icon

Ako skončil prípad z Miloslavova?

28. nov 2023

Ahojte, viete niekto ako to vlastne skončilo? Je agresorka Ela potrestaná? Alebo sa všetko opäť zamietlo pod koberec.

alenah31
28. nov 2023

z akého dôvodu by sa to malo opäť zamiesť pod koberec? Bola normálne obvinená, dokonca v septembri (pokiaľ sa mi zdá) bol súd. Išlo o trestný čin ublíženia na zdraví - skutok spáchala ako mladistvá čiže pojednávanie zrejme nebolo verejné. Všetci účastníci tohto konania sú informovaní - povinnosť informovať verejnosť - hlavne pokiaľ ide o maloletých a mladistvých - nie je, dokonca obeť resp. zákonný zástupca mal. obete môže požiadať o vylúčenie verejnosti a neposkytovanie informácií - čiže vylúčené budú aj médiá. Takže často na tieto prípady býva uvalené embargo - a to zbité dievča si fakt nezaslúži všade o sebe čítať, znášať pohľady cudzích, a prežívať to nanovo . Niekedy treba potlačiť vlastnú zvedavosť a rešpektovať obeť!!

ljzozv
28. nov 2023

@alenah31 tu asi ani nejde o zvedavosť, ale vid viacero prípadov, kedy sa to skončilo tak, že skutok sa vlastne nestal. Alebo potrestanie bolo v štýle no - no - no.
Tak možno preto občas padne otázka ako tento konkrétny prípad skončil.

autor
28. nov 2023

@alenah31 ďakujem, zaujímalo ma, či je obvinená, odsúdená.. Nie detaily ohľadne obete. Nejaká ste nabrusena. To, že sa na sk niečo zamatie pod koberec by nebolo prvý ani posledny x. Každopádne ďakujem za objasnenie. A áno zaujímalo by ma aj aký bol trest.

alenah31
28. nov 2023

@ljzozv ani by som nepovedala...ty o takom vieš? Že sa o treste nikde nepíše - neznamená, že nebol uvedený. Ona mala dostať od 2 do 5,5 roka v ústave pre mladistvých. Pod tie dva roky ísť skrátka nemohli.

zuzanka.zuzu
28. nov 2023

@alenah31 ale čo by nemohli, prekvalifikuje sa to a vybavené. v krajine kde sa ohýba právo a kriví spravodlivosť je možné všetko

stanulienkat
28. nov 2023

@alenah31 tiez si myslim, ze nejde o zvedavost. Casto som myslela na to dievcatko. Clovek by mal vediet, co vsetko sa da zamiest v tomto bezpravnom state. Agresorka mala byt exemplarne potrestana. Znicila mozno jeden ludsky zivot.

vevapeto
28. nov 2023

To je tá, čo mala mamu policajtku, či si to pletiem?

alenah31
28. nov 2023

ja nie som nabrúsená - ona trest dostala - ale verejnosť sa skrátka nedozvie koľko a predpokladám, že práve preto, že rodina obete využila tzv. právo obete - nedozvieš sa o prípade nič ani zo strany obete a ani obvinenej pokiaľ niekto priamo zo strany obvinenej niečo niekde neprezradí.

alenah31
28. nov 2023

@vevapeto áno mama bola policajtka - prípade preto riešili úplne inde.

alenah31
28. nov 2023

@zuzanka.zuzu prekvalifikovať sa to musí ešte pred súdnym pojednávaním - a to sa nestalo - tak ako bola obvinená tak bola súdená. To bola posledná zverejnená informácia.

luuubik
28. nov 2023

@alenah31 tu nejde o zvedavosť. Ty asi nezijes na SK - alebo sa tu len raz stalo, že tí so správnymi konexiami sa vyhli trestu, prípadne dostali najnižší možný? Aj vo svetle ohavnosti, čo sa stali pred pár dňami viď Roman 🥹 , nedávno zase dievča spolužiakmi priotravene Savom a milión ďalších nepublikovanych, zato však na vlastnej koži prežitých traum školopovinných deti dennodenne... Treba sa stale pýtať a nezabúdať, nikdy! Mňa by teda zaujímalo, či to malé monštrum dostalo 2,5 alebo 5,5 roka, vzhľadom k tomu, že aj tá maximálna sadzba sa mi zdá príliš malá za zničenie psychiky dieťaťa!

autor
28. nov 2023

@alenah31 ok, vdaka

alenah31
28. nov 2023

@luuubik máš pravdu, že je to málo. A? Všetci to vieme - komu teda pomôže vedieť či dostala 2,5 alebo 5,5 roka? Nikomu. My máme trestný zákon úplne na h@vno - možno keby neboli maloletým tresty znižované na polovicu všetko by bolo inak. To máš ako Dedeček....on dostal primeraný trest? Ani náhodou - ten malo dostať 15 rokov za každého a nie 15 rokov dokopy - totálny výsmech!!!!!!!!

vevapeto
28. nov 2023

@alenah31 alebo to riešili úplne inak 😒 sme na Slovensku ☝️

autor
28. nov 2023

Kralevich sa smeje na slobode. Tej sa tiež tuším nič nestalo.

ljzozv
28. nov 2023

@alenah31 ja som práve na toho "pána" narážala, že sme už unavení, že tí, ktorí ubližujú a zničia životy, tak nie sú ani potrestaní. A ten kto ukradne chlieb dostane dobreže tri roky natvrdo. To som napísala nadnesene, ale hádam chápeš čo som tým myslela.

nikpa
28. nov 2023

@ljzozv presne a práve preto by nemali na takéto prípady uvalit embargo aby reálne tresty, slúžili ako odstrašenie pre prípadných ďalších agresorov...

alenah31
28. nov 2023

@ljzozv úplne s tebou súhlasím, my máme za viaceré závažné trestné činy také smiešne tresty, že sa ti rozum zastavuje. Niekedy mám pocit, že ľudský život je menej cenený naším právom ako 3 ukradnuté jablká. Tiež tá dohoda o vine a treste - sú prípady kedy toto vôbec nechápem, že je možné urobiť. @nikpa lenže tento zákaz o poskytovaní informácií nežiada súd - ale priamo obeť. Obeť má rôzne práva na zaručenie čo najväčšej ochrany svojho súkromia napriek zásade, že súdne konanie je zvyčajne verejné . Je úplne zakázané zverejňovať obsah spisov, vykonávať televízne alebo rozhlasové nahrávky či prenosy a nahrávať počas pojednávania videozáznamy, fotografovať atď. Ak je to potrebné na ochranu jej súkromia verejnosť bude vylúčená zo súdneho konania. Má napríklad tiež právo uviesť adresu, ktorá nie je jej skutočnou domácou adresou a pod. Inak skús si pohľadať štatistiky ako často sú u nás obvinení maloletí zo šikany - mne až zle zostalo z toho čísla. A nielen šikana...krádeže, drogová činnosť, násilie...my pokiaľ nesprísnime tresty asi sa nič nezmení. Ja neviem či je to dobou, uponáhľaným životným štýlom, nezáujmom diania okolo nás, nie je to len výchovou....deti formuje aj spoločnosť a udalosti mimo rodinu a oni chcú zapadnúť, byť cool - a tá spoločnosť mi príde v poslednej dobe akási...chorá☹ Mám 14 ročnú - normálne mám chuť nepustiť ju samú nikam.