icon

Ako sa odosobniť?

28. júl 2021

Ahojte, možno ma viac pochopia tie čo to majú v živote ťažšie. Ako sa odosobniť a nevnímať okolie? Je leto čas dovoleniek , ja už znovu ďalšie leto nemôžem ísť na dovolenku. Je to ťažké ten vplyv okolia, soc.sieti...ked ešte aj dostávam správy typu posielam ti pozdrav z Chorvátska a pod...niekto to má v živote ľahšie, ja každý mesiac rozmýšľam čo ako kde..som sama s deťmi... Každý len mudruje že peniaze nie sú všetko lebo ich má, zdravie je dôležité ale tak isto aj psychické a toto ma ubíja. V okolí vidím ako kto žije a je to náročné na psychiku, každý sa pochváli, ja ako človek nemám závidieť, ale ľudia nemajú empatiu a mňa to škrie. Občas je to náročné, načo ja šetrím rok aj viac ak vôbec iná rodina má odložené z 1 výplaty. Aj súrodenci si žijú na veľkej nohe , jasné nie je ich povinnosť mi pomôcť len mi je z toho smutno.

Strana
z2
andrejka0001
29. júl 2021

Urobte si s deťmi vyletiky po okolí, kde sa dá, spojte to so zaujímavými alebo bláznivými aktivitami, robte, čo bežne nerobíte.. Teste sa pritom a smejte. Alebo nech samé deti ( ak sú väčšie) napíšu námety na rôzne výlety, "bláznovstvá" a losujte na každý deň/ víkend.. podľa okolnosti. To bude radosti 😊😊

3vita
29. júl 2021

Tak kopa ľudí sa zadlží na celý rok aby mohli ísť týždeň k moru, ostatní si na to zarobia. My sme tiež boli naposledy pri mori 5 rokov dozadu hneď po svadbe, potom sa staval dom a stále niečo okolo toho takže ak sme si mali vybrať či napríklad vybavenie do kúpeľne alebo dovolenka tak jednoznačne vyhralo zariadenie, potom sa narodil syn, prvé leto som si s ním netrúfla a teraz som na RD takže nazvyš nie je ale rozhodla som sa pre to sama, je to moje rozhodnutie že som doma a nie v práci, kľudne by som sa mohla vrátiť do práce a aj na tu dovolenku by bolo ale než byť celý deň preč a so synom len večer tak som si povedala že radšej sa mu budem venovať pokiaľ sa dá a teda nemám pocit že by nam to more nejako extra chýbalo, malému je to myslím jedno a my sa minieme, možno si ešte to more neskôr užijeme až až. Ale teda som názoru že pekné zážitky sa dajú urobiť aj bez dovolenky. Napr. chodíme veľa na bicykel, do lesa na prechádzky, ak sa dá tak na hríby, k jazeru, opekáme, doma mu napustim bazenik, za bratrancami a sesternicami chodíme, oni k nám, sem tam nejaká zoo, minifarmy, na kone chodíme pozrieť a podobne. Takže podľa môjho názoru je to ako si to nastavis čo je pre teba v živote dôležitejšie. A teda osobne nikomu nezávidím dovolenky a luxus, som vďačná že mám zdravé dieťa rodinu.

Strana
z2