icon

Ako sa vyrovnať s nízkym IQ?

24. júl 2024

Ahojte žienky, je to pre chulostiva vec, preto to píšem takto. Mám veľmi nízke IQ a trápi ma to. Tam, kde je potrebná logika, logické myslenie, som stratená vždy. Chcela by som robiť jednu prácu (ktorú zvládne každý) avšak sú tam psychotesty a samozrejmosťou že by som ich nezvládla. Skúšala som si veľakrát robiť IQ testy a vždy mi vyšlo okolo 50. Je mi to ľúto a trápi ma to. Neviem ani čo od tohto očakávam, asi len vykecanie sa.

yoxinka
24. júl 2024

IQ 50 je hranica medzi imbecilitou a debilitou. S takým IQ by si ledva zvládla špeciálnu školu. Neviem, kde si prišla na tan výsledok, ale na 100% nemáš IQ 50. Inteligencia zahŕňa obrovské množstvo zložiek. To, že ti nejde logika, vôbec nič neznamená.

autor
24. júl 2024

Takže je možnosť psychotesty zvládnuť?
@oskvarka oni by to uhradili ale keďže som si istá že to nedám tak by som si to chcela asi sama zaradiť ak je to možné. Neviem dobre ako to funguje

autor
24. júl 2024

Zariadiť*

autor
24. júl 2024

@derdia ďakujem vám všetkým, cítim sa lepšie

mojemenonikto
24. júl 2024

Ak hovoríš, že ide o prácu, ktorú by zvládol ktokoľvek, tak nejde o IQ test, kde sa zisťujú predovšetkým matematické predpoklady, orientácia v 3D priestore a podobne. Firmy často používajú práve osobnostné testy, o ktorých som hovoril. Aj keď sa to volá test, nie je to niečo, čo sa dá nezvládnuť. V týchto testoch neexistuje zlá odpoveď, nemusíš sa obávať. Kľúčové je, ako som hovoril, daj sa do pohody a na odpovede v dotazníku odpovedaj čo najúprimnejšie a nerozmýšľať nad odpoveďou. Ak sa nevieš rozhodnúť, daj prvé, čo ti napadlo. Bude to v pohode, neboj 😉

kacena4
24. júl 2024

ahojko z odbornej stranky mat iq 50 znamena ze sa v apecialnej skole naucis ledva abecedy, citat pisat a zaklady vseobecneho rozhladu. s takymto iq mas narok na invalidny a opatrovatela ktory by sa o teba staral kedze ti robia problemzvladat bezne denne situacie ako planovanie nakupu, varenie, upratovanie... ak si si robila testy na internete tak su ti na 2 veci (na ho... a ho...) nemaju ziadnu objektivitu lebo sa zameriavaju na 1 oblast. ak si chces spravit iq smer psycholog hodnoty viacere oblasti nie len logiku ale aj adaptabilitu, verbalbe správanie.... co sa tyka psychotestov su uplne ine ako iq testy zameriavaju sa na ine oblasti a schopnosti cloveka. ak ti ich nespravi odbornik nemaju ziadnu vahu (napr. internet)

janage
24. júl 2024

Pozri kedy robí IQ testy Mensa v tvojom regióne. Meste. Robia každý rok. Stačí občiansky, pero a pár eur na poplatok.
Alebo chod do najbližšej poradne.
50 určite nemáš, to by si nebola schopná napísať súvislú vetu.
A tie testy cez net už nerob. Je to blud.

yoxinka
24. júl 2024

Ale akože čo nedáš??? Oni hľadajú génia??? Píšeš, že je to práca, ktorú zvládne hocikto a ty si hocikto, lebo IQ 50 je diagnóza, nemôžeš mať takú hodnotu.

autor
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
24. júl 2024

na vodica taxisluby urcite nebudu poziadavky mat iq einsteina... tam sa budu robit psychotesty z inych dovodov, a nie aby prisli na to, ze ti nejde matematika a cisla.
CHod a vyskusaj.

zuzana76
24. júl 2024

autorka IQ 50 nemozes mat, to by si sem nepisala, to je imbecilita, cize stredne tazka retardacia, takyto jedinci su takmer nevzelavatelní a urcite by si nevedela citat a pisat.

mimi3008
24. júl 2024

Urcite nemas IQ 50

veltraud
24. júl 2024

vies o tom, ze psychotesty nie su IQ testy, vsak ;) a URCITE nemas 50 IQ, to uz je velka mentalna zaostalost, niekde medzi debilitou a imbecilitou. a nie, s takymto IQ by si nebola schopna takto gramaticky pisat. Neboj sa. Drzim palce.

jana_eyre_2
24. júl 2024

Čítala si už o dyskalkulii? Tak tu napríklad ja určite mám.. z toho dôvodu som prestala vždy skúšať aj akékoľvek IQ testy kvôli týmto úlohám.. ja im jednoducho nerozumiem.. napriek tomu si absolútne nemyslím že mám nízke IQ.. IQ predsa nie je o matematike a už vôbec nie o IQ testoch na internete..

ivka225
24. júl 2024

Odhadujem, že ak ide o prácu vodiča taxi, tak test môže byť zameraný na orientáciu v mape, plánovanie optimálnej trasy, prípadne komunikáciu so zákazníkmi. Úplne bežné veci.

mikadooo
24. júl 2024

Naozaj to ani len neskúsiš? Len kvôli strachu? Podľa mňa všetko sa dá naučiť, aj psychotesty. Na tvojom mieste by som šla a budeš mať o skúsenosť viac... Nič viac, len zážitok, skúsenosť, vyskúšať. Nechceš sa tam ísť aspoň pozrieť, ako to tam vyzerá a tak? Ja by som šla, som prirodzene zvedavá. A keď nevyjde, tak nevyjde, budeš skúšať šťastie ďalej... Ale nefixuj sa hneď na to, že na to nemáš a ja neviem čo. No a čo. Ber to ako dobrodružstvo, zážitok. A popracuj na svojom sebavedomí, kukni na Instagram, jaké gumené kačice sú tam, ikvé tykve a sebavedomie, že my sa môžeme ísť zakopať rovno všetky jak sme tu. Tie by komisiu presvedčili, že kocka je guľatá a ešte by aj džob dostali.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
mira0611
24. júl 2024

To je hlupost, ze mas IQ50, vsak uz len tvoj pravopis. Urcite mas normalne IQ, mozno ze ti napr.matika tak dobre neide, ale napr.som si ista, ze v inom excelujes.
Ty mas moja nizke sebavedomie a nie IQ.

oskvarka
24. júl 2024

@mira0611 tak ak prepadla z matematiky tak asi logika bude narocnejsia ale tak ved nieje vsetko o logike,... na soferovanie musis mat skorej cit a tiez skusenosti v pouzivani cestnych pravidiel ako logiku... uplne ti na to postaci aj podpriemerne IQ okolo 95 ktore je uplne v pohode.. .. to ze jej skorej sebavedomie chyba si aj ja myslim

vladi4444
24. júl 2024

IQ testy sa skladajú z viacerých oblastí (pamäť, sluchová a zraková, postreh, všeobecné vedomosti, exekutiva, predstavivosť...)logické myslenie a aritmetika je len časť celkového obrazu IQ. Mne tiež nejde matematika a matematické predstavy, ale doháňam to v iných oblastiach. A ako ti dievčatá napísali - IQ pod 69 je mentálna retardácia.

dkethe
24. júl 2024

Nejako blbo si robis tie testy, lebo pod 80 uz su to formy retardacie. 😂

libusak
24. júl 2024

Matematika uci logike. Skus sudoku alebo obycajne rovnice. Nevravim, ze z teba bude Einstein ale urcite ti to aspon trosku pomoze. Urcite to neuskodi

mojemenonikto
24. júl 2024

Pozeral som na tie testy, áno budeš tam mať zopár aj takých matematických otázok. Ale aj keby si v nich nedopadla najlepšie, tak to neznamená, že by si celkovo mala byť nespôsobilá. Mnoho ľudí má tieto schopnosti nižšie, ale to neznamená, že by nič nevedeli. Ak si budeš môcť na teste vyberať poradie otázok, tak si najskôr urob tie nematematické a potom sa k nim vráť, aby ťa to nerozhodilo a aby si tam nestratila veľa času.

malapepka
24. júl 2024

Psychotesty, ktore si si robila, nemusia odrazat tvoje skutocne IQ.
Ja som VS vzdelana, z matiky som zmaturovala na 2 a sice netusim, ake je moje IQ, viem, ze logika u mna viazne. Ked som si kedysi robila tieto psychotesty, vzdy som prisla max. po 5 otazku, lebo bolo treba zapojit logiku. Neznasala som to.
A pritom postavim sama skrinku, v technike som zbehla, som zrucna... netusim, preco sa logika v tych testovych ulohach nevie zapojit 😁
Nesustred sa na vysku svojho IQ. Rob to, co robit chces, co ta bavi. Aspon chod a vyskusaj tu pracu. Nevzdavaj to popredu.
Paci sa mi priklad, pribeh o tom cmeliakovi - vypocitali, ze cmeliak vzhladom na velkost svojho tela a male kridla by nikdy nemal vediet letiet. Nastastie cmeliak tu studiu necital a lieta si spokojne po svete.

mojemenonikto
24. júl 2024

@malapepka Pripomenula si mi inú peknú vetu 😁 Nikdy nehovor, že sa niečo nedá, lebo príde niekto, kto nevie, že sa to nedá a urobí to 😁

lilitela
24. júl 2024

Ked mas slabe logicke myslenie, tak take testy z internetu ti budu asi vychadzat slabsie, lebo tie su casto zalozene prave na logickych ulohach. Ale testy u psychologov su trocha ine, resp. nachadzaju sa tam aj logicke ulohy, ale potom aj ulohy pre priestorove vnimanie, orientaciuu, jazykove chapanie, a mnozstvo inych ktore az tak logiku nevyuzivaju. Takze predpokladam, ze tam ti vyjde objektivnejsi vysledok IQ. A teraz je otazka, ake testy treba na tu pracu - ci tie od psychologicky ( a tej teda rovno povedz, aky mas problem), alebo ti budu oni davat nejake vybrane testy.

30katrusa40
24. júl 2024

Ak chceš vedieť aké máš IQ choď na oficiálne testy. Kadejaké na nete nemusia byť presne.

lakebabe
24. júl 2024

Mojej najlepšej kamarátke celý život vychádzajú IQ testy katastrofalne. Je pravda , že logika u nej veľmi nejde a horsie si pamata aj v skole sa jej zle učilo , ale v iných veciach strčí do vačku kadekoho s VS koho poznám. Jej robil IQ testy aj oficiálne psychológ, bola na vyšetrení aj u psychiatra, keď som citala ten posudok, myslela som , že pisu o nejakom asocialovi z ulice.
Keby si ju stretla naživo je to jedna extrémne pekná žena, s takým šarmom a ústnym prejavom , že by si v živote nič také nepovedala.
Dokonca aj v práci ju to brzdilo, lebo si myslela, že ju nikto nevezme, keď jej to ide trosku pomalšie, ale nakoniec sa uchytila v malej firme, kde sa síce dlhšie zaucala, ale už tam je cez 10 rokov a zarobi super. Ma aj vyššiu sebadôveru vďaka tomu, takže hlavu hore, prejav máš písomný ukážkový.
Nie vždy je všetko také zlé ako vyzerá.

madielilly
24. júl 2024

A neskúšala si zistiť ci nemáš náhodou len diskalkúliu?Netestuj sa testami na nete typu "odpovedze na tychto 10 otazok a mi vám vyrátame vaše IQ."Zaplat si kvalitne MENSA testy ak chces mat nejaku istou

lneviemmeno
24. júl 2024

Prosím ťa, tiež mám to čo ty, neovládam matematiku (iba základnú), nikdy mi nešli tie logické úlohy, proste nedokážem logicky myslieť. Ale vynikám v jazykoch a iných veciach. A psychotesty som zvládla bez problémov na prvú šupu.