icon

Ako sa vysporiadať s večne sťažujúcou sa pani?

30. júl 2025

Ešte za slobodna som bývala v byte v meste so sestrou, vedla bývala pani po tridsiatke s deťmi , rozvedená a furt jej všetko vadilo, nie len ja aj ďalší susedia. Nie len klasické hluky a pachy ale kto kedy chodí domov, kde zaparkuje, ako často má návštevu, aké domáce zvieratá má. Nikto tam vtedy nemal psa, sestra mala papagaja, jedny mali morské prasiatko, iný zajačika, jedna pani mačku. Priznám sa bolo mu úľavou odšťahovať sa.
S manželom sme kúpili dom na dedine, tichá kludná lokalita. Táto pani sa po rokoch prisťahovala za nami, k rozvedenému susedovi. Deti majú obaja dospelé, asi sa nudí. Začala šprtať do všetkých a vsetkého. Chce upútať pozornosť. Našla si aj platformu založila na istá a fcb stránku kde dáva všetky svoje kraviny. Točí videjká, všetko fotí. Ozaj jej vadí je každý a všetko ak niekto vyrúbal strom tak hneď dáva podnety či mal povolenie, ak nevyrúbal polovyschnutý strom, prečo nevyrúbal (mali sme povolenie len bolo treba vyrúbať mimo vegetačného obdobia) vadí jej keď človek kosí aj keď nekosí. Potom jej vadia aj splašky, musela som brať na úrad faktúry za vývoz, aj tam sú z nej na prášky, starostka tu je taká kludná staršia pani, ale .pani večnou sťažovateľkou sa nedá. Mám kamarátku ktorá pracuje pre regionálne médiách aj ich tam otravuje žabomišimi vojnami,. Na bytovom družstve boli radi že sa jej zbavili. Som z nej už na prášky

Strana
z2
gribka1
30. júl 2025

A čo to má s tebou? Útočí na teba, alebo len tak všeobecne je taká?

marsmykkok
30. júl 2025

A? Však treba dodržiavať zákony, teda ak chceš strom vyrúbať alebo niečo postaviť vybaviť si potvrdenie, žumpu vyberať a môžeš kľudne žiť a mať tú pani na háku... Nemôže ti nič.

autor
30. júl 2025
@gribka1

A čo to má s tebou? Útočí na teba, alebo len tak všeobecne je taká?

@gribka1 veď som písala mali sme starý chorý skoro vyschnútý strom , chceli sme vyrúbať ale v rozhodnutí z úradu bolo že sa môže rúbať iba mimo vegetačného obdobia drbala nás pravidelne aký je ten dom nebezpečný až kým muž ten strom nevyrúbal. Sebe nás čo ako blízko je posadené pri ich plote, pričom tie stromy tam sadil prvý.majiteľ. Sebe nás za splašky, pričom všetko máme legálne.Musela som si vypýtať spätne faktúry. Na altánok a garáž sme mali povolenie. Vadí jej náš pes, pričom on je taký salámista starý. Vadí jej kedy kosíme kedy pílime kedy grilujeme. Jej správanie.je obťažujúce

autor
30. júl 2025
@marsmykkok

A? Však treba dodržiavať zákony, teda ak chceš strom vyrúbať alebo niečo postaviť vybaviť si potvrdenie, žumpu vyberať a môžeš kľudne žiť a mať tú pani na háku... Nemôže ti nič.

@marsmykkok . veď píšem že sme mali povolenie len bolo treba počkať konec vegetačného obdobia nemohli sme vyrúbať v máji , čo je na Tom nepochopiteľné?

gribka1
30. júl 2025
@anonym_autor

@gribka1 veď som písala mali sme starý chorý skoro vyschnútý strom , chceli sme vyrúbať ale v rozhodnutí z úradu bolo že sa môže rúbať iba mimo vegetačného obdobia drbala nás pravidelne aký je ten dom nebezpečný až kým muž ten strom nevyrúbal. Sebe nás čo ako blízko je posadené pri ich plote, pričom tie stromy tam sadil prvý.majiteľ. Sebe nás za splašky, pričom všetko máme legálne.Musela som si vypýtať spätne faktúry. Na altánok a garáž sme mali povolenie. Vadí jej náš pes, pričom on je taký salámista starý. Vadí jej kedy kosíme kedy pílime kedy grilujeme. Jej správanie.je obťažujúce

@anonym_autor Veď ju ignoruj, všetko máte legálne, tak čo. Jedine, že sa pozri na ňu ty a údaj ju, sťažuj sa. Toto je riziko vždy, že sa niekto taký nájde.

autor
30. júl 2025
@marsmykkok

@marsmykkok rozširuje svoje bludy medzi.ludmi, dáva svoje bludy na sociálne , píše.sťažnosti na.úrady a potom nás predvolavajú samozrejme bezpredmetné. Najnovšie jej vadí že muž chodí domov z roboty o 22:30 a tým podľa nej ruší nočný klud

lindous
30. júl 2025

Skúšali ste sa s ňou porozprávať? Slušne, ale asertívne, že keď bude mať nejaký problém, nech sa príde najskôr spýtať, že radi jej to vysvetlíte a nemusí všetko vešať hneď na FB či vás preháňať po úradoch... najlepšie v susedovej prítomnosti, s ktorým ste pred tým mali predpokladám dobré vzťahy... ale vo všeobecnosti veľmi ťažko s tým niečo spraviť, človeka nezmeníš, keď je taká

gribka1
30. júl 2025
@anonym_autor

@marsmykkok rozširuje svoje bludy medzi.ludmi, dáva svoje bludy na sociálne , píše.sťažnosti na.úrady a potom nás predvolavajú samozrejme bezpredmetné. Najnovšie jej vadí že muž chodí domov z roboty o 22:30 a tým podľa nej ruší nočný klud

@anonym_autor Toľko srandy s ňou, veď je na smiech. Ignorovať, brať ju ako chorú osobu, alebo odsťahovať sa alebo ju zakopať. A tak ako vravím, udávať ju.

marsmykkok
30. júl 2025

Proste majte ju u riti, ak sa bude sťažovať na psa, grilovanie a podobne treba ju ignorovať alebo poslať do teplých krajín. Pokým dodržujete zákony môže sa sťažovať aj na lampáreň. Nedajte si pokaziť život takou existenciou. Robí to pre to, že je nešťastná a iným závidí, že si život užívajú.

anonym_0bccd0
30. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No ďakujem pekne za taku kravu susedu, to je fakt na maslu keď za každú prkotinu musí človek behat na úrad vysvetľovať- strata času, zbytočne nervy, ešte si prosikat faktúry z firiem aby ste vydikladovali že ste legálne zlikvidovali žumpu, to je fakt obtazujuce. Na úrade jej majú dost, nevedia vam poradit nieco na ňu oni? Alebo nastaviť zrkadlo, začať dr*ať ju rovnako ako to robí ona. Ale teda uznávam že na to by som nemala zbytočnú energiu ani žalúdok.

kulumulu123
30. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ved keď máš všetko ôk a 0ani stále hľadá konflikt tak ju ty, alebo muž územnite nech dá pokoj...
Inak bez divákov niet divadla takže asi niečo na tom bude skus sa podľa toho zariadit

autor
30. júl 2025
@marsmykkok

Proste majte ju u riti, ak sa bude sťažovať na psa, grilovanie a podobne treba ju ignorovať alebo poslať do teplých krajín. Pokým dodržujete zákony môže sa sťažovať aj na lampáreň. Nedajte si pokaziť život takou existenciou. Robí to pre to, že je nešťastná a iným závidí, že si život užívajú.

@marsmykkok zrejme na teba nedávajú sťažnosti každý boží týždeň, nedostávaš do schránky.pravidelne jej bludy , netreba si hladať desať rokov spätne povolenia a ohlásenia , na dvore sa.už nedá kvôli nej grilovať

autor
30. júl 2025
@kulumulu123

@anonym_autor ved keď máš všetko ôk a 0ani stále hľadá konflikt tak ju ty, alebo muž územnite nech dá pokoj...
Inak bez divákov niet divadla takže asi niečo na tom bude skus sa podľa toho zariadit

@kulumulu123 na krik odpovadá krikom to e.vlani skúšali. Dostala.stavebné povolenie,.dostala faktúry na stlašky, dostala povolenie na výrub, odhlášku na drobnú stavbu atď
Čo by si robila keď začnete grilivať a jej sa v tej chvíli večer o siedmej záračí napr.. vyprášiť koberec? A všetko letí vám do jedla

bosorkabb
30. júl 2025

Vysoký betónový plot a jasne a dosť nahlas ju poslať do prdele.

anonym_8bae0c
30. júl 2025

Ja by som asi skusila najpr po dobrom...podala jej z grilovacky cez plot odniesla kolac, pozvala na kavu a snazila sa zistit jej motivaciu. Ak by nezabralo tak len vysoky mur a ignorovat.

autor
30. júl 2025
@bosorkabb

Vysoký betónový plot a jasne a dosť nahlas ju poslať do prdele.

@bosorkabb nepomohlo ,.na plot treba tiež povolenie aj nemalé peniaze a to by musela firma vstúpiť na ich pozemok. Kmotra nemá zateplené 10m2 na dome lebo sused tam nepustí firmu

kalma
30. júl 2025

V prvom rade by som to skusila s kludom sa s nou porozpravat. Co ale asi u vas nefunguje. V tomto pripade by som ju kvalitne poslala tam odkial vysla. A zacala by som ja na nu podavat staznosti. Obtazovanie, ohovaranie a tak. Ake pozicaj take vrat.

ukgirls
30. júl 2025

ak je to obtazujuce a naozaj tak inrenzivne a skusila si aj jej partnera poziadat o dohovor s nou a nepomohlo-sud a zazalovat ju za obtazovanie ... popripade tej znamej dat podnet aby napisala clanok o nej -nemenovat len napisat ako je toi obtazujuce a aj miestami pritizakonne .napisat to tak aby sa tam nasla idealne aj skusenosti susedov etc

autor
30. júl 2025
@kalma

V prvom rade by som to skusila s kludom sa s nou porozpravat. Co ale asi u vas nefunguje. V tomto pripade by som ju kvalitne poslala tam odkial vysla. A zacala by som ja na nu podavat staznosti. Obtazovanie, ohovaranie a tak. Ake pozicaj take vrat.

@kalma veď tým sme začali , ale iba mlela všetky tie bludy, potom sme sa.snažili.ignorovať čo ju ešte viac štvalo a pridala na.grádi. Na jeseň potom švagrovi a.muzom Duplo nervov a.poslali ju do teplých krajín Vlani nám poslala dopis že si máme dať odmontovať klímu ,lebo nám hlasno hučí a ona nemôže spať pri otvorenom okne. Vadilo jej aj to kam kvapka voda z klimy do akej nádoby nachytavam dazdovú vodu a pod

eviq
30. júl 2025

@anonym_autor daj link na FB , len tak pre zaujímavosť, popozerame 🙂

autor
30. júl 2025

Posiela dopísi doporučené u nás je pošta od 8:30 do druhej čiže nemám šancu ju vybrať ani ráno a poobede, človek sa kvôli vadnej susede musí vypýtať z práce

nin12345
30. júl 2025

@anonym_autor ja by som poznámky tej pani asi začala úplne ignorovať. Nech si to rieši na príslušných úradoch ak má problém. Na istú dobu sa jej útoky asi zhoršia ale ju to prestane baviť keď jej nebudete vôbec odpovedať

bosorkabb
30. júl 2025

Plot si vieš postaviť na vlastnom pozemku a povolenie nie je nič hrozné. Za ten pokoj to stojí.

madeincssr
30. júl 2025

Mozno by sa zlakla, ak by ste si ju pri vsetkych jej extempore zacali pokojne, bez polemizovania s nou, natacat na videjka (ze len vyhotovujete dokazovy material pre organy cinne v trestnom konani (obtazovanie, vyhrazanie...)) Na jej dopisy by bolo idealne sformulovat pravnicky znejuce fundovane odpovede (s uvedenim paragrafov z OZ) zaslane jej tiez formou doporucenych listov (nemate niekoho v rodine/znameho pravnika?)

kalma
30. júl 2025
@anonym_autor

@kalma veď tým sme začali , ale iba mlela všetky tie bludy, potom sme sa.snažili.ignorovať čo ju ešte viac štvalo a pridala na.grádi. Na jeseň potom švagrovi a.muzom Duplo nervov a.poslali ju do teplých krajín Vlani nám poslala dopis že si máme dať odmontovať klímu ,lebo nám hlasno hučí a ona nemôže spať pri otvorenom okne. Vadilo jej aj to kam kvapka voda z klimy do akej nádoby nachytavam dazdovú vodu a pod

@anonym_autor ja nerada taketo pisem ale treba jej zakazdym dobre vynadat. A uplne kludne by som na nu podala staznost za obtazovanie. A ked chce od vas nejake potvrdenia nech si ich sama zisti na uradoch. Ja sa teraz musim zasmiat lebo ked si predstavim mojho muza tak ten by jej uz vlasy vytrhal.
Kolko ma suseda rokov?

deti95060810
30. júl 2025

mňa si pobavila že manž. chodí z práce večer a podľa pani je to rušenie nočného kľudu... 😀😀
by som ju poslala do čerta aj s jej výmyslami. Vášmu susedovi to nevadia takéto jej blbosti čo vymýšľa?

deti95060810
30. júl 2025
@kalma

@anonym_autor ja nerada taketo pisem ale treba jej zakazdym dobre vynadat. A uplne kludne by som na nu podala staznost za obtazovanie. A ked chce od vas nejake potvrdenia nech si ich sama zisti na uradoch. Ja sa teraz musim zasmiat lebo ked si predstavim mojho muza tak ten by jej uz vlasy vytrhal.
Kolko ma suseda rokov?

@kalma možno dôchodkyňa. ale asi nepríčetná. 😉

anonym_92f007
30. júl 2025

A čo čakáš od nás? Podľa tvojho štýlu písania, gramatiky a odpovedí budeš taká jednoduchšia.

autor
30. júl 2025
@deti95060810

mňa si pobavila že manž. chodí z práce večer a podľa pani je to rušenie nočného kľudu... 😀😀
by som ju poslala do čerta aj s jej výmyslami. Vášmu susedovi to nevadia takéto jej blbosti čo vymýšľa?

@deti95060810 super že sa bavíš ale nám to nepomôže

anonym_17e055
30. júl 2025

nepomôžete si, sú takíto ľudia, robila som pre jedno SVB a tam bola pani, ktorá toto roky robila, znepríjemňovala život všetkým naokolo, stále podávala podnety a sťažnosti, aj na chudáka údržbára, na predsedu, na susedov, na účtovníčku po každom vyúčtovaní, na ŠOIku, nepomohlo nič a keď jej človek odpovedal to bola len voda na jej mlyn a stupňovala to - ja si myslím, že to je nejaký psychiatrická diagnóza
moja dobrá rada - nikdy neodpovedaj ani nereaguj hneď, daj si na celú lehotu, ktorú ti dajú, pri listoch kľudne 30 dní, neskáč hne´d ako ona zapíska lebo to ju len povzbudí

Strana
z2