Ako sa zbaviť tohto chrobáka?

kjll
28. aug 2022

Dobrý večer, mal niekto skúsenosti s týmto chrobákom behunikom ? Posledné dni sa nám vyskytuje v izbe a nevieme sa ho zbaviť . Dneska sme vystriekali izbu ale teraz večer sa objavil ďalší .
Nemôžem spať kvôli tým chrobákom. Túto noc po mne liezol.
Ďakujem za rady

cosmic_origin
28. aug 2022

@kjll Zaujímalo by ma čo za chrobáky to je. Ja som pred mesiacom v priebehu týždňa našla 3 týchto chrobákov v izbe (alebo minimálne dosť podobných). Dosť rýchlo behali, ale chytila som och a vyhodila von, a odvtedy nič.

janetinka27
29. aug 2022

@kjll vyzera ako bystruska. je velky? ak je to ona, je uzitocna.
osobne by som to nedala, spala by som na lampe. neznasam hmyz. chrobaky sa tlacia dnu
asi vecer skontrolovat riadne izbu, zavriet dvere, do oka sietku.

ivanaks
29. aug 2022

@kjll Behunik plstnatý (ak má také hnedocervene nožičky) - bystruškovité: "V čase rozmnožovania sú preňho typické migrácie, pri ktorých preniká často v obrovskom množstve do miest. Priťahuje ho osvetlenie a často vlietava cez otvorené okná do budov.

Vo všeobecnosti je pre človeka neškodný, no keď sa cíti ohrozený, vylučuje sekrét, obsahujúci prevažne kyselinu mravčiu a v menšom množstve iné chemické látky, ktorý môže na pokožke spôsobiť mierne poleptanie a tvorbu pľuzgierov. Preto keď sa u Vás doma objaví, nechytajte ho holými rukami, ale použite rukavice, alebo lopatku a metlu."

kulumulu123
29. aug 2022

@kjll mame v kupelni a tiez netusim ako ho poslat von..

kjll
autor
29. aug 2022

@janetinka27 včera sme nastriekali izbu , tých veľkých som chytila a zatiaľ sa neobjavil ďalší . Všetko som povysavala . Tak hádam už tu nie sú

natasq
23. máj 2023

Ja som ho práve teraz o pol 4 v noci našla liezť po vankúši a zbavila som ho slapkami o seba ale bojím sa 😭 strašne sa bojím zaslať čo ak bude po mne liezť alebo má niekde v mojej izbe aj vajíčka? Teda ...môže mať? 😭Prosím pekne o radu lebo sa bojím

natasq
23. máj 2023

Zaspať*