Ako sa naučiť rozprávať ticho a diskrétne?
Vraj rozprávam príliš nahlas, ale ja si to vôbec neuvedomujem, aj som sa snažila dávať si pozor, ale neraz som sa cítila nepríjemne za to že som chcela niečo povedať diskrétne a počuli to aj taký čo stáli ďalej.
Snažila som sa dávať si pozor ale u nás doma bolo buď veľmi tichý alebo opak
Musím doplniť, že oboch rodičov mám od narodenia sluchovo postihnutých to postihnutie je rôzne, ja aj brat máme sluch v poriadku. Odvodzujem to od toho že mamka slabučko počuje a babka vždy rozprávala hlasno na mamu.
Aj moja mama je taká, ajnekd ju upozorním chvíľu stíši volume a za chvíľu zas...zvykli sme si . Žiaľ zrejme profesionálna deformácia
@kvadrinkaaa sebavedomie mám úplne v poriadku a aj moje správanie je spoločensky v poriadku na rozdiel od tvojho hučania 😉 čo sa týka tvojej otázky či ma žerieš, tak takto by som to nepovedala, ale nevychovanci ma vytáčajú, čiže áno 🤷
@zuzanka.zuzu ja som tiež hlučnejšia a výraznejšia. A áno chápem, že to niekomu môže ísť na nervy. Ja sa aj snažím, keď mi niekto povie tichšie, tak sa snažím byť tichšie. Ale časom to zas zabudnem a mam svoj normálny hlas. Zas nemyslím si, ze som neslušná alebo nepríjemná k ľuďom, len jednoducho som taka.
Tak isto to mala dcera,pred rokom v 12 sa stazovala,ze zle pocuje,
Ma slaby sluch na 40 percent
@777januska777 ja som tiež hlucnejsia , aj môj muž, my sme také povahy temperamentnejsie s tým neurobíš nič. Hluchi nie sme , len keď sa niekedy zarozpravame tak sa aj prekrikujeme😄 sme celkovo taka hlučná domácnosť, ale to nikoho neobmedzuje.
Kým sa moja sestra nevydala do Talianska som si myslela, že sme hlucni až moc. Ojoj to veru nie sme tam hucia všetci , ešte aj rukami rozhadzuju😄
@zuzanka.zuzu ešte niečo?😱😃 Či už ukončíme tvoj výlev?
@kvadrinkaaa ty nemusíš byť ani hlučná a zvládneš byť nevychovaná 😁
@zuzanka.zuzu PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICA VEĽKÉ ZÁLUŽIE
Rínok 334/48
951 35 Veľké Zálužie
Kontakt na spojovateľku: 037/6548 111
Dobrú noc 😘
autorka aj ja mam vyrazny hlas a od nepamati sa hanbim, ked mi niekto povie, aby som hovorila potichsie. rozumiem, ze to moze ludom prekazat, ale nedam si snad vyoperovat hlasivky kvoli tomu. proste kazdy nejak rozpravame. mne prekaza, ked niekto hovori prilis pomaly ale prilis potichu, ale nikdy by mi nenapadlo na to upozornovat alebo nedajboh im nejak zato vynadat. a rezu mi usi aj recove vady. no a co 🙂 nic si z toho nerob. skutocne za to nemozes a neustale sa kontrolovat (hovorit tichsie) sa tiez neda.

Ono záleží aj od situácie, pokiaľ sa chováš a rozprávaš slušne, tak mne osobne by to nevadilo, ale napr. ja som mala kolegyňu, ktorá rozprávala tak nahlas, že naozaj sa to až nedalo vydržať, ale skôr preto, čo rozprávala a bola kritická, niekde vonku vždy začala ospôsobovať iných ľudí, ktorých ani nepoznala, a teda tí iní to isto počuli, lebo to sa nedalo nepočuť, ja som sa teda cítila trápne za ňu... Pokiaľ to nemáš až v takejto hranici, tak stále lepšie ako tento prípad :D