icon

Ako sa za mesiac naučím behať?

16. aug 2023

Ahojte. Mam veľké trápenie. Mala som skusky kde bola aj 12 minutovka. Nedala som ani jeden bod. Odbehla/dokráčala som ledva 1km. Pichalo ma v boku palilo v hrdle sliny.. opravné mam o mesiac. Keď to nedám budem fakt dosť zničená. Prosim, ako za mesiac sa naučiť behať a odbehnúť 3km za 12 minút? Mam chodiť behať každý deň za mesiac alebo je to moc? Čo mam robiť help ženy😢

Strana
z2
nwnw
16. aug 2023

Normalne 2x denne chod hodinu behat a snazsa co nqjviac bezat a striedat s chodzou. Postupne skracovat useky chodzove a medzi to ti nezaskodi cvicenie.
To si nevedela ze mas kondicne skusky alebo si sa na to vyprdla? 🙈

mamamasama
16. aug 2023
mamamasama
16. aug 2023

Prestante jej tu prosim radit, ze ma behat kazdy den. To je blbost ako mraky. Akurat si sposobi nejake zranenie z pretazenia.

kiwi3
16. aug 2023

to kde vas trapia takymito skuskami? behat mas len tak, aby si sa pri tom "este dokazala s niekym rozpravat". proste pomaly z nohy na nohu, potom sa ani nestane, ze ta zachvilu picha v boku, nevladzes a uz musis len chodzou. viac/ rychlejsie zvlada len naozaj trenovany clovek...

autor
16. aug 2023

@nwnw zameriavala som sa na viaceré disciplíny ktoré boli silové. Nemala som dostatočný čas sa venovať všetkým naraz a tým pádom som pohorela práve na behu

autor
16. aug 2023

@mamamasama ďakujem. Budem sa snažiť obden keď vravíte že to je lepšie. Keby mam nejake zranenie to by asi bol koniec

autor
16. aug 2023

@kiwi3 nechcem tu písať presne, nech zasa sa nenájdu múdry ktorý vedia všetko lepšie jak hocikto iný a len ma tu budú spochybňovať. Ide o prácu v štátnej sfére.

mamamasama
16. aug 2023

@autorka radšej behávať 2-3 krát do tyzdna, aby svaly regenerovali. Pomaly, dlhsie trasy. Raz z toho zaradit intervaly. Za mesiac z toho zazrak nebude, ale nejake zlepsenie rozhodne ano. Pozor na obuv. V com behavas?

nelca0510
16. aug 2023

Namiesto písania si doobeda na MK ísť von behať. Vyskúšaj,čo telo dá a postupne pridávať. Škoda,že si sa dostatočne nepripravovala aj na prvý termin skúšky.

adrianka2606
16. aug 2023

@kiwi3 Mozno policajna skola, tam sa robia fyzicke testy alebo vojenska skola

sense
16. aug 2023

@mamamasama presne behať každý deň je hlúposť,.... To môže akurat niekto rokmi trenovany a aj to nie je zdravé.... A nie človek ktorý po km nevládze...

autor
16. aug 2023

@nelca0510 Ako vies čo som dnes robila? Či som nešla behať alebo cvičiť? Načo take komentáre?

kukuk29
16. aug 2023

skus si pozriet aplikacie how to run 5 km...alebo 3 km ..je to super ...bude ti to odratavat rychlu chodzu par minut a potom.zase beh..ja som sa podla toho naucila par rokov spat..Budes to stried najprv dlhsie chodzu,chvilku beh a ku koncu to uz odbehnes v pohode. A to ti pise osoba co si myslela ze nezabehne 300m a nakoniec som davala v pohode 6 km. drzim palce das to 💪💪💪

autor
16. aug 2023

@kukuk29 veľmi pekne ďakujem 💓 snáď sa do toho dostanem. Budem sa veľmi snažiť

nafka0483
16. aug 2023

Dookola tu odpisujes na laicke rady pritom mas trenerku! Uz davno si mala napisat ze si jej volala a urobi ti na mesiac kondicny plan.
No ale dobre 🤷‍♀️

autor
16. aug 2023

@nafka0483 na čo je potom fórum?😃 S trénerkou som dnes bola a nastavili sme či najblizsi mesiac. To je jedna vec, druha vec je že keď nemáš čo povedať radšej ostan ticho.

nafka0483
16. aug 2023

Ja ti praveze hovorim k veci.
Ked mas plan od trenerky tak su ti ostatne rady na nic, lebo jednak ti mozu len zbytocne ublizit a tie dobre ti vobec nemusia sadnut. Najlepsie ta pozna trenerka.

Do buducna ti odporucam povedat jej hned na zaciatku semestra z coho vsetkeho budes mat skusky aby ti vedela skladat treningy presne podla toho. A nebudes mat na skuskach problem.

thunderdome
6. dec 2024

Povinne beh nemajú len vojačky a policajtky kde by sa trápila aj v práci. Ale to treba aj na vysokú školu na odbor trénerstva ale v robote sa už netrápia lebo trénerky len gibicujú. Aj fyzioterapeutky či záchranárky musia dávat ako skúšky beh, plávanie atď. Ale počas služby ten beh nikdy nevyužijú. Maximálne to plávanie že záchrana topiaceho.
Takže sú odbory kde si to natrénuju na prijímačky a potom to už v živote nebudú potrebovať.

luciamichael
17. júl 2025
@gaborka28

môj manžel začínal tak, že išiel zabehnúť napr len pol kilometra, viac nevládal. o dva-tri dni si pridal ďalšie metre. prvé dva týždne neriešil vôbec časy, chcel len, len aby sa dostal na požadovaný počet kilometrov. fakt asi behom dvoch týždňov - ale nechodil behať denne - zabehol 5 km, ktoré boli jeho métou. síce najskôr za 45 minút či koľko, ale postupne sa zlepšoval. a to naozaj na začiatku ledva zabehol pol kilometra, úplne bez kondičky, sedavé zamestnanie, všade autom.

no a potom začal pracovať na čase. myslím, že 3 km za 12 min je dosť, ak máš na to len mesiac, ale na kondičke vieš popracovať určite tak, že zabehneš tých 12 min a 2 km.

@gaborka28 a daval si aj 10sec pauzy na udychanie?

ankare
17. júl 2025
@anonym_autor

@kiwi3 nechcem tu písať presne, nech zasa sa nenájdu múdry ktorý vedia všetko lepšie jak hocikto iný a len ma tu budú spochybňovať. Ide o prácu v štátnej sfére.

@anonym_autor Budeš robiť skúšky aj z pravopisu?

Strana
z2