icon

Ako si vybrať kresťanské spoločenstvo?

23. sep 2021

Ahojte, som z ateistickej rodiny a chcem sa dat pokrstit, ale neviem ako si vybrat krestanske spolocenstvo. Normalnu katolicku cirkev alebo charizmaticku cirkev? Ak ano, ktore? Ako si vybrat? Ak sa tam pridam, mozem odtial odist do ineho spolocenstva, ak sa mi tam nebude pacit? Alebo existuje nejaky sprevodca, ako si vybrat? Poradte, ktore mate skusenost. Dakujem

Strana
z3
loliki
12. okt 2025
@anaj_janka

@loliki ak sa smiem spytat, kto je tvoj Boh? Ďakujem za odpoveď

@anaj_janka Ten, ktorý Je. Láska. Milosrdenstvo. Otec. Stvoriteľ. A mohla by som ešte pokračovať.

anaj_janka
13. okt 2025

Autorka este tu cirkev, ktorá sa oznacuje ako krestanska si over, ci suhlasi s Bozim slovom,podla toho rozoznas sektu (neridi sa Bohom pisma svateho) a Cirkev Kristovu.

Napr."Kristova obeta a obeta Eucharistie SU JEDNA A TA ISTA obeta:"Lebo jedina a ta ista je obet, ten isty obetuje teraz sluzbou knazov, ktorý vtedy obetoval seba samého na kríži; rozdielny je iba SPOSOB obetovania."
" A kedze v tejto božskej obete, ktorá sa koná vo svätej omši, je PRITOMNY A NEKRVAVYM SPOSOBOM SA OBETUJE TEN ISTY KRISTUS. " ludske ucenie katechizmu

Slovo Boha:
"Veď Kristus nevošiel do svätyne zhotovenej rukou, ktorá je len predobrazom pravej, ale do samého neba, aby sa teraz za nás ukázal pred Božou tvárou.
Ani NIE preto, aby samého seba VIACKRAT obetoval ako veľkňaz, ktorý rok čo rok vchádza do svätyne s cudzou krvou.
Veď ináč by bol musel od založenia sveta trpieť mnohokrát. On sa však zjavil teraz na konci vekov, raz a navždy,
aby obetovaním seba zničil hriech.
A ako každý človek umiera len raz a potom bude súd,
tak aj Kristus bol len RAZ obetovaný, aby vzal na seba hriechy mnohých,
a druhý raz sa zjaví nie pre hriech, ale na spásu tým, čo ho očakávajú."
Uz sa kazdy musi rozhodnut, ci slovo Boha je viac akebo cloveka,ktorý obetuje Krista znova a znova nekrvavym sposobim - čiže Kristus znova preziva bolest, este nedokoncil boj ba krizi a nepriatel- satan nie je porazeny, kedze stale a stale denne ma trpiet znova...a kvoli čomu?
Ci nepovedal Pan Ježiš na kríži tie vitazne sliva: " JE DOKONANE"!

Strana
z3