Ako sa zbaviť nutkavých myšlienok?
Dobry vecer.Ako presvedcit hlavu aby som si nekontrolovala ci mam ciste ruky?ja si to uvedomujem ze su ciste kedze si ich predtym umyjem aj 2-3 krat, ale ked si lahnem do postele tak aj tak si musim kontrolovat ci su ciste, ci niesu spinave z niecoho..a robim to proti svojej voli, lebo v mysli nadavam na seba preco to robim ked viem ze su ciste..Proste kaslat na tu myslienku kontrolovania?najjednoduchsie, ale vzdy ma prepadne pocit ze co ak su spinave a zaspinim si periny atd a aj tak skoncim pri kontrolovani..potom si poviem ze vidis ty trdlo su ciste a tak uz to bolo x krat..je to OCD?
áno, je to ocd a psychológ ti pomôže zvládať to...
Este dodam ze mi tak "preplo" s tym kontrolovanim, ked som bola na verejnych wc a tam niekto zanechal uplne s prepacenim osraty zachod az po misu hore proste humus naschval..a vtedy som zacala pozerat na ruky ci som sa niekde nedotkla toho vykalu ci nebol na klucke atd chapete proste..a odvtedy to kontrolovanie kedze dost si na hygienu potrpim
Je to ocd a treba s tym zajst k psychologovi, da sa to riesit. Inac chapem, nasej macke raz ostal kus stolice prilepeny na zadku a chudera to roznosila po dome, snazila sa to utriet o dlazku a bolo to fakt na roznych miestach. Ja teda nie som ani omylom prehnane cistotna, ale z tohto mi tiez tak trochu hrabalo, aj po dokladnom vycisteni dlazky som stale citila smrad, ktory uz nemal byt z coho, v noci sa mi o tom snivalo...Nastastie to preslo do druheho dna. Ty si mozno mala nejaky nabeh uz predtym, niekto je k tomu nachylnejsi, tak sa to na teba zakvacilo.

Skus zacat u psychologa ked si nevies sama so sebou rady