Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka?
Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka? Budeme toto riešiť vedel by niekto poradiť? Dakujem zo srdca.
@janetinka27 a ja poznam 10 ludi, vratane mna, ktorych CHS kontroluje...
@simca06022011 aky stopercentny povod? Vyslachteny pes je povodny? To nie je povodny pes.
Psy sa neslachtia? Kazdy rok pribudaju do zoznamu nove plemena psov...
Preco by behali po uliciach svorky kadecoho? Kde by sa tie svorky vzali? A preco kadecoho? Boli by to stale psy.
@ghostsgirl a vies zarucene povedat, ze vdaka systemu chs su vsetky fenky z chs kontrolovane a nemoze dojst k ich zneuzitiu na ucely mnozenia?
@simca06022011 Zaujímal by ma tvoj názor na toto:
https://www.webfordog.sk/clanky/zaujimavosti/10...
@simca06022011 my sme mali dzy len psov,krizencov cize sme stenata nikdy nemali,vylucene len psov mam .Tak j uz neviem co stale motas o tom koteni steniat.A co je trestne ked sa niekomu okoti fena?Aj moja sestra mala labradorku bez pp a mala raz stenata,lebo chcela aj pre psa to je lepsie kvoli zdraviu,potom hu dala vykastrovat.A co stenata podaval do dobry ruk,nirmalne ako sa aj inde robi,ja neviem ,skor ty kde zijes ,na akej planete???Nasa suseda hej mal papieroveho psa ale zasa vonku macky co zobral z ulice tie sa mnozili,to ano,aj nam liezli na nervy ale ako prisli,tak odisli,dve som vzala ja sestre,z toho jeden kocur sa sam stratil po polrolu .aine susedine,nekontrolovane macky bud osidli,potulali sa alebo sa o ne postarala priroda.zasa macka nieje pes ,o seba sa postara aj bez cloveka.
Takze tak.Fakt kebyze radsej ludom tk pomahate,ako vyhadzujete penize na nejake geneticke testy a papierove osy(inak tie papierove su aj zvatsa tie chore)Nas krizenec od susedov za 12 rokov chory nebol.
@8aslan147 zarad sa k ostatnym co nepochopili (alebo nechceli pochopit), tymto pristupom podporujete tyranie zvierat, jednoducho je to fakt, ci chcete ci nie.
Chs sa snazia udrzat cistotu plemena, ale skor je to uz mozno len zbozne prianie. Ano, je tam snaha, nastudovanie problematiky, zvysena kontrola potomkov, vsetka cest. ale udrzanie vlastnosti plemena, nie iba vyzoru, je tazke. Ani vyzor dnes uz casto nezodpoveda povodnemu popisu plemena. Mozno je tazke najst skutocne dokonale vybavenych jedincov vhodnych na rozmnozovanie a pracuje sa s tym, co tu je teraz. Ale myslim si, ze nie je mozne dosiahnut u mnohych dnesnych generacii psov to, cim tieto plemena boli kedysi. Alebo to tak nie je? Kolko steniat z chs naozaj dosahuje standardy povodne vyslachtenych plemien? Kolko plemien ide dolu vodou a maju predispozicie k chorobam, ktore si nesu celymi generaciami? Preco takmer kazdy jazvecik, ktory sa dozije staroby, skonci so znicenou chrbticou? Susedia mali vzdy len jazvecikov z chs (psov) a vsetci trpeli na chrbticu.
Chapem snahu chs, ze chce branit mnozeniu psov, ale to moze chciet aj obycajny clovek, ktory si na plemena nepotrpi, len sa sprava zodpovedne. Chs sa boji krizenia a vyroby nadbytocnych steniat, ktore si nikto nevezme, ale co sa deje so stenatami, ktore vo vrhu chs nezodpovedaju standardom?
Ja by som psa nemnozila, lebo nepoznam dost ludi, ktorym by som steniatka dat mohla.ale nesuhlasim s tym, aby mnozenie psov bolo len v rukach chs, ktore sa snazia produkovat iba rasy (povodny pes nebol zaskatulkovany do ras), navyse ak dnesne psy z chs uz nezodpovedaju najma povahovo a casto ani vyzorovo povodne vyslachtenym plemenam. Ved sa hovori aj o tom, ze u plemien doslo aj k zmene konstrukcie tela, nezodpovedaju povodne vyslachtenym plemenam, pricom mnohe tieto psy trpia bolestou aj chorobami. Ja to nepodporujem. Urcite nejaky puňťo z dediny, ktoreho vychovavaju zodpovedne, moze byt zdravotne na tom ovela lepsie ako psik z chs, ktory si nesie zdravotne trapenie a taky punto bude mozno nositelom lepsich genov pre dalsie generacie. To je to, co mam na mysli, spravat sa zodpovedne ale zaroven netlacit na rasy, lebo rasy nemusia byt to, co je pre samotnych psov najlepsie
@janetinka27 a mozno onycajny clovek nevhce preslachtene ps,chce s krorym mu bude stavit ist k veterinarovi raz za rok na povinne ockovanie.Nepotrebuje cistokrvnejo,s ktorym u veterinara da okrem toho ze stal 10000 dalsiu 1000aj ciac rocne.Preroze tiero psy naozaj v porovnani s krizencami viacej su chorlave,cluse problem s usami,zlazami alwrgie epilepsie,to krizenec takto netrpi a potom ho estw daju chudat osa vykastrovat.
@bloger tiež mám fenku a tiež ju mám v pláne pripustiť no nie kvôli zárobku atď ale vyhnúť sa komplikáciám neskôr .
@mariska1989 Ubezpečujem ťa, že si s toho nerobíme biznis.
@bloger to ani nenaznačujem. 😁
@bloger a kebyze ich aj prdss kazdy,druhy rok ,na rom zas tak nezarobis,?Nvm o aky biznis sa tu niekto bude hadat,ked biznis maju za papieroveho ps.Alw mozno si kuoim aj ja PP psa z chovnej a kazdy rok si zarobim aj 5-6tis eur na dovolenku mnozenim PP psa.Za jednehi mas 1000€ ak ich bude 7mto mas hned na luxusnu dovolenku.Za bezpapieroveho psa to az tak biznis nwnarobis.
@mariska1989 Dobre a čo si mi tým chcela povedať?
@bloger absolútne nič

@ghostsgirl poznam ludi so psom z chs a byvaju od chs cca 130 km, nikdy ich chs nekontrolovala a viem, ze steniatka od fenky urcite mali a neslo o ziadne kontrolovane krytie. Kym bola fenks mala, tak si posielali fotky a srdiecka s chs a potom to ustalo a fenku urcite nikto nekontroloval