Ako sa zbaviť pavúkov?
Niečo overené? Máme ich dosť v dome aj v altánku.
Nijak. Aspoň chytajú muchy a iný otravný hmyz
@viestta tak veru, muchy nam nechytaju 😀 mame take tie hajzlove pavuky. Tie velke a tenke.
Oplati sa kupit elektricky odpudzovac na pavuky?
podla mna si oni vyberaju kde sa im paci 😀 v jednom byte rano dokladne upracem a vecer v kazdom rohu pavuk, aj striekam biolitom a nic. v druhom byte som za 2 roky nasla 1 pavuka 🙈 nic specialne tam nerobim. obidva byty 2.posch, priblizne rovnako stara novostavba.
minulo rok som vystriekala vsetky kuty, poza nabytky, proste vsetko kde by mohli byt pavuky sprejmi proti lezucemu hmyzu. kupivala som v tescu, mavaju casto aj v akcii a vystriekala som aj okolie okien, dveri. na omietke ich vidim ale v dome som veru nestretla. skus
Zožeň si mačky. Aspoň 2. Úspešnosť 100%
Elektrický odpudzovač na pavúkov neexistuje.
Veľké tenké sestnohe nie sú pavúky a okrem odpudzujuceho vzhľadu sú absolutne neskodne
@lija22 biolit si pouzila?
@elementissa nie dakujem, macky v dome by som nezniesla. Tie vedia spravit vacsiu skodu ako tie pavuky, pri ktorym mi vadi len esteticka strank. Ze je pavucina v rohu alebo pavuk na stene. A na macky mam alergiu 🤧 ale inak macky na dvore mi nevadia.
@tribratri asi existuje 🙂
To že sa predáva niečo čo sa tvári ako odpudzovač pavúkov neznamená že je to odpudzovač pavúkov
@viestta a co to je ked nie pavuk? 😀
@tribratri aj som si myslela 😅 citala som ze el odpudzovace nezaberaju na pavuky.
Pravdepodobne to sú trasavky. Trasavka veľká (lat. Pholcus phalangioides) je pavúk z čeľade trasavkovitých. Je to jeden z druhov, ktoré sú ľudovo nazývané „záchodové pavúky“ (spolu s napr. trasavkou koscovitou – Pholcus opilionides), pretože sa vyskytujú v pivniciach, na toaletách a všeobecne v chladných a vlhkých častiach ľudských obydlí.
@tribratri tiež sa toho obývam, pred pár rokmi sme kúpili odpudzovač komárov, naťahovali sme z garáže predlžovačku, lebo sme ešte nemali v altánku svetlo a komári sedeli na tom odpudzovači 😠
Odvtedy čo máme siete v oknách natrafím doma na pavúka úplne výnimočne. Mňa to teda mrzí, mám ich rada.
@ckocka siete máme aj my, ale pavúka niekedy nájdem, štve ma to, ale neviem, čo s tým
Ja ti neviem ako sa to vola, pavúky majú 8 noh
@elizabet173 sedeli na odpudzovaci 😂
@viestta Je to "Kosec rohový" resp "Kosec domový" 😁
@dievcacitajucelist vedela som, že dačo co začína KO Ale nechcela som trepať sprostosti. Možno si už zapamatam
@solange7 no fakt, z Maďarska sme to dotrepali, cestou z Chorvátska, ani sme sa nevedeli v obchode vykoktať, my maďarsky ani slovo, predavač anglicky veľmi slabo, komunikácia na jednotku.
sietky na oknach a kazdy nabytok sa da lahko odsunut alebo je za nim priestor, ktory sa da povysavat. kazdy naznak pavuciny je tak okamzite odhaleny. ale byvame v byte, v dome je to urcite tazsie usledovat, najma ak mavate otvorene (dvere, terasu atd)

tak to by som aj aj rada vedela