icon

Ako sa účinne zbaviť nežiadaných ucholakov?

22. júl 2025

Prosím poraďte mi ako sa zbaviť ucholakov? Mne už srdce rozdrapí z toľkých šokov. Obliekan gate a zrazu mi niečo lezie po stehne , samozrejme, že je to ucholak. Ležím v posteli, niečo mi spadne na tvár -ucholak. Idem dať veci do práčky - 4 ucholaky. Idem sa napiť z fľaše so slamkou a vcuvnem ucholaka . Všade sú tie ohavy.

Strana
z2
domkakvet
22. júl 2025

@anonym_autor kde byvas, ked ich mas vsade tolko?

sweet20
22. júl 2025

@anonym_autor byvam v meste a ucholaka som uz nevidela ani nepamatam... ja skor ked som vonku tak muchy do tvare mi idu... a hrozne to je na spotenej tvare, na rukach...

sweet20
22. júl 2025

@anonym_autor keby byvas pri lese tak pochopim.. ze donies z dvora, z lesa

hiro
22. júl 2025

Hm, zaujímavé, nám sa nedostane dnu nič. Ani mravec. Nemá kade. Zatvorené dvere, sieťky na oknách.

autor
22. júl 2025
@domkakvet

@anonym_autor kde byvas, ked ich mas vsade tolko?

@domkakvet v podkrovnom byte v okolí sú premnožené lebo sú tu rady stromov, listnatých aj ihličnatých a žijú v kopách starého lístia a zrejme aj v streche lebo chodia škárami v oknách a problémy máme len my v podkrovných bytoch, pod nami už nie

autor
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
22. júl 2025
@anonym_autor

@domkakvet v podkrovnom byte v okolí sú premnožené lebo sú tu rady stromov, listnatých aj ihličnatých a žijú v kopách starého lístia a zrejme aj v streche lebo chodia škárami v oknách a problémy máme len my v podkrovných bytoch, pod nami už nie

@anonym_autor kup si elektricku pascu na hmyz.

autor
22. júl 2025
@domkakvet

@anonym_autor kup si elektricku pascu na hmyz.

@domkakvet mám, ale tam oni nevlezú. Nemajú radi svetlo.

viestta
22. júl 2025

ucholaky sa cez den schovavaju v tme a vlhku, takze nieco ich laka tam kde sa nastahuju

lllaila
22. júl 2025

@anonym_autor hlavne nesuš prádlo na balkóne ani z okna, to je čistý koniec, preto ja nesusim ani dvore. Inak neviem, ako inak by sa k vám dostali, ak máte sieťky. Jedine na sebe z vonku že donesieš. Neznášam ucholaky od detstva

pasomnica
22. júl 2025

Nám to lezie po fasáde až na 7. poschodie do bytu

autor
22. júl 2025
@viestta

ucholaky sa cez den schovavaju v tme a vlhku, takze nieco ich laka tam kde sa nastahuju

@viestta neviem čo by ich tu lákalo, sú pozaliezané všade a vlhko tu nemáme, ani žiadne rastliny, vošky, zvyšky jedla či ovocie len tak voľné niekde, mozno tak v kúpeľni býva občas mokro ,ale tam paradoxne nie sú 🙈 najčastejšie v skrini, v oblečení, čistom čo špinavom v detskej izbe v hračkách, v jedalenskej stoličke pre dieťa sú duté nohy a keď som ju rozmontovala minule tak ich minimálne 10odtial vyliezlo z jednej nohy .

autor
22. júl 2025
@lllaila

@anonym_autor hlavne nesuš prádlo na balkóne ani z okna, to je čistý koniec, preto ja nesusim ani dvore. Inak neviem, ako inak by sa k vám dostali, ak máte sieťky. Jedine na sebe z vonku že donesieš. Neznášam ucholaky od detstva

@lllaila prádlo susim buď v sušičke alebo v spálni. Nemáme balkón. Oni chodia cez strešné okná nejako škárami, keď náhodou otvorím okno tak zvyknú dole spadnúť . Teraz ich bolo hrozne veľa aj v klimatizácií zdochnutych.

lllaila
22. júl 2025
@anonym_autor

@lllaila prádlo susim buď v sušičke alebo v spálni. Nemáme balkón. Oni chodia cez strešné okná nejako škárami, keď náhodou otvorím okno tak zvyknú dole spadnúť . Teraz ich bolo hrozne veľa aj v klimatizácií zdochnutych.

@anonym_autor no tak to mi je vás úprimne ľúto, ja by som dala všade sieťky, aj na strešné, ale zas kontrolovať vsetky skrine potom 🙈 nezávidím, ani neviem poradiť, snáď ti niekto poradí

viestta
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a v klime je vlhko, tma... Idealny noclah

autor
22. júl 2025
@lllaila

@anonym_autor no tak to mi je vás úprimne ľúto, ja by som dala všade sieťky, aj na strešné, ale zas kontrolovať vsetky skrine potom 🙈 nezávidím, ani neviem poradiť, snáď ti niekto poradí

@viestta v klíme pochopím, že sa skryjú keď už sú tu, čomu ale nerozumiem, prečo sa tak tlačia do bytu. Nemá ich tu čo lákať. Je to už rokmi opakovaný problém, boli minulý aj predminulý rok. Tento to zo začiatku vyzeralo, že nebudú, ale zrejme ich len likvidovali sršne, lebo hneď ako sme dali zlikvidovať
sršnie hniezda tak sa objavili. A okrem klímy sú teda fakt všade možne.

@lllaila no ja ti úprimne poviem, že som z nich už hotová. Ja v tomto byte už ucholakov stretávam častejšie ako členov vlastnej rodiny 😐😆 najhoršie je keď to na teba spadne alebo prídu s tebou do kontaktu tak oni ťa tak poštipkajú tými klepetami čo majú , ako keby ťa niekto suchým stánkom trávy pichol .

lucia11kob
22. júl 2025

Aj u nás sú veľmi veľa tento rok, ale ja bývam na dedine a pri lese 😉 ale už viem ako sa dostanú dnu. Dajú sa vyrobiť pasce na ucholaky 😅

autor
22. júl 2025
@lucia11kob

Aj u nás sú veľmi veľa tento rok, ale ja bývam na dedine a pri lese 😉 ale už viem ako sa dostanú dnu. Dajú sa vyrobiť pasce na ucholaky 😅

@lucia11kob aj my sme na dedine , ale nie nejako okrajovo. Sú tu domy, bytovky , vedľa nás škôlka. Akurát za bytovkami je voľný trávnatý priestor kde sú stromy a okrem kosenia sa o to nikto nestará.... Tie pasce som skúšala, mokré noviny alebo nádobu s vlhkým lístím, chytila som ich pár , ale to veľa nevyrieši, prídu ďalšie .

lucia11kob
22. júl 2025
@anonym_autor

@lucia11kob aj my sme na dedine , ale nie nejako okrajovo. Sú tu domy, bytovky , vedľa nás škôlka. Akurát za bytovkami je voľný trávnatý priestor kde sú stromy a okrem kosenia sa o to nikto nestará.... Tie pasce som skúšala, mokré noviny alebo nádobu s vlhkým lístím, chytila som ich pár , ale to veľa nevyrieši, prídu ďalšie .

@anonym_autor olej do umelej fľašky som dávala..ale ja som stále iba malé ucholaky mala, väčšie nie. Tento rok je ich veľa. Ja som ich našla všade už asi. Bála som sa aj zaspať, aby mi nevliezol do ucha 😅

autor
22. júl 2025
@lucia11kob

@anonym_autor olej do umelej fľašky som dávala..ale ja som stále iba malé ucholaky mala, väčšie nie. Tento rok je ich veľa. Ja som ich našla všade už asi. Bála som sa aj zaspať, aby mi nevliezol do ucha 😅

@lucia11kob ja som dnes robila paniku keď som si pyzamove nohavice obliekala lebo mi liezol jeden smerom hore po stehne a ja holá ric pod pyžamom 🤣 v živote som nebola tak bleskovo vyzlecena. Muž sa smial, že vie do kam ide keď má rád tmavé vlhké diery , tak som mu poďakovala, že oddnes budú jeho slová mojou nočnou morou 😆... My máme veľké aj malé, ale väčšinou stretávam veľké, tie mladé sú také svetlejšie ťažšie si ich všimnem na svetlej podlahe.

biba_18
22. júl 2025

mne dnes niečo behalo po bielom koberci 🤦‍♀️ bývam v lese, furt tu voľačo vlezie… ja to neriešim, ale našťastie toho nemám tak veľa ako ty. držím palce…

nenne27
23. júl 2025

@anonym_autor par mi posli :D stavala sa som pre ne domceky, aby som ich prilakala do zahrady.likviduju vošky

simsalabim
23. júl 2025

Mozno krieda proti hmyzu okolo okien, kadial lezu dnu?

autor
23. júl 2025
@biba_18

mne dnes niečo behalo po bielom koberci 🤦‍♀️ bývam v lese, furt tu voľačo vlezie… ja to neriešim, ale našťastie toho nemám tak veľa ako ty. držím palce…

@biba_18 ja som len vstala ráno a už máme spoločnosť

estellas
Autor odpoveď zmazal
ma77
23. júl 2025
@sweet20

@anonym_autor byvam v meste a ucholaka som uz nevidela ani nepamatam... ja skor ked som vonku tak muchy do tvare mi idu... a hrozne to je na spotenej tvare, na rukach...

@sweet20 Fuuuuj toto neznášam 😴

nikinka18
21. sep 2025

@anonym_autor ahoj
Ako tó vyzerá? Pomohlo ti niečo na tó?
@anonym_autor

autor
21. sep 2025
@nikinka18

@anonym_autor ahoj
Ako tó vyzerá? Pomohlo ti niečo na tó?
@anonym_autor

@nikinka18 postrek. Poslali nám firmu a postriekal chlap miesta kade lozia dnu. Nič iné nepomohlo

nikinka18
Autor odpoveď zmazal
nikinka18
11. okt 2025
@anonym_autor

@nikinka18 postrek. Poslali nám firmu a postriekal chlap miesta kade lozia dnu. Nič iné nepomohlo

@anonym_autor a pomohlo? My máme tiež hrozné vela na dvore ale sa ťahaju dnu. Lezu mi po stenach vonku pred dveri tiež ich je vela. Aj dnuka som uz našla zopar kusov. Už som z toho psychicky totálne na dne. Tiez nam bola firma striekat okolo domu dost vela ich pozdochlo ale keď vecer idem von a kuknem na zrm je ich vela 😪

Strana
z2