icon

Ako sa veriaci vyrovnávajú s rúhaním?

20. feb 2025

Dobrý večer..Chcela by som sa anonymne spýtať veriacich mamičiek,ako by mi poradili.
Dnes podvečer,sa mi stal veľmi pre mňa nepríjemný zážitok a neviem ako s tým naložiť a vysporiadať sa.Mali sme s ex výmenu názorov a on dnes použil takéto slovné spojenie: " prisaham na život našej dcéry, že toto ti vrátim"
Ja som veriaca a pre mňa su toto veľmi veľmi silné slová.
Nesmierne ma mrzí,ze to vyslovil...Mne je z toho strašne úzko na duši..😭
Prísahat sa nemá,z môjho pohľadu je to ruhanie.Ja chapem ze chcel zdôrazniť,ako vážne myslí tú určitú vec, kvôli ktorej sne ten konflikt mali,ale mňa toto vážne zaskočilo,aj zabolelo.Mam sa nejako pomodliť,alebo čo? Poraďte mi z toho kresťanského hľadiska.Blbe komenty si nehajte.

rozculena
20. feb 2025

ja nie som veriaca,ale to,čo povedal,je strašné,že niečo ti vráti.Asi by som sa zamyslela nad tým,či aj naďalej žiť s takým človekom

loliki
20. feb 2025

Otče náš. a odpusť nám naše viny, ako i my odpúšťame svojim vinníkom.
pokoj s vami.
čo ti chce manžel vrátiť? napr. peniaze alebo niečo zlé? nepochopila som z kontextu ako to bolo myslené.

janai1
20. feb 2025

@rozculena tak s ex už väčšina ľudí nežije

domi995
20. feb 2025

Žehnaj mu. Žehnanie prelomí akúkoľvek kliatbu, akékoľvek zlo..dcérke sa nič nestane. Lebo áno, prísaha je vážna vec ale zohrávajú v tom rolu aj okolnosti. A Pán vie, ako to ex myslel. Či to vzápätí v srdci neľutoval. Buď pokojná a žehnaj, tebe samej to prinesie pokoj.

pribinak
20. feb 2025

Neviem čo je blby komentár, ale veď ste sa hádali a vtedy v návale emocii ľudia vypustia z ust všeličo

Keď chceš tak sa pomodli, za seba, za neho, za vaše dieťa a aj za svetový mier

personality
20. feb 2025

Ja nie som veriaca, neboj nič to neznamená 🙂

jurly
20. feb 2025

Ruhanie-Hovoriť neúctivo alebo s nedostatkom vážnosti o Bohu alebo posvätných veciach.

Slova ex boli zjavne naozaj prisilne, ale z podstaty definicie sa zda, ze o ruhanie v jeho pravom zmysle slova neslo.

"Pred oltarom nasho Pana Jezisa Krista prisaham, ze svoj manzelsky slub dodrzim. Tak mi Pan Boh pomahaj. "

Mozes sa spytat knaza na jeho nazor.

rozculena
20. feb 2025

@janai1 jaj.........mňa to vytočilo,čo povedal,a hneď som písala

euka210
20. feb 2025

Ruhanie to nebolo, ruha sa vacsinou voci Bohu ked nieco povie.
Ale prisahat sa ma len pred Bohom, nie to co povedal, je to silne, asi netusi, co povedal.
Pomodli sa za neho a vyriesene. Keby to pouzil zase, tak sa uz ohrad, ze take slova nech nepouziva.

sevrin
20. feb 2025

Keď zajtra vytriezve, tak si bude búchať hlavu o stenu čo zas nakecal

anna777115
20. feb 2025

Toto nemá s ruhanim nič spoločné. Viem, že ťa to trápi, lebo slovné prisahal na vašu dcéru, ale neboj sa, keby mal pán Boh poslúchať nejakého šaša počmáraneho, ktorý v návale emócií natrepe piate cez deviate, tak by nemohol byť milujúcim Otcom, ale šéfom mafiánskeho klanu. Moja nebohá starká zvykla vravieť "Nebojsa psí hlas, do neba nejde". Skôr, to môže mať taký efekt, že sa mu tie slová vrátia, ako bumerang.

bloger
21. feb 2025

Nejedná sa o rúhanie. To je niečo iné. Chápem, že ťa to rozrušilo. Použil dosť silné slová. Ja si myslím, že v danej chvíli ani nevedel čo hovorí. Vôbec sa kvôli tomu netráp.

dadka1997
21. feb 2025

A co si mu spravila ty, keď niečo také škaredé povedal s prisahaním na dcéru?

22lucy
Odpoveď bola odstránená
glade22
21. feb 2025

Existuje kniha "Zlom moc negatívnych slov"
Ale áno, podstata je zehnanie

lenkakravcova
21. feb 2025

On zatrepal blbosť.. Ale situácia to musela byť riadne vypätá. Čo čím si ho takto nahnevala, že toto povedal?
Asi by toto trebalo z tvojej strany skôr riešiť, než jeho. On si to pred Bohom musí poriešiť sám.
Ty by si mala zapracovať na tom, aby sa takáto situácia neopakovala.

lauruska_sumienka
21. feb 2025

ja som ateistka ale ked niekto ide cosi prisahat na zivot dietata, tak by hrklo aj vo mne a tak by som si davala fest velky pozor, to neboli slova do vetra.
ja by som hlavne riesila, aku pomstu chysta

autor
21. feb 2025

@rozculena vsak pisem ze ex...uz ne som s ním

autor
21. feb 2025

@anna777115 tak som to zle nazvala ze ruhanie,ale proste poved tie silné slová co pisem v príspevku.Strasne ma to zaskočilo.Prislo mi to hrozné

alickapusinka
21. feb 2025

ja len to vratim čo vyslovil že prisaha že TI to vrati nakoniec neobratilo proti nemu.Kto zle praje druhem nech čaka na sebe.

autor
21. feb 2025

@bloger díky 💗

autor
21. feb 2025

@domi995 díky moc 💗💗💗

teraneriqua
23. feb 2025

Myslim, ze sa pomodlia a oľutujú svoje rúhanie