Slovensko. A podľa toho sa aj máme a na základe toho sa nám darí.

nelca84
17. jan 2021

mne sa tu žije výborne a tebe nič nebráni ísť tam, kde si myslíš, že sa ti bude žiť lepšie

november1111
Odpoveď bola odstránená
asia83
17. jan 2021

@sasa1310 Veru, pre neschopného je všetko naokolo neschopné, len na sebe chyby nevidí.

matapo
17. jan 2021

...tak ako ty pises ako sa tu mame zle, tak zas niekto pise ako sa tu mame dobre 🙂 to je vzdy len uhol pohladu a vzdy konkretna udalost, kt. ciastocne ovplyvni nase vnimanie a postoj. Kazdy si je strojcom svojho stastia (viac menej to stale plati) aj ked sa moze zdat ze niekto ma toho stastia viac niekto menej, no ale tak to uz zial chodi a chodi to vsade po svete rovnako.

sslobodnamama777
Odpoveď bola odstránená
sslobodnamama777
Odpoveď bola odstránená
pribinak
17. jan 2021

@sslobodnamama777 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Tie tvoje výrazy hovoria o tvojej inteligencii. Škoda s tebou debatovať.

mirage
17. jan 2021

@sslobodnamama777 vysokoskolaci utieraju zadky.. nuz, keby si studovala poriadnu skolu, mas normalny plat a nemusis ist robit do Rakuska, kde za 2 tyzdne prace dostanes 800 e, co nieje az taky blahobyt.

vamajka
17. jan 2021

bohuzial toto je tvrdy kapitalizmus - postarat sa musis sama o seba nikto sa o teba nepostara. V socializme sme uz zili a tiez to nebolo bohvieco. No ja si myslim, ze na Slovensku sa nezije az tak zle

anita1978
Odpoveď bola odstránená
anita1978
Odpoveď bola odstránená
november1111
Odpoveď bola odstránená
anita1978
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3