icon

Ako sa účinne vyhnúť konfliktom so žobrákmi?

27. okt 2024

Je ich stále viac. A nejako ma vedia vždy osloviť, ak nemám dobrú náladu a mám sa problém udržať a nepovedať im niečo od srdca. Len to by vznikol zbytočný konflikt a možno by ma aj napadli. Proste štve ma to, ak si niekto pýta, lebo vidí že mám slušné oblečenie, idem z nákupu, mám auto. Ale nemám zazobaných rodičov-nedostala som nič v živote zadarmo, mám tiež zdravotné problémy čo ma obmedzujú a tiež mám čo robiť, aby som vyžila a všetko poplatila a proste tá druhá strana má pocit, že peniaze tlačím na tlačiarni doma. Tak by som im od srdca povedala, že peniaze mi z neba nepadajú tiež, že to nemám tiež ľahké a nepýtam od iných.

ukgirls
27. okt 2024

sorry nemam a idem dalej - naco s nimi komunikovat? naco im venovat cas? nechces -chod a neotacaj sa .. ak nemas naladu nevybijaj si ju na inych - oni za nu nemozu

lindous
27. okt 2024

Naozaj si nemyslím, že by ťa napadli, ale aj tak v tom nevidím zmysel... nebola by si ani prvá, ani posledná určite a skúsia to aj tak znova... keď sa niekto "odhodlá" žobrať, je podľa mňa obrnený voči hanbe a sú mu takéto reči úplne ukradnuté, vie že u niekoho raz uspeje... ty by si sa na chvíľu vyventilovala, ale inak by to nepomohlo ani jednej strane...

autor
27. okt 2024

@ukgirls to nie je o nálade, ale proste nemám rada, ak ma niekto začne sledovať už z dialky, priblíži sa ku mne na pár centimetrov a narúša moju osobnú zonu a začne otravovať. Ja nikoho neotravujem, tak prečo by mal niekto mňa? Proti takým, čo napríklad si sadnú na zem a dajú klobúk na zem alebo hrajú na husle a čakajú či im niekto niečo hodí nemám nič, lebo proste nikoho neobťažujú, je na každom či im dá. Ale že ťa niekto sleduje a potom sa na teba doslova nalepí a otravuje ma vyrušuje a vytáča.

sense
27. okt 2024

Nevšímam si ich, ignorujem, nepozerám ich smerom a pokračujem v svojej ceste

hugoboss1923
27. okt 2024

Väčšina z nich si svoj údel vybrala dobrovoľne. Keby chceli, nájsť si prácu a strechu nad hlavou dokáže aj absolvent. Nie je teda dôvod ich ľutovať, alebo im na ich záhaľčivý spôsob života nejak prispievať, lebo tým ich človek len povzbudzuje k tomu, aby svoje návyky nemenili.

akvi
27. okt 2024

@lindous hm, tak to si ešte nevidela všetko. Nám takto na parkovisku zničili kapotu na aute, len tak z pleziru. Privolaní policajti skonštatovali, že je úplne zbytočné to akokoľvek riešiť, lebo oni aj tak nič nemajú, čiže pokutu nezaplatia a vlastne len my budeme musieť behať po súdoch a pod.

januska12323
27. okt 2024

Nemám, nedám, dovidenia.

miska1997
27. okt 2024

však povedz že nemáš alebo nedáš a viac nerieš.

martinka13
27. okt 2024

Úplne ich ignorujem

barborachors
27. okt 2024

Ja sa vzdy robim, ze telefonujem a nadávam pri tom ako pohan, takze mne sa vyhýbajú oblúkom. A uz sa davno neobliekam tak, aby som vzbudzovala pozornosť vo všedný den. To si nechávam na vecer, ked ideme s muzom do divadla alebo niekam na veceru a to ideme taxíkom.

janka_266
27. okt 2024

Ja som raz mala dobrý deň, ešte na výške. Reku dnes kúpim nejaký koláč navyše a keď nejakého bezdomovca stretnem. Tak mu to ponúknem 3….slovom 3 bezdomovci to odmietli, že oni chcú len peniaze. Odvtedy už nedávam nikomu nič, okrem jedného, tomu nevadilo ani jedlo. Ale to som vedela, že on je za to rad, ale už umrel. A neviem ako inde, ale u nás s rozmohli zbierky pre choré detičky, ja viem, že to nemajú ľahké. Ale každý jeden deň. Každý den v malom meste 3 panie stoja na jednej ulici pre to iste dieťa. Neda sa tadial ani prejsť. 🙈

vkatush
28. okt 2024

@janka_266 boli sme na výške a zastavil nad jeden, že či mu nedáme peniaze na tresku a rožky. Povedali sme, že peniaze nedáme, ale spolužiačka bola ochotná mu to ísť kúpiť. Urobila väčší nákup (pečivo,šunku, jogurty, keksy, vody... Bolo to okolo 20-30 eur). Prišla von, dala mu to s dobrým pocitom. On prehrabal tašku, vyhodil ju do koša a prišiel na ňu nakričať, prečo nekúpila tresku a rožky, lebo on chcel tie.
Takže s niektorými asi tak...

autor
28. okt 2024

A ešte ak ide človek s nákupom a povie, že nemá, že má len kartu. Tak začnú drzo pýtať z nákupu. No ja ako nekupujem potraviny pre srandu-aby som ich vyhodila do koša, kúpim čo potrebujem, to im mám dať šunku a nebudem mať čo ja na večeru? Alebo dať keksy pre deti a nebudem mať ja ráno ku káve? Alebo dám knedľu a ja nebudem mať na nedeľný obed prílohu? Proste ich drzosť nemá hraníc, možno majú skúsenosť, že ak pýtajú nákup, ľudia im potom dajú peniaze... Ak chcú naozaj kúpiť niečo, prečo neoslovujú pred tým človeka ako ide do obchodu a nech im to kúpi ale až ked vyjde s nákupom?

leidin
28. okt 2024

Mne dokonca jedna zenska opakovane zvonila na domovy zvoncek aj po tom co som jej povedala, ze jej nebudem prispievat a nech mi uz nezvoni tak som zdvihla hlas a odvtedy uz neotravuje. Aspon 5x to spravila s tym ze ma pred davkami…nechapem preco prave ja a to ma znepokojuje, ze preco si nevyhliadla niekoho ineho, necitim sa v bezpeci, jak keby proste ma poznala alebo co a to je divne.