Ako sa zbaviť ploštíc v domácnosti?
Ahojte, dva dni dozadu som videla po partnerovi liezť dva take malé chrobáčiky. Hneď sme ich zabili. Včera večer sa muž tiež sťažoval že furt akoby čosi po ňom liezlo, išiel si dávať dole tričko pred sprchovaním a na ramenách vzadu mal nakomplet také malé tmavé chrobáčiky. Vyzerá ako hýbajúca sa tmavá bodka ale keď som si to pozrela z bližšie ma to taký tvar - jedine čo mi napáda k čomu to prirovnať je akovakado a na tej tenšej časti to ma “tykadielka”. Hneď dal tričko na balkón a Oo chvíli som zistila že ich mám tričku tiež ale v menšom množstve asi ako bolo to tričko položené na jeho. Všetky veci čo boli pri tom sme dali do tašky a na balkón že to dnes vyprašim a hneď šmarim do pračky - okrem toho kde mal tých chrobákov veľa to poletí do popolnice. Tieto veci sme mali na hosťovskej posteli. Lenže som so večer vytiahla nové pyžamo a v noci som sa strašne budila že cosi po mne lezie a naozaj liezlo :( zas tie chrobačiky…celu posteľ som prešla baterkou ale nič som na nej nenašla a to mame bielu plachtu a obliečky z jednej strany sivé a z druhej biele. Máme 5mes dcérku ktorá spi s nami v posteli a tá tiež nič okolo seba nemala ani na sebe. Prosím ako toto ďalej riešiť ? Objednala som sanytol proti plošticiam že vystriekam gauč posteľ, koberce nemáme. Ako sa toho zbaviť ? Sú nejaké pasce alebo mám akoze vypratať celu skriňu a oprať ju :/ veď to je nemožné…ahh…ďakujem krásne za rady, neviem ani kde začať keďže sa to stalo všetko večer….
Fakt ich mate az tolko?ja ich sem tam vidim liezt po stene alebo len tak na skrini 1-2 kusy, oni maju tak 1 max 2 mm velkost.Ale vela pokope som este chvala bohu nevidel to by mi tiez uz vadilo, nemate doma vlhko?oni maju radi vlhko a prach no
@neson123 no polovička mala na tričku celé ramená od toho. Teraz keď vyberieme hocičo zo skrine musíme to pozerať. Najhoršie je to na čiernom, ako dnes som si dala čierne tričko a som našla keď už sme neboli doma že to po mne lezie. Neviem či mám opraté veci vôbec dávať do tej skrine…dali sme odvhlčovač do tej miestnosti kde sme ich najviac našli. Poriadne som povysavala. Zajtra budem znova ak dezinfikovať podlahu. Našli sme nejaké prostriedky na zahubenie tak to skúsime ale vôbec neviem ako to dostať z tej skrine a oblečenia. Posteľ som už nakomolet oprala, povysavala, nastriekala sprejom na matrace
Tak neviem odkial sa beru tolko, ako bezne ich vidno max 1-2 kusy ale nikdy som nevidel viac po kope.Len zeby to bolo nieco ine ako pisivka, ale podla foto to vyzera ako to.
Dobrý deň, ešte to máte prosím Vás?Skúste parným čističom vystriekat spary, hlavne veľa vetrať. A chuti pisovkam také ružové granulky proti mravcom,ja som ti nasypala proti mravcom doma a pisivky si na tom pochutnávali
@ina44 dobrý deň, bohužiaľ mame. Našli sme ich strašne veľa v spajzi tu sme celu vyhadzali, poumyvali a nastriekali proti leziacemu hmyzu a čo som našla vlhkosť dala som tam savo. Večer sme všetko dali naspäť v dozach a za 10 minút liezli znova po stenách 🙂 takze celodenná robota v riti….Špár je tu naozaj veľa, našli sme ich v každej jednej izbe, sú proste vsade. Za mesiac sa ideme vysťahovať lebo sme v podnájmu lebo takto sa to neda…parný čistiť bohužiaľ nemáme a už sme tu bojovali veľmi veľa…áno už veľa vetrame už je aj počasie ideálne na to..tie granulky ich aj zabili? 😀 mame ich doma ešte zavreté ale bojím sa to kvôli malému dieťaťu nasypať
Fúha,to je potom riadna invázia. Skúste to dať pod kuchynskú linku a na miesta kde malý nedosiahne. A ešte je dobrá aj trieda na mravce nakreslite čiarú a oni si spália nohy. Držím palce
@ina44 to teda je…oni si urobili hniezdo na jednom partnerovom tričku a sme tam našli strašne veľa vajíčok takže boh vie kde ešte môžu mat ďalšie…hlavne je to veľa špár a našla som ich veľa okolo lišt pri podlahe…skúsim tak ďakujem za vaše rad, my už len odpočítavame dni a veríme že do nového bytu si to nedonesieme.

@weuska1559 no ale keď to mame na oblečení tak čo s tým ? 🙁