icon

Ako si vybrať z oka kontaktné šošovky?

vanulinka99
18. máj 2025

Ahojte dnes som si prvy krat nasadila kontaktne sosovky dioptricke su to mesačné šošovky som uz zufala neciem ich vybrat z oka prosim poradte mi co mam urobit

denkabemommy
18. máj 2025

@vanulinka99 pozrieť na ytb tutoriály ako vybrať šošovky 🙂

petamich
18. máj 2025

Ako pise @denkabemommy, mne najviac funguje, ze si posucham po oku a potiahnem sosovku smerom ku vnutornemu kutiku

terezka1947
18. máj 2025

@vanulinka99 pozri si YouTube,zavolaj kamoška,susede,čo šošovky nosí,nech ti ich vyberie alebo zajtra zabehni do optiky,kde aplikujú šošovky,výberu ti ich.

lenicka298
18. máj 2025

Presne tak ako píšu baby vyššie. Skus pozrieť videa, a nájdeš si svoj systém. Ja si zase vyberám tak, že šošovku potiahnem k vonkajšiemu kútiku oka.

nikha2809
18. máj 2025

15 rokov nosím šošovky a doteraz si pamätám ako som prvýkrát revala zufala pred zrkadlom lebo nešli von...neviem to dobre opísať ako ich vyberám, šuchnem ich tak smerom von z oka

really8
18. máj 2025

@vanulinka99 no hlavne sa ukludni, nechaj chvilu oko oddychnut. Niekedy staci pozmolit zavrete viecko a vypadne. Pri najhorsom si ich nechaj aj v noci a rano k ocnej. Nejde o zivot ani o oko.

mima172
18. máj 2025

@vanulinka99 Hlavne kľud 🙂 Nosím šošovky už 19 rokov a presne si pamätám, že práve vyberanie bolo na začiatku ufff.... Dobre si umy ruky. Ľavou rukou pridrž poriadne otvorené oko, pravým ukazovákom sa dotkni šošovky, jemne ju potiahni smerom dolu a za pomoci palca jemne ohni a vytiahni von z oka. Hlavne kľud a žiaden strach, šošovka sa nemá kam stratiť 🙂

vkatush
18. máj 2025
@mima172

@vanulinka99 Hlavne kľud 🙂 Nosím šošovky už 19 rokov a presne si pamätám, že práve vyberanie bolo na začiatku ufff.... Dobre si umy ruky. Ľavou rukou pridrž poriadne otvorené oko, pravým ukazovákom sa dotkni šošovky, jemne ju potiahni smerom dolu a za pomoci palca jemne ohni a vytiahni von z oka. Hlavne kľud a žiaden strach, šošovka sa nemá kam stratiť 🙂

@mima172 tak ako píše, tiež tak vyberám, že ľavou rukou si pridržim otvorené oko, ukazovákom sa dotknem šošovky a trošku ju potiahnem a tak palcom ohnem.
Mne pomôže, ak nemám úplne suché prsty, trošku namočím pod vodou prsty.

A všetky sme mali aspoň raz ten zážitok, úplne zúfalstvo, hystéria, že ju nevyberieme a buď ju budeme mať do smrti alebo oslepneme 😂 neboj, kľud. Chce to len prax.
Mne to prvý deň nešlo, fakt som sa trápila aj 20 minút, kým som na to prišla a na druhý deň som už vyberala ako s niekoľkoročnou praxou.

ariannazara
18. máj 2025

Tahaj do kútika, daj do stredu oka na šošovku prst a ťahaj do kutika

mamamasama
18. máj 2025

Tie, ktore suchaju oci este nezazili zapadnutu sosovku v oku, ze? 😅😁

rozculena
18. máj 2025
@mamamasama

@mamamasama ako a kde zapadla?

mamamasama
18. máj 2025
@rozculena

@mamamasama ako a kde zapadla?

@rozculena Vnútorná strana viečka. Pekne sa tam zroluje a trčí.

rozculena
18. máj 2025
@mamamasama

@rozculena Vnútorná strana viečka. Pekne sa tam zroluje a trčí.

@mamamasama 😨 za 30 rokov sa mi to nestalo

mamamasama
18. máj 2025
@rozculena

@mamamasama 😨 za 30 rokov sa mi to nestalo

@rozculena To bude tým, že každý z nás ma iný tvar oka. Mne stačí mať suchšie oči, párkrát pretriem a je to tam.

adka176
18. máj 2025

Len skúšať...dotknúť sa v strede oka šošovky a potiahnuť ju smerom ku kútiku...netreba sa báť...

zorienka28
18. máj 2025

Ako to robim ja - stiahnem si dolne viecko lavym ukazovakom (som pravacka) a pravym stiahnem sosovku do vonkajsieho dolneho rohu oka, tam ju zostipnem prstami (pravym ukazovakom a palcom), a vytiahnem. Neboj sa, sosovka sa ti "nestrati" v oku, akurat prvych par razov to chce trosku prax. O par mesiacov si ich budes davat a vytahovat uplne automaticky.

taktotedanie
19. máj 2025
@mamamasama

@mamamasama tak tak suhlasim, uz som sa takych zapadnutych sosoviek navyberala habadej

mamamasama
19. máj 2025
@taktotedanie

@mamamasama tak tak suhlasim, uz som sa takych zapadnutych sosoviek navyberala habadej

@taktotedanie Detto. 🙈 Fakt mne stačí chvíľka nepozornosti a je to tam 😁

b_mommy
19. máj 2025

Nosila som šošovky a veru každý večer som ich vyberala a to bolo zo začiatku nervov a plaču...takže nádych výdych zvládneš to. Mne to napríklad vôbec nešlo tým spôsobom že zosuchnut do kútika,ale normálne som si roztvorila dvoma prstami jednej ruky oko a dvoma prstami druhej ruky vybrala takým štýlom ako keď ideš smietku zdvihnúť (neviem to inak opísať 😅)