icon

Ako sa stať minimalistom?

13. aug 2023

Ahojte, veľmi sa mi páči myšlienka minimalizmu, kupovať len to čo potrebujem, či už v domácnosti alebo v oblečení. Doteraz som sa šla rada poflakat do nákupného centra, kúpila som handry čo mi ani nebolo treba, prípadne aj v sekaci,ale tiez to nie je treba, nosím aj tak pár kusov dookola. Potom idem do júla,proces, srandiciek do domácnosti plno za pár eur, zas kúpim aj čo netreba. Ako ste sa stali minimalistami vy? Čo vás k tomu viedlo? Ako ste prestali s neuvazenymi nákupmi? Priniesol vám tento štýl života radosť? Poďme si poradiť a inšpirovať sa.

Strana
z3
inaemre
15. aug 2023

@hendikep ja napriklad vsetko darujem. Mame susedsku skupinu a tam davam vsetko co je pekne, nepouzite...vzdy si po to niekto pride

vanilka83
15. aug 2023

@veverickav meno seriálu mi prosím napíšeš?ďakujem

derdia
15. aug 2023

@thereisabear presne tak, my mame velky dom, ale mam ho upratany hned, pretoze nemam milion blbosti a kazda ma svoje miesto.

1maminkaaa
15. aug 2023

@vanilka83 predpokladám že tento Get Organized with The Home Edit

zuzu11166
15. aug 2023

Presne toto ja neviem pochopit.tiwz poznam baby,co maju tolko bund,kabatov a celkovo handier,ze mi nejde do hlavy,kde to skladuju...
Ja mam tak ako ty vravis,ze asi dve bundy na zimu a aj tak mam plne skrine.
Aj ked maju niektore velky satnik,,ja nechapem...
Ved by som si ani nepamätala coho molko mam.😅

vanilka83
16. aug 2023

Mňa určite prinútilo mat menej veci-handier pranie,mam muža a 2 malých synov,musím prať denne pri nich keď sa 2-3 dní flákam čaká ma potom 7 praciek na víkend 😣 ono to nestači len hodiť do práčky,ale to všetko aj vyskladat a pozehlit ...keď sme napr.u mojej mami tam vezmem veci akurát na par dni a nevadí mi ani tak keď malí behajú po dome s gatami,ktoré majú sem tam kvapnute od jedla a hlavne operem to tam hneď tých pár vecí vysusim sušičke poskladané za chvíľu odložené takže pre toto som im zredukovala šatníky, ja redukovať nemusím ja nosím aj tak len pár vecí svojich obľúbených dookola ,hlavne do práce mi je to jedno kľudne aj rovnaké veci si oblečiem,keď nie sú špinavé, prepotene, akurát keď niekam idem tak mam niečo krajšie saty atď...

veverickav
16. aug 2023

@vanilka83 The Minimalists: Less Is Now

mimolimit
20. aug 2023

@hendikep Darujem na charitu. V skole mavame bazar oblecenie a zbieraju aj veci pre charitu, nieco nosim kolegyni v praci - byva v dedine a zbieraju sa takto pre zopar znevyhodnenych rodin a nieco z toho si aj ona so sestrou poberie. Parkrat som aj pre bytovku vylozila skatulu s napisom “zadarmo” a za par hodin z nej vsetko zmizlo. Sviecky urcite zbiera viacero ludi - pred par mesiacmi som na SME citala clanok o panovi, ktory z nich vyrabal frontove sviecky pre ukrajinskych vojakov.

hendikep
20. aug 2023

@mimolimit ja som to vzdy nosila svokre so svagrinou ale uz mi je to blbe, nechcem ich zahlcovat :D aj ked oni sa asi tesia ale pozeram nato svojou optikou ked mne ludia nosia veci 😅

Strana
z3