icon

Ako sa vyrovnať s odcudzením v modernom svete?

31. aug 2024

Žiť medzi ľuďmi,ktorí neodzdravia,riešia cudzie životy,povrchne posudzujú a odsudzuju.Je mi to cudzie.Len taký vylev.

derdia
1. sep 2024

Ahoj, zavolaj k Bohu, on ti to pomôže prezit... Aj mne sa ťažko žilo, a miestami aj žije. Je mi tiež smutno, z toho všetkého... Ale jedine Ježiš, mi vie dat silu a pomoct to tu zvladat... Aby som prežila.

derdia
1. sep 2024

@reanda ona napisala vlastne pocity...zo správania s ktorým sa stretáva... A to co jej spôsobuje.
Neodsudzuje....

autor
1. sep 2024

@derdia Ďakujem Áno,viem.K Bohu v prvom rade.😊

sisaka
1. sep 2024

@reanda som si 2x musela prečítať, či to nemyslíš ironicky. Vážne? Obyčajná slušnosť je pre teba priveľa? Žeby generácia detí, čo im bolo vtĺkané, že nič nemusia?
Že vám to nie je trápne chodiť ako také teľce, čo ani nezabučia, fakt strašná námaha hubu otvoriť… To je fakt minimum ľudskosti a slušnosti, že sa pozdravím, usmejem na druhého človeka.

minenkak
1. sep 2024

Ľudia vás vážne trápia ľudia ktorí nič neznamenajú vo vašich životoch,len ich stretnete.Aj ty iný majú svoje starostí a možno ich len bolí hlava a nemajú chuť sa pozdraviť,alebo im niekto zomrel a nemajú chuť sa pozdraviť a možno ste im tak nesympatický a nemajú chuť sa pozdraviť

reanda
1. sep 2024

@sisaka pre mna ludskost znamena nieco ine, ako ze si o cloveku, co ma nepozdravi, pomyslim, ze je tela, co ani nevie zabucat 😉

egonsk
1. sep 2024

@sisaka v azii ta pozdravi aj cudzi clovek, ked sa na ulici nanho pozries. U nas ked ta nahodou pozdravi aspon barman, mozes snad otvarat sampanske.... ano, tato generacia nepozna slusnost. Aj moja ex vstiepila detom do hlavy, ze ked mam ja, alebo babka sviatok, mame sa my ozvat im, aby nam zagratulovali. Tato doba je uz cela na hlavu ...

sickynickyobsadene
1. sep 2024

Autorka hmmm...no ja sa nezdravim a ignorujem ľudí ktorí viem , ze ma ohovaraju a robia zle akýmkoľvek spôsobom (povedala by som bez príčiny, zrejme závisť, alebo aby mali o com kecať keď stále vykecavaju..) tak co si o mne myslíš? Ja neohovorím,len keď na obranu ale vytiahnem fakty, nie bludy ako druhý.

jana0412
1. sep 2024

@oliolijanka tú malú učí niekto iný základné pravidlá slušného správania. Mne vždy mama ako malej hovorila, že za pozdrav sa neplatí. Ja si tiež všímam, keď niekoho pozdravím či odzdravi. Ale v dnešnej dobe už slušnosť nie je v móde.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
jana0412
1. sep 2024

@egonsk raz sa budú takto správať Vaše deti aj k Vašej ex. Len nech ešte chvíľu počká. A ešte sa môže dožiť toho, že ju šupnu do DSS a prídu, keď bude mať dôchodok. Každé mu sa raz všetko vráti.

oliolijanka
1. sep 2024

@minenkak Nas, teda aspon mna, netrapi, ze sa mi cudzi clovek nepozdravil.
To sa kazdy musi sam rozhodnut, ako sa bude reprezentovat.
Nie je povinnost zdravit a nie je povinnost cistit si zuby.
Ak niekto pride do prace so zhnitymi zubami, netrapi ma to. Ak by zmrzlinarka mala zhnite zuby, zmrzlinu si u nej nekupim. Tak isto by som si u nej zmrzlinu nekupila, keby neodzdravila alebo nepozdravila. Netrapi ma to, ale budem sa takym ludom vyhybat.

Ani sprchovat sa nikto nemusi. Aj derave topanky sa mozu nosit, kym drzia pokope.
Su pravidla, ktore normalny clovek dodrzuje. Pozdravit/odzdravit je uplny zaklad. Pokazeny chrup moze mat clovek aj kvoli zdravotnym dovodom. Aj smrdiet moze clovek, lebo nestihol sprchu. Mozno ma niekto derave topanky, lebo nema peniaze na nove.
Ale na nepozdravenie nie je ziadna vyhovorka. Nic to nestoji, prejavit uctu inemu cloveku.

minenkak
1. sep 2024

@oliolijanka pochopím,že vám vadí,že vás niekto v práci neodzdravi,ale na ulici cudzí človek?Ja osobne mám dobrú náladu stále,hlava má boli málo kedy, tak sa zdravím a usmievam na okolo a áno veľa ľudí sa neodzdravi,ale ja neviem aký mali deň a ako im je,možno ani netušia,že som okolo prešla a pozdravila ich a možno som im len neskutočne nesympaticka

oliolijanka
1. sep 2024

@minenkak Nie, nejde o ulicu vseobecne.
Napriklad na rusnych uliciach velkomiest sa ludia zdravia, iba ked sa poznaju.
V mensich mestach sa zdravi pomenej.
Ale v dedine by sa uz patrilo pozdravit, aj ked v nej clovek nebyva.
Mamu spoluziacky mojej dcery by som pozdravila hocikde na svete.
Aj mojich pacientov, po novom klientov, by som pozdravila aj pred mojou ambulanciou, nie len v nej.
V soferovani plati pravidlo, ked si nie si ista, tak neodbocuj, nevstupuj na vozovku.
V zdraveni je to pravidlo opacne. Ak si nie si ista, ci sa v danej situacii pozdravit, tak radsej pozdrav, z nikoho neubudne.

minenkak
1. sep 2024

@oliolijanka veď a ja chcem poukázať na to,že ten človek fakt nemusí tušiť,že sa mu niekto pozdravil a možno sa naozaj nechcel pozdraviť a je to jeho vec a riešiť to je fakt zbytočne lebo ten človek ak je cudzí,tak ako ovplyvní môj život,tak sa nepozdravil,ďalších päť sa pozdravi.Nie každý chce byť v akom kolvek kontakte s cudzími ľuďmi

oliolijanka
1. sep 2024

@minenkak Ved nic sa nedeje, kazdy moze ako chce.
Mozem si aj viackrat hlasno prdnut k kupe vo vlaku. Ked mi nikto nepovedal, ze sa to nema a ked sama nemam na to kapacitu postrehnut, ze ini to nerobia.
Kazdy ako chce🙂

minenkak
1. sep 2024

@oliolijanka zbytočne z toho robíš niečo veľké , sňať tu píšeme o normalnych ľuďoch a píšeme o zdravému nie prdeni ,už zas netreba prekrucovat

minenkak
1. sep 2024

@minenkak zdraveni

oliolijanka
1. sep 2024

@minenkak Praveze, ak mama spoluziacky mojej dcery neodzdravi, hoci som sa jej dvakrat pozdravila a ani nepozdravi, ked sme pol kilometra spolu kracali, to nie je normalne.
Ani ked do 9 bytoveho domu vojde chlap a caka so mnou na vytah, vojde do vytahu, vyjde z neho a znova nepozdravi, to tiez nie je normalne. Je to chore, nepekne, hlupe, jednoduche, ak pouzijeme slovenske pomenovanie, alebo primitivne po cudzom.

minenkak
1. sep 2024

@oliolijanka úplne prekrucas,tak asi mama spolužiačky,keď s tebou ide tak sa normálne pozdraví,už zas zvelicujes a že sa ti občas niekto nepozdravil no čo už nie každý má dobrý deň a asi si fakt není príjemná a si nesympaticka,ja napríklad s takým človekom ani nenastúpim do výťahu

mircalla
1. sep 2024

@autor Inak bez urazky, ale nejaka diskusia ci otazka by mala tiez zacat aspon s ahojte, ty sama ani bu ani mu, ziadny pozdrav ani oslovenie

wolf_
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
1. sep 2024

Časom človek dospeje k tomu, že nie je pravdivý výrok "správaj sa tak, ako chces aby sa správali k tebe" ale skôr výrok "nikdy neocakavaj že sa druhí ľudia budú správať podľa toho ako si ty predstavuješ, len ži tak, aby si bola so sebou spokojná".. dobrú noc😌

minenkak
1. sep 2024

@wolf_ no presne nie každému je príjemné keď ho zdravia cudzí ľudia

wolf_
Autor odpoveď zmazal
minenkak
1. sep 2024

@wolf_ ja mám muža taká otvorená duša a on nechápe,že niekomu to môže byť obťažujúce 😀,občas mu normálne zakáže zdraviť

wolf_
Autor odpoveď zmazal
trisha_r
1. sep 2024

V pohode, ja neznášam skoro všetkých ľudí čo poznám 😂 alebo nie že neznášam , len sú mi ľahostajní

oliolijanka
2. sep 2024

@minenkak Zdravenim sa neprejavuje sympatia. Je to prejav ucty a dobrych umyslov. Podla wikipedie aj prejav priatelstva, ale sa tym samozrejme nemysli, ze vsetci, ktorych pozdravim, su moji kamarati.

@wolf_
@minenkak
To, ze vas obtazuje, ze sa vam druhy clovek pozdravi, je minimalne na psychologa. Uz pozdrav vo vas vyvola hnev alebo iny negativny vzruch.

Presne o tom je vyrok, ze kazdy musi zacat od seba. Obavate sa vojny, kritizujete politikov, chodite na protesty za slusne Slovensko... a potom nie len ze nepozdravite, ale dokonca vas obtazuje, ze ini pozdravia vas. Partnerom zakazujete ludi zdravit a deti zdravit neucite. Stale je vas viac a citite sa byt v prave. Kam to asi povedie, ked sa vsetci rozhodnu takto zit. Ked vsetkych vyrusi pritomnost/blizkost/kontakt ineho cloveka.

Pekny den👋🙂

minenkak
2. sep 2024

@oliolijanka ty si chorá?kde ja čo o politikoch a protestoch píšem alebo kde mňa obťažuje,že má niekto zdraví,píšem o ľuďoch ,že sú takí ktorí to nezvládajú dobre a o akých deťoch točiš,kto tu píše,že deti neucime zdraviť.A ty sa prečo cítiš v práve mňa takto hodnotiť