Ako sa zbaviť premnoženého maličkého hmyzu?
Nič to nerobí len to je premnožené a mám to po celej izbe
A tie najväčšie nemajú ani milimeter neviem čo stym mám robiť
Mama pavúčica a jej bábätká. Z foto nie je jasné, aký druh pavúka to je, ale niečo domáce a smrteľné len pre muchy a iný hmyz. 🙂
Chcelo by to odfotiť dospelého jedinca, toto sú ešte len nejaké nymfy. Ale kúp v obchode spreje na lezúci hmyz, celú izbu vystriekaj a uvidíš, či to pomôže...
@lulka321 porovnával som to a je to trochu iné neviem čo to je už som si 3 krát vydezinfikoval izbu a vystriekal veci s dezinfekciou vyskúšam ten sprej ešte
To je fotene kalkulackou?lebo je to dost rozmazane. Za mna je to pavuk co vidim
@adamokolicany skus pozriet dermanyssus gallinae. Nepripomina ti ich nazivo?
@lubkovaandrejka vyzerá to podobne ale ťažko povedať lebo to jes strašne maličké ani odfotiť sa to nedá
@andula78 to by mohlo byt lebo sme mali holubov na balkóne a jeden tam aj zomrel v hniezde a zdalo sa mi že to išlo cez okno do izby lebo veľa ich bolo v okne
@adamokolicany no tak ak vravis,ze ste mali holubov na balkone,mohlo by to byt ono. Su to roztoce, ktore sa vyskytuju pri hydine a vtakoch. Ja na tvojom mieste kupim tento pripravok a vystriekam cely balkon.
Zrovna dnes sme to riešili, netušíme co to je, písali sme s fotkou deratizerom a uvidime co povedia ale celú kupelku sme vystriekali, aj oblečenie sanytolom proti roztocom a od zajtra to idem prať lebo boli všade hnusne malé milimetrove. Reálne asi zo dňa na deň sa rozmnožili a išli presne od balkona zvonka kde sme mali holubie hniezdo a kadečo tak sme sa toho zbavili a uvidime. Držím palce. Podľa mňa sú to vtáčie roztoče, zatiaľ to tak vyzerá aj u nás
@sandio už si nepamätám aký mali povrch, kúpila som santytol na roztoce, tým som vystriekala všetko oblecenie co sme mali v danej izbe a nechala preschnut v sprchovom kúte a potom postupne prala :D (mame aj vanu, tam sme sa umyvali), oststne všetko sme prostriekali biolitom a po čase vyumyvali, vyprázdnili balkón, zbavili sme sa hniezda holubieho a vystriekali aj balkon a do druhého dňa všetko zmizlo vďakabohu, lebo ja už som myslela ze to je na deratizera. Kým sme sa tam s tým mordovali tak sme mali akoby stipance ale ozaj len malinke a hned to mizlo a u od ďalšieho dňa vôbec. Ak sú to tie vtáčie roztoce oni vraj aj tak samé do troch týždňov bez hostiteľa (holubov po odstránení hniezda) zomrú lebo my im nestačíme na obživu a aj tie "stipance" sú len ich ochutnávka ci nas môžu cucat ale zistia ze nie :D bird mites ak si date do Google tak tam je najviac obrázkov ako môžu vyzerať a to ma uistilo ze to je ono. Ale teda našťastie ozaj rýchlo skončila táto nocna mora, akurát nenávidím holuby odvtedy :D

@adamokolicany