Lastovičie hniezda

17. apr 2023

Ahojte,prosím o nejaké rady. Mám rada prírodu, zvieratá, ale toto už viac nedám.Na jednom okne mám v každom rohu hniezdo. Bojím sa to zhodiť, aby z toho nebol problém. Lenže už ich tu fakt nechcem, minulé leto som vkuse čistila len 💩 Pomohlo by keby im tam niečo nalepím na ten vchod? Ako to vyriešiť bez toho aby sa zhodili, ale aby tu viac už nešli?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alguno
17. apr 2023

@mamula20 špiny?!!! Mne nevadia. Nie som lenivá vyčistiť!

ivana.natasha
17. apr 2023

U nás pomohol takýto havran. A teda zhodiť hniezda dokiaľ sú prázdne.

pinkgirl
17. apr 2023

Čím skôr zhoď hniezda a osaď tie klince proti vtákom ako už pridali na foto.

autor
17. apr 2023

Lenže bojím sa ich zhodiť, sme malá bytovka a všade okolo sú ďalšie, blízko,doslova si vidíme do okien. Som na dedine a sú tu fakt zakerni ľudia. Čítala som že pokuty za to zhodenie sú veľké.

bucko555
17. apr 2023

Zhadzovať hniezda keď začnú nám jeden čas vtáci začali v altánku hniezda robiť no zhadzovaka som nepotrebujem nech mi seru na stôl

simsalabim
17. apr 2023

Pomozu iba hroty proti lastovickam, nic ine. Neviem, ako je to teraz, ale v minulosti sa nesmelo zhodit hniezdo, v ktorom uz hniezdili, kym tam nie su, dalo so zhodit, rovnako aj v case, ked ho iba zacali stavat.

nikpa
17. apr 2023

Jeden z druhov ploštíc žije v hniezdach lastovičiek, odkiaľ sa ti ľahko dostanu do bytu. Takže pozor, aby ti nezapelešili byt ploštice. Čo najrýchlejšie sa toho zbav, akurát že lastovičky sú chránené tak neviem...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kika900
17. apr 2023

hlavne je to úbohé zhodiť vtákom hniezdo. Okrem iného je to trestný čin. Karma je zdarma... všetko sa vráti.

jana0215
17. apr 2023

@alguno nejde o to vyčistiť, ale akú pliagu to môže narobiť. Ploštice a choroby ktoré to prenáša. To v byte kde mám zvieratá a za pár mesiacov novorodenca nedopustím. Ale aj keby som tam sama, tak proste fuj, nie. Chápem, že nemajú kam ísť, ale nebudem kvôli tomu ohrozovať svoje zdravie. Je na starosti obce/mesta, aby im zriadili alternatívne hniezda.

Autorka, my sme to minulý rok riešili cez oddelenie životného prostredia. Dali nám papier na vypísanie a prišlo nám potom potvrdenie, že ich zhodiť môžeme + opatrenia, ktoré máme spraviť, aby sa už nevrátili.

majcinka212
17. apr 2023

ja som ho zrusila, ked este len začali vstavat. posprejovala s lakom na vlasy a uz sa nevratili na to iste okno robit.

majkakvet
17. apr 2023

@alguno a potom, ze jeeej ale mamy komarov:(((

zuzulka558
17. apr 2023

My bývame v paneláku a keby si videla naše okná by si dala spísať petíciu 🤣 ale odtrpim si to nenájdem doma ani muchu ani komara a inú háveď oni sa vďačne postarajú,,,, za tie roky sme ešte háveď ani z hniezda doma nemali

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. apr 2023

Ďakujem všetkým za rady, názory. Snáď nájdem prijateľné riešenie 🙂

monillia
18. apr 2023

@autor veď keď ti vadí len spinenie da sa pod hniezdo upevniť nejaký kov,taká "tacka " aby spinili len tam a nepadali ti to na parapet. "Naše lastovičky " majú hniezda nad vchodovými dverami,tiež to tak mám

majcinka212
18. apr 2023

@mamula20 mne robili na sieťke 🤦🤣

saxana000
18. apr 2023

@mamula20 tie hroty uz sa nesmu osadzat.. teraz.sme to riesili ako bytovka.musis.mat povolenie od ochranarov stenu.max nattiet specialnym.naterom a musis osadit umele.hniezda za.kazde.ktore zhodis pod hniezda nainstalovat platnu na zachytenie trusu a kazdorocne cistit..pokuty su astronomicke ak mas suseda dobraka ktory ta bonzne ze minuly rok tam hroty nebolk a zrazu su nedoplatis sa.je to strasna blbost lastovici trus navyse obsahuje plostice a nepomozes si nic.

vierkaaa85
18. apr 2023

Nám prvý krát urobili hniezdo belorítky min.rok v júni..cela bytovka hroty, igelity a ine somariny len my sme nic nemali...teda mali..krasne hniezdo a az kym neodleteli koncom leta divadlo.kazdy den..okna som cistila za cely ten cas 2x..mali 3mladatka..ziadne plostice sme nemali a to som mala doma novorodenca..skusali v druhom hniezdemi aj 2 hniezda na kuchynskom okne no nedarilo sa im, boli strasne sucha..uz sa tesim tento rok ked pridu ♥️ my ludia chceme mat vsetko tip top a neuvedomujeme si, ze len skodime sebe..zasahujeme do prirody..zateplujeme, budujeme a nicime..aj tie chudata len chcu odchovat male..tie 2 mesiace sa daju prezit..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saxana000
18. apr 2023

@mamula20 este minuly rok sa mohli upevnovat pritihroty.oproti bytovka to stihla pred zaciatkom hniezdenia.my sme chceli tento rok kym tie svine priletia a po novom uz sa nesmie..ak by to autorka zavesila teraz na dom ma to na pokutu..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saxana000
18. apr 2023

@mamula20 menia si to stale.smradi lebo no chudacik vtacik.kde on bude byvat ze ja mam.vsetko spinave a osrane nikoho netrapi.

simca06022011
18. apr 2023

susedia maju alobalove pasiky :D u nas sa im nepaci, ja vela kricim :DDD Inak zvykne sa to zhadzovat na jesen ked odletia, proste nech si dedina hovori co chce, odstanis to, poupratujes, vycistis, namontujes pichliace alebo nieco ine.. vraj aj nieco zvyknu striekat na fasadu ale to si fakt nie som ista ci funguje a co to urobi so stenou, neveim ci wd40tku nie, potom na to nevedia to blato nalepit....
U nas susedia tiez, nechali jednu stranu, tam si mozu hniezdit kolko chcu, z druhej strany spravili zabrany... nedas hroty daj nieco ine... (alobal funguje, tych ligotancov sa boja)

ankare
18. apr 2023

Mne by hniezda nevadili,ale bojím sa plostic, tak hniezdo som zhodila.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
18. apr 2023

@mamula20 u nas zacali takto, ale odisli :DD malo behate... ale inak pri dverach mame "drevene tramy" , ktore drzia vlastne balkon, a tam mame kazdy rok hnieza ale normalnych vtacikov, minuly rok boli cervienky u nas ci co :D tak to mame radost, chodili sme to obzerat ked bola dcera mala.. ako nevadilo by mi to, nebyt tych obkakanych fasad... keby tie lastovicky nerobili taky bordel.. U nas nastastie kus dalej je druzstvo a tam si moz ustavat hniezda kolko len chcu 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kika900
18. apr 2023

niekto má nastraté na oknách, niekto v hlave.