Ako sa zbaviť lastovičiek hniezdiacich pri okne?
Ako sa ich zbavit?? Maju pri okne hniezdo .. mozem ich zhodit?
lastovičky sú chránené a úplne sú ňuňu a ešte aj užitočné. povedz chlapovi nech ti pod hniezdo pristaví takú poličku kde budú padať hovienka aby si ich nemala po celom balkóne alebo parapete a uvidíš ako sa z nich budete tešiť…
To by som nerobil. Hoci chápem, že ti to môže vadiť.
Ak už majú hniezdo postavené, už ich nesmieš zhodiť, až na jeseň, keď vyletia mladé. Potom si tam namontujte tie ostne.
lastovičky sú chránené a úplne sú ňuňu a ešte aj užitočné. povedz chlapovi nech ti pod hniezdo pristaví takú poličku kde budú padať hovienka aby si ich nemala po celom balkóne alebo parapete a uvidíš ako sa z nich budete tešiť…
@biba_18 no čo ja viem.. ráno o štvrtej v lete keď pindajú tak sa až tak neteším, ani keď začnú malé kadiť rovno na okno 😆ale tak 2-3krát umyjem (poličku nemám, nechcem zasahovať do fasády). Ale som za ne tak či tak rada, už sú u nás štvrtý rok, chytajú hmyz aspoň (nemám sieťky :D)
čo si ty za človeka,že chceš zabiť mláďatá..........otras.
Mal/a si tomu zamedziť skôr,ako si začali stavať hniezdo.
V našom meste už žiadne nie sú,bolo ich tu plno,ale bola v jeden rok veľmi chladná a daždivá jar,poumierali v hniezdach od zimy a hladu....a na ďalšiu jar už sme v meste žiadne nemali...........
My sme mali len jeden rok. Zboznovali sme to. Skoda, ze sa uz nevratili. Deti to milovali. 🙂
nezhadzovala by som , ved si daj dosku alebo karton zaštipcuj a vyhod raz za čas ten karton
ako holub alebo hrdlička chápem
ale lastovičky ??, tých trocha čo tu máme, ved čo lastovička požerie komarov to nie je ani normálne , čo by som ja dala za to aby sa u nás uhniezdili , len žial ich skoro nevidno nie ako dakedy .... si pamätám ako občas krásne ráno si švitorili
Si sa zbláznila? Zhodiť lastovičkám hniezdo a zvlášť teraz keď už hniezdia a majú aj vajíčka? 🤨 Sú chránené a vôbec neškodné len hovienka ale to sa dá poriešiť ako už hore baby písali. Moja babka mala každé leto na dome cca 4 hniezda vždy tam chodili taká som bola šťastná keď som potom videla ako tie malinké hlavičky na mňa vykúkajú 🥰🥰🥰 Máš ty šťastie že sa u vás usadili. Radšej lastovičky ako osie hniezdo 😵💫
ja mam nad oknom 5 hniezd kazdy rok sa tesim na ich prichod
Moja mamina ma každý rok 2 hniezda a robí ju to šťastnou.
Hehe, my máme asi 5 hniezd na baraku, už dobrých 10 rokov, vždy sa k nám vracajú, je to super, celé leto grilujeme a jeme vonku, bez much a komárov, na oplátku rada vyspricujem hadicou chodníky po mladých.. sa nesťažujte potom na hmyz, keď toto robíte a dýchajte celoplošné postreky🤷
Hehe, my máme asi 5 hniezd na baraku, už dobrých 10 rokov, vždy sa k nám vracajú, je to super, celé leto grilujeme a jeme vonku, bez much a komárov, na oplátku rada vyspricujem hadicou chodníky po mladých.. sa nesťažujte potom na hmyz, keď toto robíte a dýchajte celoplošné postreky🤷
@rayla ja neviem kde ako nabrali tie ploštice, v živote sme ako nemali jednu jedinu
a ano nemame vôbec ani muchy ani komare čo je proste užasné ....
@rayla ja neviem kde ako nabrali tie ploštice, v živote sme ako nemali jednu jedinu
a ano nemame vôbec ani muchy ani komare čo je proste užasné ....
@sara07 u nás raz ploštice boli v hniezde. To bol masaker keď som to hubila. Krv po celom balkóne. Ľutovala som tie mláďatká, aj pomreli vtedy. To som zistila ale až na jeseň, keď som hniezda zhadzovala. Mám 5 balkónov čiže som to musela zredukovať. No a našla som v hniezde mŕtvolky. Ploštica vtáčia pokiaľ má v dosahu vtáky ona na človeka nepôjde. Mala som ich plný balkón a dnu nešla ani jedna.
@sara07 u nás raz ploštice boli v hniezde. To bol masaker keď som to hubila. Krv po celom balkóne. Ľutovala som tie mláďatká, aj pomreli vtedy. To som zistila ale až na jeseň, keď som hniezda zhadzovala. Mám 5 balkónov čiže som to musela zredukovať. No a našla som v hniezde mŕtvolky. Ploštica vtáčia pokiaľ má v dosahu vtáky ona na človeka nepôjde. Mala som ich plný balkón a dnu nešla ani jedna.
@tairyx no len tu su prispevky že lezu aj do bytu aj na človeka, že museli volat deratizera a ten im to povrdil, tak ak mu zaplatia čo iné čakat, aj ked mám niekedy pocit že je to skôr skryta reklama
Nám tiež vždy robili hniezda...zhadzovať sa to nemá ak už je hniezdo, môžu tam byt vajíčka, je za to pokuta ak ta niekto nahlási...ale...dávala som k oknám postrúhame CD, sáčky, alobal, farebné fólie....nezabralo nič...nakoniec som obycajnh kancelársky papier zalaminovala a pripevnila o stenu ... odvtedy nič...

No už by si mohla vydržať tento rok. Môžu už mať nakladené v hniezde vajíčka. Sú chránené. Treba to sledovať a zamedziť im hniezdo postaviť, kompletné hniezdo by som už nezhadzovala. Ale je to samozrejme na tebe. Ak ich zhodíš, nuž budú zhodené aj so všetkým, čo v hniezde je.