icon

Ako si vyčistiť hlavu?

lolazmola
8. jún 2020

Ahojte kočky som mamkou 2 deti 8 a temer 2 ročnej. Chcem sa opýtať ako si čistote hlavu, akú psychohygienu mate? MM chodí napr na ryby hoc aj na 3 dní sa zoberie a oddýchne si od všetkého. Ale ako si mam oddýchnuť ja? Fajn chodím do fitka ale to je ledva hodina s tým ze viem ze keď prídem domov všetko tam opäť na mňa čaká. Kamošky majú teraz všetky malé deti do 1 roka, prvé čiže ani nikde nechodia lebo deti. Možno to nie niekomu to príde divne ale ja potrebujem byt aspoň raz za 2 týždne aspoň 3 a viac hodín bez deti 🤷‍♀️ co robíte vy ako psychohygienu

fokuska
8. jún 2020

@lolazmola Co vsetko na teba caka? Domace prace? Manzel doma neupratuje, neumyje riad, nenalozi pracku? Pripadne neuvari, neurobi nakup?

Chod aj ty na 3 dni na nejaky fit vikend, niektore fitka alebo kluby take akcie organizuju, alebo si urob s kamoskami damsku jazdu.
Alebo cez vikend odid rano - prejdi sa po meste, daj si kavu, chod si zacvicit, posed si v parku... nemusis mat len hodinu fitka, ale maj niekedy cely den.

daganov
8. jún 2020

@lolazmola wellnes s kamaratkou, tiez tri dni, aby manzel pochopil, ake to je starat sa sam o dve deti a domacnost. Ja som to nepraktizovala, moj nechodil prec na tri dni, hlavu si precistil sportom. Ale raz za cas som isla s kamaratkou (slobodna, bezdetna, takze ziadne debaty o detoch) na vylet - nakupovanie, obed, kavicka niekde na terase, koncert a vecer domov

sense
8. jún 2020

Mne pomaha beh,turistika alebo si citat...mam ale len.jedno dieta... ale ked odude muz aj n atri dni...chod aj ty zrelaxovat na dva tri dni wellnes

arieska
8. jún 2020

Ja chodím behať. Slúchatká do uší a idem 3x do týždňa po hodine a pol. Ale áno, kým boli deti menšie, mala som presne ten istý pocit. Na chvíľu síce vypadnem, ale potom sa na mňa všetko zrúti a mala som ten pocit, že mi aj tá hodina a pol z dňa chýbala. Ja som to mala ešte o to horšie, že manžel pracuje v zahraničí a na čas, ktorý som chcela mať pre seba som musela poprosiť rodičov aby mi deti prizreli. Keď boli deti zlé, tak mi to dali rodičia "vyžrať"...že ja si behám a oni sa "zožierajú" s deťmi... Ale prežili sme to nejako.
Zlepšilo sa to až keď už boli deti väčšie. Teraz mi práveže chýba, že prídem domov a deti za mnou nebežia, že toto treba, toto treba.

lucilaines
8. jún 2020

Chod sama na noc. Ja som to jednu noc spravila, led som mala vsetkeho po krk. Normalne som si bookla krasny hotel u nas v meste, aby som bola blizko kdyby neco a isla som. Dala som si tam masaz, wellness, veceru na izbu a potom som citala, kukla si film a hlavne som sa vyspala. Bolo to super a nikto nic neriesil.

zuzkaz91
8. jún 2020

No žeby sebe šiel na tri dni na ryby...no to čo je za sebca boha jeho...ja desať roky nemala ziadnu chvíľu pre seba..cvičím doma kde decko behá okolo mňa a ja okrem cvičenia musím dávať pozor aby kotúč nan nespadlo..a žeby dakde dáky oddych,to ani neriešim,ani neporadim bo sama neznám kde sa ubrať.

ysseba
8. jún 2020

Dávam deti k babke na víkend. Teda nie každý víkend samozrejme, ale raz za mesiac - mesiac a pol určite. A keď Tvoj manžel chodí na 3 dni na rybačku, tak ty smelo chod na 3 dni niekde do hotela. Alebo aj na jeden deň. Jaaaaj a ešte moje pravidlo bolo keď som ešte chodila kočíkovať, že som nechodila s inými mamičkami.... Keď som kočíkovala a dieťa mi spalo, bola som sama na vzduchu, posedela si na lavičke, prečítala knihu. Proste som mala 2 hodiny pokoj a ticho, fakt som sa nechcela baviť s inou mamičkou o deťoch 😨

goodidea
8. jún 2020

@zuzkaz91 :D :D :D

daganov
8. jún 2020

@ysseba presne aj ja som tak chodila kocikovat, nemala som chut v kuse pocuvat ody o plienkach, kojeni, odsavani, prikrmoch...

daganov
8. jún 2020

@lolazmola inak, preco vsetko caka na teba? Manzel sa asi velmi neangazuje, ze? No domacnost a deti su tak jeho, ako tvoje. Ok, chodi do prace, ale nenechala by som ho mat doma hotel, to ani nahodou. A chystala by som sa co najskor do prace. Nemusis byt doma tri roky, psychicky ti to velmi prospeje a muz bude musiet prilozit ruku k dielu.

ajka0207
8. jún 2020

@lolazmola isla by som do prace na tvojom mieste.

lolazmola
autor
8. jún 2020

@ajka0207 😀😀 robím v škôlke 😀

amelia000
8. jún 2020

@lolazmola 🤣🤣🤣 tak sa do prace nevracaj...a ako dievcata pisu, ak ide manzel na 3 dni na ryby. Tak ty chod na 3 dni niekam na wellnes.

ajka0207
8. jún 2020

@lolazmola neprijemne :D tak potom jedine ozaj muzovi na dlhsie zavesit deti a ist na vikend s kamoskami.

Ja mam trojrocnu a rocnu a teda povazujem za super uz to ze idem sama na pol hodinu do potravin. Ale muza by ani nenapadlo ma s nimi nechat samu tri dni.

taga
8. jún 2020

Mne teda pomaha to fitko, ale ja zas viem, ze kym sa vratim, decka su okupane, najedene a aj mna caka nejaka vecera. Nooo ale mne napr bohate staci ist s nimi von, na vzduch, ihrusko, bicykel, proste nemysliet na riady / varenie / pranie atd

sunny8
8. jún 2020

Manžela nemám žijem u rodičov pomáhajú mi ale nebudem zneužívať ich dobrotu na to aby som sa niekde zabrala na pár hodín. Ako jasné keď ma dcérka narodeniny tak sa venujem jej a rodičia mi strážia druhu a opačne. Väčšinou idem všade s nimi alebo som doma. Sme malá rodina nemám ich kam inde dať. A ku kamoške jedine ak je niečo urgentne a sa mi inak nedá .. mojou psychohygienou je asi to že si dám sluchátka na uši pri umývaní riadu alebo sa pripravujem na kurz tak mám hlavu v knihách. A som spokojná aj takto 🙂

lenuliatko84
8. jún 2020

Ja maľujem ale naj naj je beh pre mna.vtedy vypnem a myslim len na to kolko dnes zabehnem.

lolazmola
autor
8. jún 2020

Ďakujem baby, to ani nejde o to ze mm je preč, on kľudne dopraje aj mne wellnes na víkend len mne je divne ísť tam samej

ajka0207
8. jún 2020

@lolazmola ten pocit "divna" treba prekonat :D, ale nie, uplne ta chapem a nemas sestru, kamosku, kohokolvek? Pripadne strazenie ku detom a ist s muzom?

daganov
8. jún 2020

@lolazmola to na veci nic nemeni, ze robis v skolke. Tam mas upratane, oprane a navarene. Prides na ine myslienky a najma das manzelovi najavo, ze je najvyssi cas, aby ste si povinnosti okolo deti a domacnosti podelili.

daganov
8. jún 2020

@lolazmola ved tam chod s kamaratkou, mozno postaci poflakat sa po meste, alebo po lese s kamaratkou, pokecat na kave, vypnut na 4-5 hodin

jeltica
8. jún 2020

@lolazmola Sama nechod, ved vezmi nejaku kamosku alebo aj mamku. Alebo ak mas sestru. Ja som tak bola neraz s mamkou, sme si urobili vylet a dobre nam to padlo obom.

weisovameggy4444
8. jún 2020

@lolazmola ja chodím 3-4 x do roka za kamoškou na návštevu do iného mesta na 3 dni. Nerobíme nič len popijame, papame a kukáme filmy... to je pre mňa psychohygiena a manžel si už zvykol že pojdem a basta. Mám tiež 2 deti vo veku 2 a 10 rokov

0silvia0
8. jún 2020

@lolazmola nemala som ziadnu psychohygienu ked boli deti male, absolutne ziadnu, bola som stresoidna mater a mala som potrebu mat deti stale pod kridlami. Okrem toho muz chodil na tyzdnovky, takze 24/7 furt decka na krku... Ale nejako som to neriesila, vtedy bola era matiek, ktore creva za sebou mali vlacit, len aby robili a makali a upratovali a varili.... Starsia generacia nam podsuvala ako jedinu psychohygienu pracu🙈

veroonikadan
8. jún 2020

pri detoch je to so psychohygienou tazsie, ale napriklad kamoska ta chodi so mnou a este dalsimi babami na chatu, na turu a tak, ze si vyrazime 🙂

pseudomonas87
9. jún 2020

@lolazmola aj mne kedysi prišlo divne ist sama do restiky alebo do kina a teraz to milujem, chod do toho!