Ako sa zbaviť rozšírených bĺch na dvore?
Nasi psy maju blchy, uz sme vystriekali, nepomohlo, dali sme im frontline, ale este to nie je ono a navyse, neskutocne zacali skakat na nas na dvore a v pivnici. Dokonca sa mi 3 podarilo zabit vo vnutri. Som zufala, vonku sme strikali prripravkami, ale to sa neda, mame velku zahradu po ktprej behali. Doma sa bojim pouzit chemikalie, nakolko mam male dieta. Prosim pomozte, som z toho zufala a uz pomaly na nervy.
@luba41 kľudne nie že vyprať... Ja by som to vyhodila všetko.
@monika12486 zažili sme to a ani zverolekár nám najskôr nechcel veriť. Ja som tomu tiež neveril, že by mohli po dvore behať blchy a skákať na človeka. Ale bolo to tak. Zdroj bol pravdepodobne z kún, pri dome bola taká stará budova, kde chodili a pod tým pieskovisko. Tam ich bolo najviac. Stačilo, že som prešiel okolo, keď som šiel domov a už boli jedna dve na mne.
Čo pomohlo? Zverolekár nám poradil špeciálny prípravok, nejaký jed, to sme rozrobili a musel som striekať nielen to pieskovisko, ale celý dvor, trávu atď. Relatívne veľkú plochu, aj toho prípravku sme museli zobrať viac, neviem, či 5 litrov alebo tak nejako, už si podrobnosti nepamätám. Teraz tam už ani nebývame.
Normalne by som zavolala deratizerou nech si s tym nejako poradia, mozno oni budu mat nieco ucinejsie a budu vediet nastriekat aj taku vacsiu plochu ako je dvor, len budete musiet vychytat take pocasie aby neprsalo
@monika12486 psikov treba vycesat a blchy pozabijat hlavne na nich, ked dostanu aj x pripravkov, ale proste vsetky nepomru a nepozabijaju sa, tak to bude stale dokola, nic nepomoze, potom vsetko vydezinfikovat, poprat ..cesete psikov? Hladate blchy? To je zaklad
Neviem ako funguje frontline ale moj pes ma bravecto tabletu a klieste, blchy po uhryznuti zdochnu... a ked nemaju co jest, resp. po zahryznuti sa zdochnu, nebudu sa vam viac mnozit... dokazu prezit iba na svojom hostitelovi.
S postretkmi opatrne v zahradach aj kvoli inym hmyzom
@luba41 praveze ziju len tak v trave
@simca06022011 a tu tabletu ste kupili v lekarni?
@jaron prosim vas a co to bolo za postrek, ako sa to volalo.? My mame tiez velmi velky dvor po ktorom volne psy pobehuju, takze treba ozaj poriadne velky kus vystriekat. Dakujem. A to ste sa odstahovali kvoli blcham?
Určite sú to blchy??
@monika12486 ale to sú tam len sporadicky vylezené. tam neprežijú...treba odstrániť najprv tie zdroje..
@simca06022011 urcite.
No mne Google vyhodil kopu veci ohľadom blch. Aj ten prostriedok napriklad
@luba41 ved stale striekame, tolko sme uz pokupili vselicoho, ale najhorsie je, ze chodili aj do pivnice a tam ich je kopa. A pivnicu ma ocino tak zapratanu, ze to sa tam tazko strieka, maju tam byt kde shovane.
@monika12486 obmedzit psom pohyb len na určité miesta / ktoré sú už očistené, vystriekané / a psi odblšení..potom vystriekať ostatné miesta / zatvorit pivnicu a pod/.... a treba riešit ked je tých blch málo, resp ojedinele..nečakať až sa takto rozmnožia..
@monika12486 žiaľ, nepamätám si už ten prípravok, lebo sme to riešili cez toho veterinára. Kvôli blchám sme sa neodsťahovali, tam sme boli len v prenájme, tak preto.

vyprat / príp vyhodiť /, vystriekať všade - kde ležia, kde sa najviac zdržujú..- všetky textilie, pelechy,búdy / seno, slama, koberce, rohožky, voliery atd.. ..ale ak su psy aj vnutri- tak vyprať, vystriekať všteky textilie kde ležia / koberce, pelechy/ atd aj tam..blchy len tak v tráve žiť nebudú..