icon

Ako sa vyrovnať s chybou za volantom?

24. aug 2024

Ahojte,

Pár dni do zadu sa mi stalo za volantom to že som sa prípajala ako bežne na diaľnicu. A v takej vzdialenosti ako bol ten motorkár sú bežne autá a zvyknem sa pripájať. Ale teraz som to asi neodhadla. Ja som išla rýchlosťou 100 už v tom pripájacom pruhu, dostatočne v čas som dala aj smerovku a pripojila som sa lenže on bol zrazu tesne za mnou a musel sa preradiť do druhého. Strašne má to štve že sa mi toto stalo lebo mohla byt z toho tragédia… išiel strašne rýchlo možno aj 150. Hneď ako som sa pripojila má obehol a hneď aj išiel na výjazd z diaľnice. Som rada že sa nič nestalo, len normálne mám už strach sadnúť za auto. Som vždy obozretna koľko krát mne sa ľudia pichnu do pruhu atd tak dávam vždy veľký pozor.. ale toto som asi neodhadla.. ako sa z tohto spamätať..

Strana
z2
petracandle
24. aug 2024

Ale ved ty si nič zlé neurobila😃
Normálny človek sa automaticky preradí do ľavého ak vidí, že sa ide niekto pripájať.
A ten motorkár musel teda inak letieť keď bol ešte v diaľke a potom bol hneď tesne za tebou.
A práveže je super, že si išla 100kou už v pripájacom a nie ako niektorí, že to pošlú rovno na diaľnicu ešte v 50tke

kylie1983
24. aug 2024

Ja som dávnejšie šla s mamou a sestrou, kecali sme, a ja som preletela cez dve stopky za sebou. Hneď na mna obidve skrikli… Naštastie nešlo žiadne auto. A Ano, tiez mi niekedy napadne, co sa mohlo stať… Ale poučila som sa z toho, odvtedy si dávam mega bacha. Nerozmyslaj nad tym co nemôžeš zmeniť, vezmi si z toho ponaučenie 🙂

gabika0825
24. aug 2024

Ja stále hľadám nejakú pointu aká akože nastala chyba z tvojej strany? Veď si sa normálne pripojila na diaľnicu. To že nejaký magor na motorke sa potrebuje prevádzať je jeho problém. Nehodu by spôsobil on a myslím si že pre neho by bola určite smrteľná.

jazula
24. aug 2024

Skúsenosť je to nepríjemná, každý z nás má nejakú 🙂. Budeš v budúcnosti vnímavejšia na rýchlo idúce vozidlá. Aj keď opísaná situácia podľa mňa úplne chyba nebola, motorkár sa mohol dať aj skôr do ľavého pruhu, veď ťa videl.
Pri motorkároch som ja ale vždy extra opatrná, chcem len, nech sú čím ďalej odo mňa…zdajú sa mi veľmi zraniteľní. Si vždy hovorím, že sa niečo stane a mám ho na čelnom skle z vnútornej strany 🫣.

rado318
22. aug 2025

Žiadnu chybu si neurobila ,100 v pripajacom pruhu je 👍👍 bezpečná rýchlosť pre všetkých okolo teba. A to že dotyčný hneď na vyjazd odbočil vopred teba, svädči o tom že jemu spamätať sa treba , normalny ľudia tak neohrozuju druhych a ani seba. Normalny človek za tebou by odbočil a nie zľava ťa obehol a všetkych ohrozil. Auto je zbraň , a tak k nemu treba aj pristupovať, netreba sa ho báť, no fyziku treba rešpektovať. Prajem ti všetky bezpečné a pokojné kilometre.

Strana
z2