Ako saharský piesok ovplyvnil Slovensko?
A ako to postihlo vas? 🌷🌷🌷
" Obrovské množstvo piesku nad nami
Merania SHMÚ ukázali, že sa v čase najvyššej koncentrácie nad daným miestom nachádzalo 1,4 gramu piesku na m2. Viac ako gram piesku na meter štvorcový možno neznie veľa, no ak to prepočítame na celkovú rozlohu Slovenska, tak zistíme, že v danom momente sa nad Slovenskom nachádzalo takmer 69 000 ton piesku.
Jedno nákladné lietadlo Boeing 737-800 v závislosti od konfigurácie uvezie približne 23 ton. Ak by sme teda všetok ten piesok, ktorý sa v danú minútu na Veľkonočný pondelok nachádzal nad Slovenskom mali naložiť do lietadiel, tak by sme potrebovali presne 3 000 lietadiel. "
Aj u teba autorka zli kapitalisti praskovali??😂
Okrem toho,že som musela prebehnúť okná,lebo boli špinavé nijak.Tieto praskovacie hoaxy primitívov som necitala
máš pocit, že tu všetky veríme, že to tí zlí Amíci zhadzovali na nás z lietadiel? (Samozrejme len na Slovensko, na ostatné krajiny to padalo prirodzenou cestou.) Urazila si ma
A v Česku nebol saharsky piesok? Mňa nijak nezasiahol, aj som videla čisto, aj všetko som mala čisté, auto v garáži.
Akurát som znechutená, aké špinavé mám zasa auto…
prakovanie leitadalmi sa mi tiezzda ako total nezmysel, ale teda taketo argumenty su nezmyselne tiez,
ide o to, ze na celom slovensku nemusi byt rovnaka koncentracia piesku na m2, cize by vysli v skutocnosti ine cisla, zrejme mensie, 1g/m2 moze byt teoreticky ta najvyssia hodnota aka sa objavila a urcite nei plosne po celom SLovensku, najnizsia sa neuvadza.
dalsia vec je, ze ak niekto neeri, ez je to saharsky piesok, potom preco by mal verit, ez hodnta 1g/m2 je spravna. ak veria tomu, ze klamu v jednom, potom preco by nemohli klamat aj v druhom - napr aka je koncentracia. navyse nemusia verit, ze je to zrovna aj piesok, kludne cokolvek ine v roznej koncentracii.
netusim co to je, ale fakt je, ze kedysi sme to nemali. no nezamyslam sa nad tym,c i to je saharsky piesok,a lebo neico z lietadiel. nemam schopnosti toto vyriesit.
a ako ma to ovplyvnilo, mala som cely cas, ked som bola vonku bordel v ociach, bolo mi to dost neprijemne. a ani obloha sa mi teda moc nepacila, aj ked vzhlad oblohy ma nijako neovplyvnil.
U nás bola asi vyššia koncentrácia prachu, pretože sme mali takú zvláštnu žltú hmlu. Ale okrem špinavých áut a okien nás to nijako neovplyvnilo. Je to prirodzené, dokonca ten piesok obsahuje dosť minerálov...
Mne by skôr zaujímalo, či to už skončilo. Potrebujem si umyť okná 🤗
To sú krásné počty 😁👍
Zasiahlo ma to jedine tak, ze ked som v sobotu cestovala cez cele Slovensko, nevidela som dobre Tatry 🙂 Ano, a este mame spinave auto a trochu aj okna. Inak nic, prezila som v zdravi ja tehotna astmaticka, aj syn s alergiami a aj manzel.
A keby to s tymi bezmozgami, co furt maju potrebu odhalovat spiknutia, (tentokrat, ze nas umyselne praskuju) nebolo smutne, tak by som sa na tom bola aj pobavila.
Tak a uz viem, kto vymysla tie debilne slovne ulohy pre ziakov.
Ja mam biele auto bolo umyte a nalestene min 4dni pred tou dramou s pieskom, parkujem vonku okres ds... Hadaj co?? Nepostrehla som to ani na tom aute 🤷♀️
Tak teraz neviem ci ja som divna alebo niekto urobil z komara slona 🤦♀️
@kulumulu123 zas ja musím napisať, že som si to všimla hlavne na aute. Mám ho takej svetlo hnedo-zlatej farby, ale hlavne na oknách auta som mala bordel. Plus dnes som si to všimla na balkóne, a je to des.
@huxy presne to iste zaujima aj mna, ci uz ich mozem znova umyt, alebo mam este cakat 😀
@paradajkova nie este od pondelka bude druha vlna
@huxy
a teda autorka mna ako alergika to dost ovplyvnilo, zhorsilo mi to dychanie a mam uz tyzden naozaj zly kasel
@amonet dik za info, tak mam cez vikend fajront 😄
Akurat ze som sa dlho z umytych okien netesila.ale mam tyzden do porodu tak uz kaslem na ne.
u nás nič..parapety,okná čisté,aj autá...nechápem,prečo je tu táto téma,nepáči sa ti ten rozruch,ale ešte pridáš aj na koňa......
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/sahar...
Specializovaná předpověď výskytu saharského prachu od řeckých meteorologů
https://forecast.uoa.gr/en/forecast-maps/dust/e...