icon

Ako sa zbaviť kuny a vyriešiť hluk na povale?

25. nov 2023

ahojte, uz som tu raz pisal no skusim zas. uz dlhsie mam problem s hlukom z povaly.. myslim si, ze to je kuna.. je mozne aby to bola kuna? ak nie tak co? bol som to tam uz dvakrat skontrolovat a nic.. hluk uz nie je intenzivny len vecer ale aj pocas bieleho dna.. co by ste na mojom mieste robili? ako sa jej pripadne inej zvery zbavit?

h2
•
25. nov 2023

My sme mali kunu na povale, viem na 100%, že to bola kuna, lebo som ju videla na vlastné oči. Muž bol kúpiť 2 pasce na kuny, niekde čítal, že nesmú byť cítiť po ľuďoch, tak ich vyumýval a potom chytal len v rukaviciach. Nastražil ich na povalu, ale kým sa kuna stihla chytiť, vystriehol si ju susedov kocúr, taký miestny veľký šéf, bola bitka a kunu vyhnal. Môj muž potom objavil dieru, ktorú si tam vyhrýzla (ináč, prekvapivo malú) a zablendoval ju, odvtedy je pokoj. Rieš to čím skôr, kuna vie urobiť veľkú škodu, vyhryzie izoláciu atď.

deti95060810
•
25. nov 2023

mm kupoval min. týždeň plašičku .... uvidíme či ešte bude robiť zle na povale.

stellarphoenix
•
Odpoveď bola odstránená
•
nin12345
•
25. nov 2023

My mame kunu doma u rodicov dlhe roky... asi je tam uz aj tretia generacia tych kun🤣 zial my sme ju za tie roky nedokazali vyhnat nicim a to sme skusali uz ine extremy.. u susedov detto

scorpionflower1
•
25. nov 2023

my sme boli v lete na vylete v Stiavnickych vrchoch, ubytovali sme sa v pôvodnom banickom domceku v lese nad dedinou a v noci, ja mestske dieta, som skoro dostala infarkt 😀 o 1.00 ma zobudili velmi intenzivne zvuky z povaly, nejaky zivocich si tam veselo cupotal, a este bolo pocut aj ako si taha so sebou nieco, co si ulovil na večeru. Na druhy den sme uz odchadzali, tak sme len majitelovi dali vediet a on, ze o tom zvieratku vie, ale ze si myslel, ze ho vyhnal a uz sa nevrati, nam zabudol povedat. No moc ho nevyhnal.
Uz ked som isla vecer na WCko tam, tak som cosi pocula a muz si zo mna robil srandu, ze sa bojim bojlera.

evaplev
•
6. dec 2023

No my sme tiež mali kunu na chalupe. Najskôr sme jej pustili naplno rádio deň noc asi mesiac, nepomohlo. Potom sme kúpili taký pachový ohradnik v spreji bolo to pôvodne na jelene a srny aby nám nechodili do zemiakov. No skúsili sme to nastriekať na handry a nahádzali pod strechu. Postriekali sme aj zvonku pod strechou. Upozorňujem že pracovať iba v rukaviciach strašne to smrdí. Pomohlo , asi na rok bol pokoj, bolo treba zopakovať. Teraz je to už asi tri roky a je kľud. Už som videla dokonca aj sprej priamo na kunu. Sused nalial pod strechu fľašu Sava originál a má tiež pokoj.