Ako si nájsť kamarátku?

lenkalenka126
3. sep 2022

Ahojte, mám 16 rokov, idem do druhého ročníka na gymnáziu. Zo začiatku školského roka mám dosť stres. Vždy som bola tichšia a utiahnutá. Minulý rok som sedela s jednou spolužiačkou, ale boli sme úplne odlišné povahy, takže to dlho nevydržalo. Neskôr som sa začala rozprávať s troma spolužiačkami, ale často, keď niečo poviem ignorujú ma. Veľmi by som chcela mať nejakú kamarátku, ktorej by som sa mohla zdôveriť s čímkoľvek, chodiť s ňou von, jednoducho najlepšie kamarátky. Myslím, že chyba je vo mne. Mama ma od narodenia veľmi chránila, nepustila ma von hrať sa s ostatnými deťmi, aby sa mi niečo nestalo. Som introvert. Prosím, poraďte mi, čo mám robiť.

loyda
3. sep 2022

@lenkalenka126 a nemáš nejaké záujmy, krúžky, mimoskolske aktivity? Čo ťa baví? Nemusíš mať kamarátky v triede, ja som napr.mala partiu z inej školy, vždy sme boli spolu von, ale v triede som sa vždy cítila "mimo".

svetlonos
3. sep 2022

@lenkalenka126
ahoj, najlepsie kamosky mam zo skolky a zakladky. Par potom z roboty. V 16 najst prvu dobru kamosku v case mobilov a virtualnej reality je isto narocne. Mozno sa ti nejaka ozve tu. Zo strednej nemam skutocnu kamosku veru ani jednu. Tiez som bola take dobre dievca a bola som celkom rada, ked ma po case prijali - asi po dvoch rokoch. Tvoja mama ti teda pekne zavarila 😕 Drzim palce.

babydesire
3. sep 2022

@lenkalenka126 ahoj,,aj ja som introvert, na zakladke outsider obet sikany,,na strednej po prvom rocniku som zapadla a konecne patrila do partie,,,mala som dlho kamosku,,uz som bola dospela ked som si uvedomila ze moja naj kamoska je toxicka osoba a je z nej uz roky ex best friend...ale medzitym som spoznalz v jednfj przci super kocku a spriatelili sme sa 🙂 no skoda,ze nase zivoty su tetaz dost rozdielne a uz nemz cas sa somnou stretavat..ale vzdy sa radi vidime.

Svoju naj kamosku hladaj pri spolocnych zaujmoch - to co robis rada, na konikovi mnohe hladaju a najdu, v tvojom okoli... drxim palce

lenkalenka126
autor
4. sep 2022

@loyda popri škole na krúžky nemám veľmi čas
@svetlonos @babydesire ďakujem

civoktaz
6. sep 2022

ahoj mám introverta dcéru - z istých dôvodov je dokonca rada, že má iba zopár priateľov alebo kamošiek- ...má 17 rokov....máš záujem? vidš dať na seba kontakt??? tiež by som bola rada, keby mala rozšírený počet kamošiek.lebo jej kamošky sú stále busy tak s n imi je zriedka. a v škole kamošku nemá.a ver tomu, že podobný problém má kopec ľudí nielen TEENAGEROV....