Ako sa staráte o svojich manželov?
Chcem sa spytat,ze na kolko si cenite vlastnych manzelov...co vsetko pre nich spravite.Okrem manzelskych povin povinnosti😉co vsetko pre nich musi byt spravene.Nechate ich vyspat po nocnej?alebo decks revu a vstane koli revu,ma vzdy navarene?ma oprate,ozehlene?ci si sam perie..?rozpravate sa s nim co bolo v praci?idete spolu von?pochvalite ho?alebo nechvalite za nic?ako a co vsetko maju vasi manzeli predstavy aby bolo doma vsetko tip -top?a aky su ked nie je ulratane,navarene,oprate,ozehlene...?Som zvedava na vase nazory a skusenosti.
@laskalieci a mna by strasne zaijimalo ako sa ty "staras" o manzela ked zhanas informacie o tom ako to robia ine zeny. Ak budes taka dobra a odpovies😉
@laskalieci fakt otazka roka.. zaujimalo by ma akasi to ty zenaaa...
Nemam manzela mam priatela. Vzdy ho necham spat dlhsie aj ked ide na poobednu alebo na nocnu. Ked ide a pobednu spi podla potreby ... Samozrejme ked je nieco dolezite vstavame skor ked netreba spi aj do 10. Este sam pride ze ho mam skor zobudit :D ... Ked je po nocnej a ide na nocnu tak spava aj do 15. Niekedy prekvapujuco vstane skor ale spolu si este ideme lazkat. Chlap ma mat vzdy navarene.. aj ked je to len rychlovka .. chlap sa potrebuje poriadne najest a to neznamena ze nonstop mäso ... Aj ked su to len obycajne cestoviny so zeleninou je za to vdacny. Ano chlap ma mat aj oprate ... Perieme casto takze nikdy sa nestalo ze by si nemal co obliect... zehlenie je po kazdom prani .. a samozrejme "manzelske povinnosti" su to krasne chvile pre oboch. Ale zato treba citit vdacnost aj od muza lasku porozumenie ...
@sona222 nevidim, zeby som sa ako ty pises "obuvala"....bola to praveze autorka temy, kto sa zacal "obuvat" do inych, kedze jej neboli prispevky po chuti....sorry, ale ak sa jej nepozdava, ako je to u inych, nemusi to robit takto. Nech si to robi po svojom, mne je sumafuk, ako to maju u nich doma zariadene. Len ten jej vyber slov naznacuje, ze veru nie je spokojna s tym, ako to u nich je. No ale ako si to zariadim, tak to mam. A je mi fuk, ako to mas ty. Vyhovuje ti to? Super. Tvoj zivot.
A u nas? Obaja pracujeme, manzel zvycajne robi vsetko okolo domu a zahradu. Takisto raz do tyzdna povysava a umyje dlazku. Ja mam na starosti varenie a utriem prach ci vypucujem kupelnu. Riad - vacsinou ja, ale ak pracujem a on je doma, neexistuje aby som dosla dom a "vital" ma plny drez (mm nenavidi umyvanie riadu 😨 ).
Na nakupy chodime spolu - vacsinou. alebo idem ja a on ma len vyzdvihne po ceste z prace. O malu sa starame spolu. A "manzelske povinnosti" ako ich nazvala autorka temy u nas povinnostami nie su, skor tymi radostami. A ci draheho chvalim? No samozrejme, aj ked to neprehanam. A on zase oceni vsetko, co robim pre NAS ja. A kazdy den mi povie, ze ma lubi. Takze asi tolko.
@mamaaaaaaaaaaa ”chlap ma mat vzdy navarene...”, ”chlap sa potrebuje poriadne najest...”, ”chlap ma mat oprate...” V ktorom roku ty zijes? 🙏🙏🙏
@mamaaaaaaaaaaa sa preberieš, keď porodíš 😄
@mamaaaaaaaaaaa no ved aj zena ma mat oprate....aj zena sa potrebuje najest..... ci mi nieco uslo?
Manzelstvo pre mna znamena partnerstvo. Robim pre manzela to iste co on robi pre mna aje to vzajomne. Nemame rozdelene kto kedy umyje riad, osprchuje deti, co robim navyse je varenie, pranie a zehlenie- ale keby musel, urobil by aj to. Starame sa onseba a o deti navzajom spolocne a to je na tom to pekne. Nevyzaduje si kazdy den teplu veceru ani mu nemusim chystat veci do prace, co si mamibliect, je svojpravny a dospely. Nepotrebuje sluzku, ale partnerku. Som rada, ze som nasla skveleho muza, ktory nezije v roku 5 a zapaja sa do cinnosti okolo deti a domacnosti a peide mu uvratene ze by jeden druheho mal obskakovat.
Ako sa staram? Celkom urcite nie tak, ze mu varim, zehlim, periem a skacem okolo zadku. Varim obcas, obcas vari on, obcas da ideme najest von. Na upratovanie a spol mame upratovacku, mna povolanie pilotky vysavaca akosi neberie a ked mam upratovat, mam prudky atak tulenej choroby. Ale pocuvam jeho genialne i menej genialne myslienky, kujem s nim tajne plany, organizujem financie, spracuvam podklady, korigujem prednasky a vzdy som na jeho strane. Odbremenujem ho od niektorych kazdodennych starosti a solidarne nadavam na kazdeho, kto prave velkeho bossa vytocil 😂 On mi to oplaca zase inymi vecami a akciami, nejde o ziadnu jednostrannu starostlivost. Vyhovuje nam to takto uz vyse 14 rokov.
@sona222 o nie ze my sme bez nazoru, ale autorka sa nam chuda zasekla v minulom tisicroci s takymto historickym vnimanim manzelstva. Kedysi chlap nosil peniaze a preto sa s nim zaobchadzalo v rukavickach. Dnes zarabaju obaja a nie je priestor na uctievanie "hlavy" rodiny, ale ide o vzajomnu koordinaciu domacnosti a spolupodielanie sa na cinnostiach podla individualnej internej dohody konkretnych dvoch jedincov, ktori su spojeni jednou domacnostou😔
Tak sa starajte...🍼
a urazena autorka temy to zaklincovala mudrou vetou....takze aky vyznam mala tato tema?
Hlavne pre autorku?
ale vlastne sa ani necudujem.... dalsie mudro z jej blogu napr "Ak nemas na novu kuchynu..nic si z toho nerob!ovela viac si vychutnas novu kuchynu tak,ze si predstavis tu kuchynu...po akej tuzis a predstavujes a lpredstavujes a prestavujes a pridavas a "kupujes"medzitym si spravis dobru kavu opat si predstavujes...Krasa nie,?vysledok to ma rovnaky ibaze takto si mozem menit interier podla predstavy a kedy chcem"
tak si takto moze predstavovat aj manzela a ma ineho kazdy den.... 😝
@obsadenemeno kopiruj si seba a a svooje odkazy ukaz sa😊hrdinka
@obsadenemeno
Zrejme ste cakali hadku?😂😃
@laskalieci ok, tu je jeden z mojich prispevkov v blogu:
-Parasko, milačik, što jes mi dnyskaj pryrychtuvala na večeru...?
-Nyč...
-Jak to, že nyč, však aj včera bylo nyč...?!
-To zato, bo jem na dva dňi navaryla...
happy now? 😀
@laskalieci jediny, kto sa tu chce hadat a urazat, si Ty, mila zakladatelka.
@laskalieci nie, cakala som, ze nam vysvetlis, ze co si ocakavala od tejto temy??? Ze ako to napr chodi u vas doma a ako sa ty staras o svojho manzela?
Tak asi ste sokovane,obzerate sa okolo a ste sokovane ze taketo nieco a prispiet??uuuuuu vaaaaaa jeeeeee.Kebybste mali cas na vasich manzelov tak by ste tu nevysedavali a nevycakavali ako slepice.Jedna po druhej len kotkodakate.A eraz zacne bommmmmm👶:odskocim.si na wcko a potom poprecitujem ako sa citite...
@laskalieci A Ty sa asi cudujes, ze sa nemas s kym hadat😝 Doma by si si netrufla, tak si prisla sem😝 Prijemne sedenie😉
@laskalieci keby si sa ty "starala" o toho svojho, tak nemusis zakladat temu, aby ti "slepice" odpovedali.
uuuuu vaaaaa jeeeee 😵 konverzacne schopnosti na urovni materskej skolky....asi prave preto ziadna z nas nepochopila, o co ti vlastne v tej teme slo. Teraz uz viem. Slo ti o uuuuu vaaaaa jeeeee...... 😖 a este bommmmm
@obsadenemeno no jansom.nepisala ze mam manzela.Ja som sa pytala akosa starate o svojich...
@laskalieci tuto odpoved si na tom WC-ku premyslela?😝
@dskjhfdlkdjhl
No nie😊☺?
@dskjhfdlkdjhl
@laskalieci aaaano sudruzka ucitelka
@laskalieci tak sorry, hlboko sa ospravedlnujem, vase velebnosti....tak potom partnera/frajera/otca tvojich deti/priatela s vyhodami/suloznika/dzigosa/spolubyvajuceho....ako ho len chces nazyvat.....
ale nemyslim si, ze slovickarenim si zrazu zachranis reputaciu.....
takze ako sa to onho staras?
a aky bol vyznam tejto temy??? Kedze sa ti ocividne nepaci, ako sa starame my o tych svojich ci uz manzelov alebo partnerov???
@laskalieci tvoje reakcie sú hodné nejakej rozjuchanej prerastenej maturantky, keď nám tu oznamuješ príchody a odchody na toaletu a tie úžasné popevky, no ja nechápem fakt... level jak sviňa 🙄
@laskalieci no, len mam dojem, ze si pomylila cesty😝 Je lepsie niektore veci splachnut do zachodu, ako ich pustat na net😝
@laskalieci je to individuálne. Pre niekoho nie je prioritou jedlo, ale komunikácia. Najčastejšia chyba žien je, že uverili vzorcu, podľa ktorého je potrebné muža obstarávať ako dieťa. Kŕmiť, žehliť, udržiavať v čistote. Ale to je napr. pre muža - intelektuála obvykle menej podstatné ako kvalitná komunikácia, alebo pochopenie jeho práce. Nie povrchné akože "zaujímanie sa", ale skutočné pochopenie a skutočný záujem. Tradične založený muž potrebuje to, čo píšeš - starostlivosť, dobré jedlo, domácnosť štandardne obstaranú. Kniha Päť jazykov lásky je presne o tom. Mimochodom, formulácia "čo všetko pre nich musí byť spravené", indikuje, že ty si sa rozhodla pre zložitú a obvykle úplne márnu cestu - uspokojiť ho úplne po všetkých stránkach, byť dokonalou gazdinou, manželkou, ženou, milenkou, matkou...A to sa jednak nedá a jednak je to zbytočné, lebo niečo z toho tvoj muž potrebuje menej. Každý má isté priority a ak trvá na všetkom, aby si aj tip top dom mala, aj vyvárala, vypekala, lietala okolo neho ako okolo maľovaného vajca, aj ho počúvala, aj obdivovala, aj komunikovala a popri tom všetko sexovala, ako strhaná...tak to hovorí len o tom, že tvoj muž nezohľadňuje tvoje potreby a má ťa za slúžku a sexuálnu hračku.
to už aký trafenci sem chodia, načo zakladáš tému, ked nevieš normálne diskutovať
@alaguema jeziskove huslicky, ides na nu prilis intelektualne.... bacha, zvozi ta, ze si nepochopila ze chlapa treba chvalit, tlapkat za dobre vychovanu pracu a hlavne!!! ho preboha nechaj vyspat po nocnej, nie ze budu decka revat kym pan tvorstva lhk..... 😨

@obsadenemeno tiez sa len obuvas do inych 😉 moj sa ma pri mne ako prasa v zite 😂 nechce aby som zehlila, ja si neviem predstavit chodit dokrcena tak zehlim. Varim kazdy den a to na dvojplatnicke pre nas, maleho 11 mesacneho drobca a este aj pre psa. Upratujem kedy mam cas ale ked nieco nie je hotove alebo navarene tak si nieco objedname alebo dame mrazakove pirohy. Urcite mi merobi sceny na mne je cela domacnost, maly ale je to viac menej kvoli tomu ze staviame dom( preto ta dvojplatnicka🙂), on chodi aj so psom, okrem toho od 5:30 do 19 v robote takze kazdy robi co moze a ked na mne vidi ze som ko pomoze vzdy. Ja zase vezmem psa ked ma vela on. Takze tak a ty?