icon

Ako sa zbaviť pavúkov?

10. aug 2022

Niečo overené? Máme ich dosť v dome aj v altánku.

elizabet173
10. aug 2022

tak to by som aj aj rada vedela

viestta
10. aug 2022

Nijak. Aspoň chytajú muchy a iný otravný hmyz

autor
10. aug 2022

@viestta tak veru, muchy nam nechytaju 😀 mame take tie hajzlove pavuky. Tie velke a tenke.

Oplati sa kupit elektricky odpudzovac na pavuky?

zuzanka.zuzu
10. aug 2022

podla mna si oni vyberaju kde sa im paci 😀 v jednom byte rano dokladne upracem a vecer v kazdom rohu pavuk, aj striekam biolitom a nic. v druhom byte som za 2 roky nasla 1 pavuka 🙈 nic specialne tam nerobim. obidva byty 2.posch, priblizne rovnako stara novostavba.

lija22
10. aug 2022

minulo rok som vystriekala vsetky kuty, poza nabytky, proste vsetko kde by mohli byt pavuky sprejmi proti lezucemu hmyzu. kupivala som v tescu, mavaju casto aj v akcii a vystriekala som aj okolie okien, dveri. na omietke ich vidim ale v dome som veru nestretla. skus

elementissa
10. aug 2022

Zožeň si mačky. Aspoň 2. Úspešnosť 100%

tribratri
10. aug 2022

Elektrický odpudzovač na pavúkov neexistuje.

viestta
10. aug 2022

Veľké tenké sestnohe nie sú pavúky a okrem odpudzujuceho vzhľadu sú absolutne neskodne

autor
10. aug 2022

@lija22 biolit si pouzila?
@elementissa nie dakujem, macky v dome by som nezniesla. Tie vedia spravit vacsiu skodu ako tie pavuky, pri ktorym mi vadi len esteticka strank. Ze je pavucina v rohu alebo pavuk na stene. A na macky mam alergiu 🤧 ale inak macky na dvore mi nevadia.

autor
10. aug 2022

@tribratri asi existuje 🙂

tribratri
10. aug 2022

To že sa predáva niečo čo sa tvári ako odpudzovač pavúkov neznamená že je to odpudzovač pavúkov

autor
10. aug 2022

@viestta a co to je ked nie pavuk? 😀

autor
10. aug 2022

@tribratri aj som si myslela 😅 citala som ze el odpudzovace nezaberaju na pavuky.

tribratri
10. aug 2022

Pravdepodobne to sú trasavky. Trasavka veľká (lat. Pholcus phalangioides) je pavúk z čeľade trasavkovitých. Je to jeden z druhov, ktoré sú ľudovo nazývané „záchodové pavúky“ (spolu s napr. trasavkou koscovitou – Pholcus opilionides), pretože sa vyskytujú v pivniciach, na toaletách a všeobecne v chladných a vlhkých častiach ľudských obydlí.

elizabet173
10. aug 2022

@tribratri tiež sa toho obývam, pred pár rokmi sme kúpili odpudzovač komárov, naťahovali sme z garáže predlžovačku, lebo sme ešte nemali v altánku svetlo a komári sedeli na tom odpudzovači 😠

ckocka
10. aug 2022

Odvtedy čo máme siete v oknách natrafím doma na pavúka úplne výnimočne. Mňa to teda mrzí, mám ich rada.

elizabet173
10. aug 2022

@ckocka siete máme aj my, ale pavúka niekedy nájdem, štve ma to, ale neviem, čo s tým

viestta
10. aug 2022

Ja ti neviem ako sa to vola, pavúky majú 8 noh

tribratri
10. aug 2022

@ckocka daj adresu, zopár kusov ti pošlem zadarmo 🙂

solange7
10. aug 2022

@elizabet173 sedeli na odpudzovaci 😂

ckocka
10. aug 2022

@tribratri Ja si vonku nachytám, problém je že u mňa nemajú čo do huby. A muchy teda už loviť nebudem.

dievcacitajucelist
10. aug 2022

@viestta Je to "Kosec rohový" resp "Kosec domový" 😁

viestta
10. aug 2022

@dievcacitajucelist vedela som, že dačo co začína KO Ale nechcela som trepať sprostosti. Možno si už zapamatam

tribratri
10. aug 2022

@viestta nemusí to byť kosec. Podľa mňa je to skôr trasavka, tie bývajú v domoch. Kosce vonku na stenách. Rozonáš ich podľa ich tela.

elizabet173
10. aug 2022

@solange7 no fakt, z Maďarska sme to dotrepali, cestou z Chorvátska, ani sme sa nevedeli v obchode vykoktať, my maďarsky ani slovo, predavač anglicky veľmi slabo, komunikácia na jednotku.

janetinka27
10. aug 2022

sietky na oknach a kazdy nabytok sa da lahko odsunut alebo je za nim priestor, ktory sa da povysavat. kazdy naznak pavuciny je tak okamzite odhaleny. ale byvame v byte, v dome je to urcite tazsie usledovat, najma ak mavate otvorene (dvere, terasu atd)