icon

Ako sa pripraviť na lepší nový rok?

30. dec 2023

Ako sa nastavit na to ze novy rok bude stokrat lepsi ako tento nepodareny ? Kopu problemov, starosti, stresov, uzkosti, dalo by sa pokracovat. Ale nie o tom chcem. Chcem vediet "navod" ako to robite vy v tazkych chvilach

egonsk
30. dec 2023

Ked zaspavam na silvestra, tak si pomyslim, ze novy rok bude lepsi a od noveho rana sa k tomu snazim aj tak spravat. 🙂

hiro
30. dec 2023

Mozno bude mozno nebude. Naco nadtym dumat?

autor
30. dec 2023

@hiro ja dufam a verim

akvi
30. dec 2023

Treba viac žiť prítomným okamihom, zbytočne sa dopredu nestresovať. Ja som na tomto vedome pracovala a pracujem, vidím napríklad na mojej mame, ako sa ona dokáže úplne zbytočne vynervovat dopredu, myslí negatívne, obáva sa vždy najhoršieho, vykresľuje si scenáre.. Ja som v istom smere na tom bola podobne a povedala som si, že takto fungovať nechcem. Myslím, že sa mi to z veľkej časti podarilo, žijem kludnejsie, užívam si prítomnosť. Ak mám problém, snažím sa nenechať sa ním pohltiť, veľa vecí si zvedomňujem. A viac sa venujem sebe, tomu, čo ma baví, kľudne nechám veci nespravene, ak potrebujem čas pre seba.

dadis
30. dec 2023

Neverim, ze nejake zle obdobie by bolo casovo ohranicene na 12 mesiacov...zazila som aj zle casy, vzdy to nejako preslo a vela veci sa poriesilo. Nevieme co nas caka buduci rok, niekoho to zle, ini budu mat zlate casy..v tomto sme si ale vsetci rovnocenni - dobre a zle casy sa nam v zivote striedaju. Netreba sa toho bat, ak pridu problemy, treba sa tomu postavit a poriesit, co poriesit ide a prijat to, co nema riesenie.

loliki
30. dec 2023

Dám si Mg a budem skôr vypínať MK, nech sa dobre vyspím. Nebudem riešiť problémy iných. Keď sa každý bude starať o seba, o každého bude postarané. 🙂

lucia13022023
30. dec 2023

Rok 2021 bol pre mňa zlý, 31.12. 2021 som si povedala, že odbije pol noc a bude už len dobre.
Rok 2022 bol jedným z najlepších v mojom živote. Verím, že to bolo aj tým nastavením v hlave. Proste som si povedala ze bude dobre.
2023 bol hrozný rok, zatiaľ asi najhorší, a do dnešného dňa som sa nevedela dočkať zajtrajška, keď odbije pol noc a začne nový, lepší rok.
Lenže sa toho toľko zlého stalo aj dnes, že viem ze to bude pokračovať aj v novom roku.. Sama neveim co robiť, už stačilo trápenia a bolesti. Asi sa len zobudiť 1.1.2024 s tým ze bude už len všetko lepšie, veriť a dúfať.

hiro
30. dec 2023

@akvi Ono zase to predpokladanie negativneho/najhorsieho nie je zla taktika. Ja neocakavam ze sa mi vsetko podari a ratam s tym ze to nedopadne dobre ale nejako ma to netankuje. Ale zase pustam sa do veci co maju zaruceny uspech. Nejdem hlavou proti muru. Beriem to tak ze no co aj tak dobre aj tak dobre ako bude tak bude. Ale vacsinou vsetko vyjde lepsie ako som si myslel takze vzdy som rad 🙂

akvi
30. dec 2023

@hiro predpokladat najhorsie nie je zla taktika vtedy, ak sa toho najhorsieho nezacnes prilis obavat. Ja si tiez cato poviem, ze co najhorsie sa moze stat, ale je to skor take konstatovanie, nedotyka sa ma to vnutornne, pozeram na to ako na jeden zo scenarov, nie ako na nieco, coho sa idem teraz bat. Toto robi moja mama, ze sa zacne bat toho najhorsieho a je z nej casto kopka nervov. Ja som v tomto fungovala ako mlada a veru, som rada, ze uz som sa posunula dalej, aj ked stale mam v sebe kopu strachu..ale viem s nim lepsie pracovat, vedome, nenecham sa nim pohltit.

mikadooo
30. dec 2023

Nefixujem sa na roky. Snažím sa premyslieť, ako vylepšiť svoje správanie a kroky tak, aby zajtra bol ten deň lepší...🤷. A niekedy sa mi nechce, tak proste dlabem na to, proste zlé obdobie, nemôže byť stále len dobre a lepšie.

ikonica
30. dec 2023

@hiro moja kolegyna mala taku 'pripovidku': " Horsie cakas, lepsie pride" 😁

domka222
30. dec 2023

Netreba sa spoliehať na to,že keď sa zmení číslo v roku,zázračne zmiznú problémy a všetko zlé. Treba začať pre ten lepší rok niečo naozaj robiť

babulkomale
30. dec 2023

Ja vobec nedelim zivot na roky, zijem kontinualne.

vanilkovazmrzka
30. dec 2023

Kazde rano sa mozes rozhodnut, ze to je ten den odkedy bude vsetko lepsie.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
grof_monte_christo
31. dec 2023

Budúci rok nemusí byť lepší len preto, ze si to povieš. Nevieš, s akými problémami sa budeš musieť potýkat. Povedz si, že budúci rok lepšie zvládneš vďaka napr. vďaka sebarozvoju, terapii a pod.

jana_eyre_2
31. dec 2023

Ja nie som nejako extra poverčiva, ale od detstva mám vždy dojem že priemerný, výborný a zlý rok sa vždy striedajú... Nie tak že bud je celý rok priemerny, ale zväčša áno, ani vyborny nie je stále ale zväčša hej a zlý tiež nie je 365dni ale zväčša áno.. viem že je to blbosť, ale sú to moje dojmy..

Tento.rok bol premna zväčša priemerný, takže som zvedavá ktorý nasleduje... Ten zlý by som rada znova nezažila, to asi nikto..

1ryba
Odpoveď bola odstránená
akvi
31. dec 2023

@1ryba ja teda trochu verím tomu, že záleží aj od tých čísel, numerologia má niečo do seba. Samozrejme, neupinam sa na to fanaticky, ale rada si prečítam, čo o tom píšu numerologovia. Mám takého kamarata, čo sa tomu venuje a on to vie dobre podať. Každý rok sa teším na jeho príspevok k novému roku.

rikarika
31. dec 2023

Uži si dnesok, zajtrajsok nejako silno neries a netlac na pilu. Zelam pekny posledny den roka 2023.😁

1ryba
Odpoveď bola odstránená