icon

Ako sa revanžovať?

19. jún 2020

Ahojte,

v posledných mesiacoch som zažila viacero situácií, za ktoré mám potrebu sa poďakovať viac ako len slovne alebo kávou (napr. kolega mi v čase nedostatku ochotne zabezpečil dezinfekciu, ďalšia kolegyňa mi príležitostne prinesie čosi zo záhrady, chcem sa poďakovať doučovateľke za prípravu na skúšku, jednej veľmi dobrej doktorke a pod.). Je toho viac. Cítim veľkú vďaku, že mám takýchto ľudí v živote a rada by som sa za "službu" poďakovala aj niečím materiálnym.
Chcem sa Vás preto spýtať na tipy, ako riešite takéto situácie, či máte niečo OSVEDČENÉ alebo aj ORIGINÁLNE, no predovšetkým CIEĽU PRIMERANÉ :D Nech sa pekne poďakujem, zároveň neskrachujem 🙂 , ani nedostanem druhú stranu do nepríjemných rozpakov. Prípadne, ak ste niekomu urobili nejakú službu, aká odmena (by) Vás potešila a vyjadrila Vám primeranú vďačnosť druhej osoby?

Ďakujem 🙂

yogagirl
Autor odpoveď zmazal
ibrunova
19. jún 2020

Drčekový kôš, nemusí byť veľký, ale aj taký symbolický.

pribinak
19. jún 2020

Kyticka zo sladkosti, napr rafaelo guľky. To zožerie aj chlap

modrava
19. jún 2020

mame v rodine vcelara. este nikto neodmietol pohar domaceho medu 🙂

veronika_e
19. jún 2020

Isto by potesili nejake kvietky alebo nejaky dezert 🙂 🙂

kittykat22
19. jún 2020

Taka predstava kuska kolaca a kavy od kolegyne, v piatok doobeda 🤩 vobec nevypada zle

metuzalem
19. jún 2020

Podla mna sa nie vzdy treba podakovat darcekom. Niekedy mozu ti druhi potrebovat tvoju pomoc, takze by som im dala najavo, ze so mnou mozu tiez ratat. Ale ak trvas na niecom "hmotnom", kazdemu by som podarovala nejaku drobnost, ktora sedi k jeho osobnosti. Je to znak toho, ze ti na dotycnom zalezi.

deti95060810
19. jún 2020

to už musí byť aby som ja niekomu niečo kupovala....Kolegovi za dezinf. určite nie.... Tiež som nosila kolegom do práce čerešne, v zime hrušky ale ani raz sa mi nikto nerevanšoval.... Ja som to ani nečakala ani nepotrebovala....
Niekedy stačí len pekne povedať čarovné slovíčko ďakujem...
Len raz som čakala aspoň ĎAKUJEM od sesterníc keď som k ich mame chodila aby som jednak dohliadla alebo skontrolovala čo moja tetka robí, - mala už vysoký vek 80+ a všetky deti jej bývali mimo okres....Vtedy mi to tam to Ďakujem od sesterníc veľmi chýbalo...😉 A vlastne som sa ho ani nikdy nedočkala.

tabakmirka
19. jún 2020

Nemusíš sa momentálne revanšovať, myslím, že sa rýchlo môže stať, že aj oni budú potrebovať tvoju pomoc, tak im to oplatíš 🙂

autor
21. jún 2020

Ďakujem krásne za tipy 🙂 Máte pravdu aj v tom, že sa môže stať, že budú potrebovať niečo oni odo mňa, no momentálne mi taká protislužba neprichádza na um a nemienim čakať. Jednoducho sa aspoň nejakou maličkosťou poďakujem a keď sa stane, že ma požiadajú o pomoc, som k dispozícii bez ohľadu na to, či mi pred tým pomohli alebo nie.