icon

Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka?

bloger
16. apr 2023

Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka? Budeme toto riešiť vedel by niekto poradiť? Dakujem zo srdca.

Strana
z8
kristie571
16. apr 2023

@bloger Volajte veterinara, on vam poradi presny postup, keď už ste si to neustriehli…

anonymanonym
16. apr 2023

Najskôr množiť štence a potom sa pýtať na stránke pre mamičky 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

syslik81
16. apr 2023

suka zije alebo nie? ak ano netreba sa starat ... staci ak mama bude mat jest a dostatok tekutin plus klud .. o zvysok sa ona postara .. ak umrela pri porode treba kopu casu specialne mlieko lampu na zahrievanie plus striekacky na krmenie ..

bloger
autor
16. apr 2023

@anonymanonym To čo si dovoľuješ napísať. Prd o tom vieš tak sa ukľudni. Máme borderkoliu a je normálne, že bude mať šteniatka. Ty odkiaľ si spadla. Označiť niekoho drzo za množiteľa.

anonymanonym
16. apr 2023

@bloger ak nie si množiteľ poradca chovu a chovateľ odkiaľ fenu máte vám určite radi poradia

bloger
autor
16. apr 2023

@anonymanonym Chápeš, že som sa pýtal na starostlivosť o šteniatka po narodení? To je úplne legitímna a normálna otázka.

bloger
autor
16. apr 2023

@syslik81 Dakujem toto je odpoved normálnej ženy. Ešte šťastie, že sa tu takéto nájdu.

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
anonymanonym
16. apr 2023

@8aslan147 šteňatá nemajú len množitelia, ale CHS sa asi nebude takúto základnú vec pýtať na fóre pre maminy

bloger
autor
16. apr 2023

@8aslan147 verím, že to už pochopila vdaka.

1mika1
16. apr 2023

@bloger prosím vás ak nieste množiteľ, tak teda ma vaša fena nejaké zdravotné a genetické vyšetrenie ktoré zaručia budúcim majiteľom že štenatá budú zdravé? A vyrovnanej povahy?

bloger
autor
16. apr 2023

@1mika1 máme

1mika1
16. apr 2023

@bloger výborne, tak prečo nie je uchovnená?

beata_k
16. apr 2023

@bloger Sprav im koterec aby sa nejake neodkotulalo prec. V jednej casti im zaves vyhrevnu lampu. Tak akurat aby mali teplucko. Pozor, nie horuco. To poznas podla toho, ze budu tazko dychat. Ono sucka ich zahreje, ale neda sa jej vsetky naraz. Lampa je lepsia nez vyhrevna podlozka. Pod lampou si teplotu mozu same korigovat. Odplazia sa prec. Pri vyhrebnej podlozke tuto sancu nemaju. Po okoteni musis dat pozor aby porodila aj placentu. Ked sa budu rodit priprav si kopu uterakov/handier a poriadne ich vysus. V momente ako sa narodia im roztrhni plodovy vak nech sa mozu nadychnut. Vycisti im pekne papulku a nufak. Neskusene sucky kukaju na male jak puk, tak nech sa ti neudusia. Ked sa ti da podviaz im pupceky. Obcas z nich tecie krv. Ak sa ti nepodari, to nevadi. V zasade sa to robit nemusis. To len pre istotu. Ked im sucka bude davat mlieko tak ju pekne vyvrat na bok nech ma kazde pristup k cicaniu. Aj to sa niektore sucky musia naucit. Pekno do siroka papulku im otvor a celu bradavku sup dnu. Na to si daj pozor. Silnejsie rychlo vytlacia malicke steniatka.
Mno, drzim prst ✊🍀

janetinka27
16. apr 2023

@bloger ahoj, su tu aj skupinky, kedysi som v jednej bola, ale nazov si nepamatam. Vedeli tam dobre poradit. My sme brali steniatko, ked malo 5-6 tyzdnov a problem boli parazity, tak asi aj ustriehnut ockovanie a spravne odcervenie.

iffushka
16. apr 2023

@bloger a poradca chovu je kde? Tiež mám silný pocit že toto bude obyčajne množenie bez PP.....chovateľ žeby sa pýtal na stránke pre mamičky sa mi nezdá.

bloger
autor
16. apr 2023

@1mika1 Ešte len bude mať šteniatka asi za dva týždne.

rooberta
16. apr 2023

Každý kto nemá chovnú stanicu, ale má šteniatka je mnoziteľ, či už sa vám to páči alebo nie. To je holý fakt.

bloger
autor
16. apr 2023

@iffushka A kde sa mám pýtať na Slobode zvierat? Tu sa nepýtajú na takéto témy? Bože.

1mika1
16. apr 2023

@bloger pôrodom fena uchovnená nebude. Takže s vysokou pravdepodobnosťou je to iba kríženec plemena borderkólie a vy krížite zase iba krížencov dookola bez papierov a bez znalostí
Gratulujem

bloger
autor
16. apr 2023

Tak to, že si legálne kúpime psa znamená, že sme množitelia? Dakujem fakt ste zlaté.

iffushka
16. apr 2023

@bloger u veterinára u ktorého si bol merať hcg a už si bol predpokladám aj na aspoň jeden ultrazvuk keď teda nie si mnozitel.......a u poradcu chovu ktorý suku už videl na závode mladých a na aspoň jednej klubovej výstave.....ak teda nie si mnozitel......nechceš radšej prestať klamať?

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
16. apr 2023

@bloger ahoj, ta skupinka sa vola trochu nespisovne s dlzdnami: psíčkári a psíčkárky

1mika1
16. apr 2023

@bloger nikde som nenapísala,že kúpou vášho psa ste sa stali množitelmi...kúpili ste ho od množiteľov, a jej nakrytím ste sa stali MNOŽITELMI opätovne...nezastaviteľný kolobeh na primitívnom Slovensku, v niektorých krajinách je toto zakázané!!

beata_k
16. apr 2023

@bloger Kasli na tie slepice tu. Mnoho ludi sa chce aspon raz potesit potomstvu svojho psika.
Ale pre istotu, maj cislo na pohotovost. Aj sucky mozu mat problem sa okotit. Prve je najtazsie vytlacit. Keby to trvalo prilis dlho, zrejme sa jej zaseklo v porodnych cestach. S tym si neporadis.

babymarket_sk
16. apr 2023

@bloger napíšte mi IP, pomôžem.

1mika1
16. apr 2023

@8aslan147 aj ja mám svojho psa a nie z chovnej stanice a tiež od šteňaťa, takže nepreháňajte

rooberta
16. apr 2023

@iffushka problem je v tom, že dotyčný nemá šajnu čo za otázky mu dávate, nevie odpovedať, nemá bledomodrý šajn o psoch o tom čo je uchovanie, čo je PP. Kúpil psa z bazosa, dal ho nakryt a teraz si škriabe hlavu, lebo nevie čo ďalej.

iffushka
16. apr 2023

@rooberta mne je to jasné.....aj by som poradila ale mne vadí to klamstvo a zahmlievanie

Strana
z8