Ako si vybrať tablet na písanie poznámok?
Pekný deň. Chcem sa spýtať ako študentka, či máte niekto skúsenosť s nejakým tabletom na písanie poznámok, čiže tablet s perom. Chcem to mať úhľadné, na jednom mieste a na VŠ by sa mi to zišlo. Len neviem ako to funguje, a či ten písaný text sa dá neskôr konvertovať do nejakého úhľadného písma. Máte skúsenosť ? Ďakujem
ak oises uhladne pus na papier ak to chces mat elektronicky nascenuj si to. za mna je lepsie pisat na pc napr. word mozes si rozpisovať dopisocat text postupne ako budete doberať ucivo. mam skusenost len s tymto. syn tam ma (v pc) a pisaci program nakolko vela pisu vzorce inak pouziva word.
@mancicimancici dcera je na VS, pouziva pocitac, skoro vsetci spoluziaci si robia poznamky na pc. Aj ona najskor chcela tablet ale ma kamosku o rok starsiu a ta jej povedala, ze lepsi je pc, ze na tablete robit poznamky je horsie...sama nemam skusenost, ale dcera ma takuto...asi to zavisi na to, ako si kto zvykne.
Ahoj, ja vlastním iPad, mne to veľmi pomohlo, lebo ak niečomu nerozumiem- ak je jednoducho nejaká otázka/téma, ktorú neviem a chcem sa ju poriadne naučiť, tak si vypíšem k tomu svoje poznámky a aj si skopírujem k tomu obrázky a mám to všetkom potom pokope na jednom mieste, keď sa k tomu vraciam pred skúškou. Nepoužívam to na všetky predmety, ale ak aj mám nejaké vypracované otázky, tak ich zbytočne netlačím na papiere, ale mám to v iPade a tam si to len podčiarkujem a zvýrazňujem. Používam Notability.
@mancicimancici Používam Ipad, klávesnicu + pero. Nikdy viac som nebola spokojná
Na tú otázku s prevodom na text ti tu ešte nikto priamo neodpovedal, tak k tomu.
Áno, funguje to a na iPade sú na to tri rôzne veci, ktoré sa dosť pletú. Scribble je písanie priamo do políčka na text – čo napíšeš rukou, sa o sekundu prepíše na strojové písmo, hodí sa na názvy a vyhľadávanie. V Poznámkach ti rukopis ostane ako rukopis, ale je vyhľadateľný a dá sa označiť a dať Kopírovať ako text. A appky ako GoodNotes či Notability, ktorú spomína @ana4556, vedia označený úsek prepísať na text priamo v poznámke.
Realita je taká, že väčšina ľudí to nakoniec používa málo – rukopis je pri vzorcoch a náčrtoch rýchlejší a prepis sa hodí hlavne vtedy, keď z poznámok robíš ťahák alebo ich niekomu posielaš. Samsung to má cez Samsung Notes rovnako a pero býva v rade Tab S rovno v balení, čo je oproti iPadu úspora, lebo tam sa kupuje zvlášť.
K reMarkable od @tundra – na čisté písanie je super a nič ťa tam nevyruší, ale je to jednoúčelové zariadenie bez farieb a aplikácií, takže farebné prednáškové slajdy a videá tam neriešiš.
Ak by si šla do iPadu z druhej ruky, pozor na jednu vec, na ktorej sa dá naozaj popáliť: pero musí sedieť na model. Staršie iPady 6. až 9. generácie berú len Pencil 1. generácie, iPad 10, Air 4/5, mini 6 a Pro od roku 2018 berú Pencil 2 alebo Pencil USB-C. A ten USB-C je síce najlacnejší, ale nemá prítlak, takže na poznámky dobrý, na kreslenie nie. Repasované sa dajú kúpiť aj u nás na iguru.sk – iPad 10. generácie v stave A je 299 eur, ale momentálne na objednávku, Apple Pencil USB-C 89 eur skladom, záruka 12 až 24 mesiacov podľa konkrétneho produktu. Rovnako sa to dá poskladať aj inde, len si vždy over tú kompatibilitu pera, inak ti príde tablet, na ktorý pero nenapíše.

@mancicimancici syn pouziva toto a je uplne,max.spokojny.
https://remarkable.com/