Ako si vybrať z oka kontaktné šošovky?
Ahojte dnes som si prvy krat nasadila kontaktne sosovky dioptricke su to mesačné šošovky som uz zufala neciem ich vybrat z oka prosim poradte mi co mam urobit
Ako pise @denkabemommy, mne najviac funguje, ze si posucham po oku a potiahnem sosovku smerom ku vnutornemu kutiku
@vanulinka99 pozri si YouTube,zavolaj kamoška,susede,čo šošovky nosí,nech ti ich vyberie alebo zajtra zabehni do optiky,kde aplikujú šošovky,výberu ti ich.
Presne tak ako píšu baby vyššie. Skus pozrieť videa, a nájdeš si svoj systém. Ja si zase vyberám tak, že šošovku potiahnem k vonkajšiemu kútiku oka.
15 rokov nosím šošovky a doteraz si pamätám ako som prvýkrát revala zufala pred zrkadlom lebo nešli von...neviem to dobre opísať ako ich vyberám, šuchnem ich tak smerom von z oka
@vanulinka99 no hlavne sa ukludni, nechaj chvilu oko oddychnut. Niekedy staci pozmolit zavrete viecko a vypadne. Pri najhorsom si ich nechaj aj v noci a rano k ocnej. Nejde o zivot ani o oko.
@vanulinka99 Hlavne kľud 🙂 Nosím šošovky už 19 rokov a presne si pamätám, že práve vyberanie bolo na začiatku ufff.... Dobre si umy ruky. Ľavou rukou pridrž poriadne otvorené oko, pravým ukazovákom sa dotkni šošovky, jemne ju potiahni smerom dolu a za pomoci palca jemne ohni a vytiahni von z oka. Hlavne kľud a žiaden strach, šošovka sa nemá kam stratiť 🙂
@vanulinka99 Hlavne kľud 🙂 Nosím šošovky už 19 rokov a presne si pamätám, že práve vyberanie bolo na začiatku ufff.... Dobre si umy ruky. Ľavou rukou pridrž poriadne otvorené oko, pravým ukazovákom sa dotkni šošovky, jemne ju potiahni smerom dolu a za pomoci palca jemne ohni a vytiahni von z oka. Hlavne kľud a žiaden strach, šošovka sa nemá kam stratiť 🙂
@mima172 tak ako píše, tiež tak vyberám, že ľavou rukou si pridržim otvorené oko, ukazovákom sa dotknem šošovky a trošku ju potiahnem a tak palcom ohnem.
Mne pomôže, ak nemám úplne suché prsty, trošku namočím pod vodou prsty.
A všetky sme mali aspoň raz ten zážitok, úplne zúfalstvo, hystéria, že ju nevyberieme a buď ju budeme mať do smrti alebo oslepneme 😂 neboj, kľud. Chce to len prax.
Mne to prvý deň nešlo, fakt som sa trápila aj 20 minút, kým som na to prišla a na druhý deň som už vyberala ako s niekoľkoročnou praxou.
Tahaj do kútika, daj do stredu oka na šošovku prst a ťahaj do kutika
Tie, ktore suchaju oci este nezazili zapadnutu sosovku v oku, ze? 😅😁
@mamamasama ako a kde zapadla?
@mamamasama ako a kde zapadla?
@rozculena Vnútorná strana viečka. Pekne sa tam zroluje a trčí.
@rozculena Vnútorná strana viečka. Pekne sa tam zroluje a trčí.
@mamamasama 😨 za 30 rokov sa mi to nestalo
@mamamasama 😨 za 30 rokov sa mi to nestalo
@rozculena To bude tým, že každý z nás ma iný tvar oka. Mne stačí mať suchšie oči, párkrát pretriem a je to tam.
Len skúšať...dotknúť sa v strede oka šošovky a potiahnuť ju smerom ku kútiku...netreba sa báť...
Ako to robim ja - stiahnem si dolne viecko lavym ukazovakom (som pravacka) a pravym stiahnem sosovku do vonkajsieho dolneho rohu oka, tam ju zostipnem prstami (pravym ukazovakom a palcom), a vytiahnem. Neboj sa, sosovka sa ti "nestrati" v oku, akurat prvych par razov to chce trosku prax. O par mesiacov si ich budes davat a vytahovat uplne automaticky.
@mamamasama tak tak suhlasim, uz som sa takych zapadnutych sosoviek navyberala habadej
@mamamasama tak tak suhlasim, uz som sa takych zapadnutych sosoviek navyberala habadej
@taktotedanie Detto. 🙈 Fakt mne stačí chvíľka nepozornosti a je to tam 😁
Nosila som šošovky a veru každý večer som ich vyberala a to bolo zo začiatku nervov a plaču...takže nádych výdych zvládneš to. Mne to napríklad vôbec nešlo tým spôsobom že zosuchnut do kútika,ale normálne som si roztvorila dvoma prstami jednej ruky oko a dvoma prstami druhej ruky vybrala takým štýlom ako keď ideš smietku zdvihnúť (neviem to inak opísať 😅)

@vanulinka99 pozrieť na ytb tutoriály ako vybrať šošovky 🙂