Ako sa naučím po anglicky a po nemecky?

borka5
9. sep 2014

Ahojte 🙂 potrebovala by som poradiť ako sa mám naučiť nemecky a anglicky. Zo školy som toho už veľa zabudla a knižky pre samoukov neznášam. Mám ich doma už asi milión a stále nič.. :( neviete mi nejako poradiť prosíííííím??

liz_lemon
9. sep 2014

@borka5 prihlas sa na kurz

katarinamarkova
9. sep 2014

@borka5 ak chces jazyk ovladat aktivne z knih sa ho nenaucis.Ak mas moznost par tyzdnov v danej krajine ti da viac ako par rokov studia z knih. Ak mas uz ako take zaklady a cestovanie neprichadza do uvahy tak potom skor zahranicny lektor ako kurz.

mimla
10. sep 2014

Ja sa učím striedavo oblačno angličtinu už 25 rokov. Bola som dvakrát v zahraničí, chodila som na kurzy, mala som prácu, kde poskytovali kurzy a zároveň sa jazyk aj používal. U nás na VŠ nikoho nezaujímalo, že nevieš jazyk. Tu máš knihy, ktoré prečítaš a poraď si ako vieš. Čítala som odborné články a knihy, čítala som beletriu, navštevujem rôzne weby v angličtine, asi ťa sklamem, ale stále mám pocit, že ten jazyk dostatočne neovládam. Viem ho požívať, viem sa dohodnúť, viem v ňom čítať, viem aj prekladať. Stále nájdem niečo, čo neviem. Na druhej strane z nemčiny sa stal môj večný nepriateľ. Pokúšam sa tento jazyk zvládnuť už roky, ale stále som začiatočník. Mala som aj knihy v nemčine (boli medzi nimi aj dve leporelá (pre obraz, na akej úrovni sa nachádzam). Pozerala som Nilsa Holgersona nemčine aj Priateľov, len aby sa mi ten jazyk priblížil, ale nejde to. Som rada, ak sa viem opýtať na trhu koľko niečo stojí a následne porozumieť číslovke, alebo sa spýtať v reštaurácii, kde sú toalety. Pre mňa zakliaty jazyk.

annko
21. okt 2014

skus pimsleur vygooglit 😉

miriell
28. okt 2016

Mne najviac zaberali deti - pozerala som s nimi oblubene rozpravky a dala som nemecku alternativu jazyka pri spustani DVD, pripadne som si s nimi pozerala obrazkove knizky v nemcine. Mala som aj jednu pani, ktora sa so mnou rozpravala a ucila ma cez skype, velakrat to bol uz taky prirodzeny rozhovor, ktory som nevnimala ako ucenie. Mozno by stalo za uvahu najst si na nete nejaku kamaratku/kamarata - povodom Nemku/Nemca, ktory sa chce ucit slovensky a Vy ho budete ucit slovensky a on Vas nemecky - tzv. tandemove ucenie. Mam jedneho takeho znameho a pri takom rozhovore to uz nevnimate ako negativne ucenie.